Gündem Yeniden trend: Ton sür ton

Yeniden trend: Ton sür ton

28.04.2018 - 14:12 | Son Güncellenme:

Ton sür ton, pek çok moda terimi gibi Fransızca kaynaklı bir ifade. İlk kez duymuş olabilirsiniz ama günlük hayatınızda uygulamış olma ihtimaliniz yüksek. Renkleri kullanmayı sevenlerin ilgisini çekebilecek olan ve dönem dönem yeniden trend olan bu moda hakkında biraz bilgi edinelim...

Yeniden trend: Ton sür ton

Ton sür ton nedir?

Haberin Devamı

Ton sür ton denen moda renklerin tonlarının kullanılmasıyla ortaya çıkıyor. Dilimize Fransızca’dan geçen ve “ton üzerine ton” anlamına gelen bir ifadedir. Daha derinlemesine bakarsak; diğer modaların , karışık renklerin aksine tek bir rengin farklı tonlarıyla kombin hazırlamaktır. Modacıların geçen sene defilelerinde ton sür ton kombinlerini görmüştük. Bu sene çoğu kişinin üzerinde görmeye başlamamız da ton sür tonun bir trend haline gelmiş olduğunun işareti.

Ton sür ton, “color blocking” modası ile kıyaslandığında tam tersi olarak görülmektedir. Color blocking modasında kendinize zıt renklerden kombin hazırlarken, ton sür ton modasında tamamiyle tek bir rengin açık veya koyu tonlarından kombin hazırlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Bakıldığında asillik, şıklık ve sadelik yönünden bir hayli başarılı olan moda birçok kişinin dolabında yer etmeye başladı.

Ton sür ton modasının bir diğer avantajı, aynı renkleri kapsadığı için yumuşak geçişler sağlamasıyla insan gözünün yorulmamasına sebep olması. Giydiğiniz ve hazırladığınız ton sür ton kombinler, dekorasyonlarınızda da uyguladığınızda daha huzurlu ortamlar yaratacaktır.

Peki bu ton sür ton modasına nasıl uyabiliriz diyorsanız, hiç vakit kaybetmeden sizlere bilgi verelim.

Ton sür ton nasıl uygulanabilir?

Kıyafetlerinizde ton sür ton uygulamanız renkli giyimlerinizde en risksiz yoldur. Bunun için gerekli olan şeyler ilk olarak kafanızda size yakışacak bir renk belirlemeniz. Seçeceğiniz renk ten renginize ve saç renginize de uyarsa o zaman kombininiz tam anlamıyla olacaktır.

Ton sür ton uygulaması tek rengi her eşyada kullanmak değil, tek rengin tonlarını eşyalarınıza yaymaktır. Öncelikle bunu bilerek kombininize başlamalısınız. Ton sür ton uygularken renk geçişleri sağlamak için takılarınızı, çantanızı, ayakkabınızı ve çoraplarınızı da işin içine dâhil edebilirsiniz. Örnek bir kombin olarak; koyu mavi renk pantolonunuzun üzerine açık mavi renkte bir gömlek giyebilirsiniz. Ayakkabınız daha da açık bir mavi olabilir. Üzerinize alacağınız ceket kombininiz de en koyu mavi parça olabilir. Takılarınızı açık tonlarda mavi seçerseniz kombininizdeki uyumu sağlayacaksınız. Bu şekilde giyinmek hem gözünüzü rahatlatacak hem de sizi sade ve iddialı gösterecektir.