Gündem Yıldızlarda teselli aramak

Yıldızlarda teselli aramak

08.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Astroloji hiç olmadığı kadar gündemde ama unutmayın astroloji en basit anlatımla bir olasılıklar ilmi. Size sadece karşılaşabileceğiniz yolları gösterir, yürümek ise sizin elinizde.

Yıldızlarda teselli aramak

Efnan Atmaca - Astrolojiye duyulan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Astrologların konuk olduğu programlar reyting rekorları kırıyor, astrolojiyle ilgili kitaplar çok satanlar listesinde hızla yukarılara tırmanıyor. Astrologlar dünyada neler olup biteceğine dair kehanetlerde bulunuyor. Depremler, grevler, ekonomik gelişmeler, sokak hareketleri... Tüm bu konularda öngörülerde bulunuyorlar. Seçimleri kim kazanacak? Dünya Kupası’nı kim alacak? Kim şampiyon olacak? Gezegenlerin bu sorulara cevaplarını bize aktarıyorlar.

Haberin Devamı

Doğum haritaları

Kişisel yaşantılarımıza indirgersek ise alacakları iş kararlarını, çocuklarını dünyaya getirecekleri tarihleri, evlenecekleri insanları doğum haritalarına göre değerlendirenler var. Son dönemde borsada yatırım yapanların bile danıştıkları isimlere rastlıyoruz. Özellikle pandemi dönemi bu ilgiyi oldukça artırdı. Google Trends’e göre 2020 içinde “doğum haritası” (birth chart) terimi aramaları beş yılın en yüksek düzeyine ulaştı ve astrolog olarak geçimini temin eden birçok kişi işlerinin alıp yürüdüğünü anlatıyor.

Yıldızlarda teselli aramak

Astronomik fenomenler

Peki astrolojiye bu ilginin sebebi nedir ve daha da önemlisi astrologlar bu sorulara cevap verebilir mi? İşin aslına bakarsak astroloji, gök cisimlerinin ve astronomik fenomenlerin, insan karakteri ve kaderi üzerine etkilerinin olduğu önermesini konu alan, bilimsel gerçekliğe sahip olmayan bir sözde bilim. Daha basit bir açıklamayla olasılıklar ilmi. Çünkü konunun uzmanları burçların gezegenlerle, sabit yıldızlarla, asteroidlerle olan ilişkilerini olasılıklar ve matematiksel hesaplarla açıklayıp geçmişteki örneklerle karşılaştırıyorlar ve benzerlikler üzerinden yaşanması muhtemel olanları söylüyorlar.

Haberin Devamı

Müneccimbaşılık Teşkilatı

Astrolojiye gösterilen büyük ilgi, elbette yeni değil. Astrolojinin yazılı tarihte ilk ortaya çıkışı MÖ 2500 yılına dayanıyor. Hem de bildik bir coğrafyaya, Mezopotamya’ya. Gezegenlerin insanın kaderini etkileyen güçlü tanrılar olduğuna inanılmış o dönemde ve astrologlar geceleri gökyüzünü dikkatle izleyip kayıt tutmuşlar. Sonra da onları anlamlandırıp rehberlik yapmışlar. Yine uzaklara gitmeye gerek yok. Osmanlı’da Müneccimbaşılık Teşkilatı var. Mektebi Fenni İlmi Nucm adlı bir okul kurulmuş ve burada astronomi, astroloji eğitimleri verilmiş. Buradan yetişen müneccimbaşılar yaptıkları incelemeleri, padişah ve devlet yönetimine takdim ederlermiş.

Yolladığınız enerji size geri döner

Günümüze dönersek, pandemi sonrası bu yükselişin ardında iyi haber alma özlemi yattığına kuşku yok. Pek çok insan salgında sevdiklerini, işlerini kaybettiler. Dünya çapında yaşanan ekonomik ve siyasal krizler de ümitsizliği tetikledi. İşte bu noktada insanlar destek, bağ kurma arayışı ve kendini bulma arzusu içindeler. Astroloji de burada yardıma koşuyor. Her türlü sosyoekonomik sınıftan insana hitap etmesi tam bir eşitlik ve ulaşabilirlik sağlıyor. Kolay ulaşılabilir olması ve her bütçeye hitap edebilmesi başlıca etkenlerin başında geliyor. Dolayısıyla yıldızlarda teselli arar duruma geldik. Ama unutmamak gerekir ki astrolojiye bel bağlamak bizi yanılgıya düşürebilir. Örneğin bu yıl balık burçlarının şanssız olduğuna dair öngörü tüm yılımızı mahvedebilir. Eğer bu tarz yaklaşımlara inanan bir insansanız evrene yolladığınız enerji size geri döner. Nihayetinde yüz yıllardır astroloji pek çok konuda bize rehberlik etse de kesinliği ispat edilmiş değil. Dolayısıyla astrolojiye hayatınızda yer verin ama tüm planlarınızı yıldızlara göre yapmayın.