Gündem Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kongresinde ele başı posterinin açılmasına soruşturma

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin kongresinde ele başı posterinin açılmasına soruşturma

15.10.2023 - 14:48 | Son Güncellenme:

Ankara’da gerçekleştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (YSP) olağanüstü kongresinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün elebaşının posterini açılmasıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kongresinde ele başı posterinin açılmasına soruşturma

Yeşiller  ve Sol Gelecek Partisi'nin (YSP) 4'üncü Olağan Büyük Kongresi, Ankara'da yapıldı. Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kongresinde ele başı posterinin açılmasına soruşturma

YSP'nin 4'üncü Olağan Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Divan Başkanlığı'na YSP Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş seçildi. 'Özgürlük için yeniden' sloganı ile düzenlenen kongrede, partinin yeni ismi ve yeni eş genel başkanları belli oldu.

Partinin yeni ismi, kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle HEDEP oldu. Eş Genel Başkanlıklara ise YSP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve YSP Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan seçildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kongresinde ele başı posterinin açılmasına soruşturma


ÖCALAN POSTERİ AÇAN 2 KİŞİYE GÖZALTI

Öte yandan kongrede yüzlerini kapatan 2 kişi, sahneye çıkarak terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı. Bir süre sahnede kalan 2 kişi, daha sonra sahneden inerek alandan kaçtı.

Konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "15 Ekim 2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin Olağanüstü Kongresinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ele başının posterinin açılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, verilen talimatlara istinaden posterleri açan iki şüpheli tespit edilerek yakalanmış ve gözaltına alınmışlardır" denildi.

Haberin Devamı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kongresinde ele başı posterinin açılmasına soruşturma

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: GÖZALTI SAYISI 4 OLDU

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde bugün Yeşiller Sol Partisi tarafından yapılan 4'üncü Olağan Kongrede bölücü terör örgütü lehine slogan atılması ve elebaşısının posterinin açılması eylemleriyle ilişkili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 4 kişi gözaltına alınarak haklarında adli tahkikat başlatılmıştır." denildi. 

YSP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN ARACINDAN TERÖRİST ÇIKTI!

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'dan sınır ötesine kaçmaya çalışan biri bölücü terör örgütü (BTÖ) üyesi, diğeri BTÖ'ye katılacağı değerlendirilen 2 kişinin tutuklandığını bildirdi. Yerlikaya teröristlerin yakalandığı araçla ilgili dikkat çeken tespiti açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1️ bölücü terör örgütü (BTÖ) üyesi ve örgüte katılacağı değerlendirilen 1 şüphelinin yakalandığını, iki kişinin de Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. ve şoförü tarafından getirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1️ BTÖ üyesi terörist ve örgüte katılacağı değerlendirilen 1 terör bağlantılı kayıp şüphelinin yakalanarak, tutuklandığını bildirdi. Yerlikaya, BTÖ’nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şüphelinin de kimlikleri ve iş birlikçilerinin tespit edildiğini belirtti.

MİLLETVEKİLİ GETİRMİŞ

Bakan Yerlikaya, BTÖ mensubu terörist Hazal Karabey ve örgüte katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı R.T.'nin, Plaka Tanıma Sistemi kayıtları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarında yapılan kontrollerde, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli araçla Ağrı'ya getirildiklerinin belirlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Yerlikaya, tutuklanan iki şüpheliyi de söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, şoför Y.N.'nin tutuklandığını, milletvekili H.B. hakkında ise soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini bildirdi. Yerlikaya, "Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Yazarlar