Gündem YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2018 Üniversite ek yerleştirme tarihleri

YKS ek tercihler ne zaman başlayacak? 2018 Üniversite ek yerleştirme tarihleri

10.09.2018 - 12:20 | Son Güncellenme:

Bu yıl ilk kez uygulanan YKS üç ayrı oturumda gerçekleşti. 2018 Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra, açıkta kalan öğrenciler YKS ek tercihler için arayışa geçti. ÖSYM tarafından uygulanan YKS ek tercihleri...

YKS ek tercihler ne zaman başlayacak 2018 Üniversite ek yerleştirme tarihleri

ÖSYM tarafından uygulanan YKS için heyecan devam ediyor. Yerleştirme sonuçları sonrasında, açıkta kalan öğrenciler merak ediyor. Ayrıca 3 Eylül'de başlayan üniversite kayıt işlemleri 7 Eylül'de sona erdi. Peki 2018 Üniversite ek yerleştirme tarihi belli oldu mu?

Haberin Devamı

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından uygulanan YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı. İlk tercih aşamasında yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu. Fakat 2018 üniversite ek tercihler için ÖSYM henüz bir tarih vermedi. YKS ek yerleştirme tarihleri belli olduğunda haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

BOŞ KONTENJANLAR

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşti, 89 binden kontenjan boş kaldı. Önlisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçti.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

Haberin Devamı

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Sıkça Sorulan Sorular için TIKLAYINIZ