Gündem 'Yeni şeyler denemekten çekinmeyiz'

'Yeni şeyler denemekten çekinmeyiz'

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Franz Ferdinand, 2007’deki unutulmaz performanslarının ardından yeniden İstanbul’da. Zorlu PSM’de bu akşam sahneye çıkacak olan İskoç grup Milliyet’e konuştu...

Yeni şeyler denemekten çekinmeyiz

2002 yılında kurulan ve bugüne kadar çıkardıkları albümlerle dünya genelinde büyük ilgi gören İskoç indie rock grubu Franz Ferdinand uzun bir aranın ardından yeniden İstanbul’da. Bu akşam müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan grup, uzun turnelerinde fırsat bulup İstanbul’da bol gezmeli bir tatil de yaptı. Grup üyeleri Alex Kapranos, Nick McCarthy, Paul Thomson ve Bob Hardy, Zorlu PSM’deki konserleri öncesinde bir basın buluşması gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Amacımız güzel müzik’

Beş yıllık bir aranın ardından yeni albümleri Always Ascending’i 2018’de yayınlayan grubun solisti Alex Kapranos yeni albümlerininin daha önceki çalışmalarıyla hem benzerlikler hem de farklılıklar taşıdığını ifade etti. Bir Franz Ferdinand sound’u olduğunu sözlerine ekleyen Kapranos, yeni şeyler denemkten de çekinmediklerinin altını çizdi.

Grubun yeni albümünde daha pop ağırlık bir sound’un kullanıldığı eleştirilerine Alex Kapranos, “Amacımız sadece güzel müzik yapmak” diye cevap verdi. Gruba yeni katılan üyelerin, eski üyelerle uyumunu ise esprili bir ifadeyle, gitarist Nick McCharty anlattı: “Yeni üyeleri evime sokmuyorum.”

‘Bu şehri seviyorum’

Turnede olan bir grup için uzun sayılabilecek bir süreyi İstanbul’a ayıran Franz Ferdinand’ın solisti Alex Kapranos, “Bu şehri çok seviyorum. Burada olduğumuz süre boyunca görebildiğimiz yer kadar çok yer görmek istiyoruz. Bir önceki gelimizde İstanbul’un meşhur yerlerini görmüştük. Şimdi şehrin karakteristik noktalarını ziyaret etmek istedik” dedi. Geçmişte İstanbul’a geldiklerini hatırlatan grubun bateristi Paul Thomson ise bu sefer İstanbul’da daha çok vakit geçirmeyi tercih ettiklerini söyledi.