Gündem YKS SONUÇLARI 2022 ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den YKS (üniversite sınavı) sonuçları tarihi...

YKS SONUÇLARI 2022 ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den YKS (üniversite sınavı) sonuçları tarihi...

26.06.2022 - 01:10 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Haziran ayında üç aşamada gerçekleşen YKS Üniversite Sınavı geçtiğimiz hafta sonunda uygulanmıştı. TYT-AYT-YDT sınavlarına giren üniversite adayları sınav sonuçlarına göre üniversite tercihinde bulunacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS SONUÇLARI 2022 ne zaman açıklanacak ÖSYMden YKS (üniversite sınavı) sonuçları tarihi...

Milyonlarca üniversite adayı için ÖSYM tarihi duyurdu. 2022 YKS sonuçları internet üzerinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM AİS aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenecek. İşte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları için ÖSYM sınav tarihini belirledi. ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sonuçlar 20 Temmuz 2022 tarihinde erişime açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir