Gündem YKS başvurularında son gün! YKS başvuruları nasıl yapılır, ücret ne kadar?

YKS başvurularında son gün! YKS başvuruları nasıl yapılır, ücret ne kadar?

21.03.2018 - 08:10 | Son Güncellenme:

YKS başvuruları için son gün geldi çattı. ÖSYM AİS üzerinden yapılan başvurular saat 23.59'da resmen sona erecek. Adaylar katılacağı her oturum için 50 TL sınav ücreti yatıracak. YKS başvuru ücretleri için son gün 22 Mart. Peki YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS başvurularında son gün YKS başvuruları nasıl yapılır, ücret ne kadar

2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular bugün sona erecek.

Haberin Devamı

Üniversiteye girişte ilk kez uygulanacak YKS, üç oturumlu düzenlenecek. Sınavın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), tüm adaylar için zorunlu olacak. Adaylar, isterlerse YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ve YKS'nin üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) girmek için de başvuru yapabilecek.

Her bir oturum için 50'şer lira ücret ödenecek.

YKS BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN

2018-YKS'ye internet aracılığıyla bireysel başvuru bugün saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Sınav ücretini ödemek için son gün 22 Mart Perşembe saat 23.59 olarak belirlendi.

2018-YKS'ye başvurusunu süresi içinde yapamayan adaylar, "Geç başvuru günü" olarak belirlenen 4 Nisan Çarşamba günü müraacat edebilecek.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS başvuruları internet üzerinden yapılıyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS NE ZAMAN?

TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi, AYT ve YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.