Gündem YÖK Başkanlığı’na Prof. Özvar atandı

YÖK Başkanlığı’na Prof. Özvar atandı

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Saraç’tan boşalan YÖK Başkanlığı’na Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Özvar, “Türkiye’nin yüksek öğretimine elimizden geldiği ölçüde emek harcayacağız” dedi

YÖK Başkanlığı’na Prof. Özvar atandı

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ  - Görev süresi 20 Temmuz’da sona eren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yerine     kimin geleceği günlerdir merak konusuydu.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla dün art arda yayımlanan kararlarla Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyesi seçildi ve YÖK Başkanı olarak atandı. Prof. Dr. Yekta Saraç da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

YÖK Başkanlığı’nda dün yapılan törende görevi Özvar’a teslim eden Saraç, görev süresi içinde yeni ve ilk olan pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ve bunların sonuçlarının da alınmaya başlandığını kaydetti. Müdahaleci YÖK’ü geçmişte bıraktıklarını, yetki devreden ve paylaşan yeni YÖK’ün inşa sürecini başlattıklarını belirten Saraç, görev süresi içerisinde yapılan proje ve girişimlerin destekleyicisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, YÖK’ün yeni Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a çalışmalarında başarılar diledi.

Haberin Devamı

Saraç’a teşekkür

Özvar ise Saraç’a, YÖK’e yaptığı katkılar ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlık görevine atanması dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendisini YÖK Başkanlığı’na ataması nedeniyle teşekkür eden Özvar, “Bu yeni dönemle beraber bizler de aynı bizden önce başkanlık yapan hocalarımız gibi bu kuruma ve Türkiye’nin yüksek öğretim hayatına elimizden geldiği ölçüde emek harcayacağız” diyerek, akademik performans odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını belirtti.

Özvar kimdir?

Erol Özvar, 1966’da İstanbul doğdu. 1989’da Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede İktisat Tarihi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. “Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması” kitabı, Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından 2005’te kitap dalında en iyi eser ödülüne layık görüldü. Mehmet Genç ile hazırladığı 2 ciltlik “Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler” adlı eseri 2013’te Uluslararası Halil İnalcık Tarih Ödülü’ne değer görüldü. İktisat ve İktisat Tarihi profesörü olan Özvar evli ve üç çocuk babasıdır.

YÖK’ü tertemiz bırakıyoruz’

YÖK Başkanlığı görevini devreden Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medyadan veda mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

İki dönem boyunca yeni ve ilk olan pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Saraç, şunları kaydetti: “Kibirden uzak durduk, tevazuyla hareket ettik, şatafata gözümüz hiç ilişmedi. Bulunan makamların, liyakat ve ehliyetle ilişkili olarak ‘kul hakkına girme’ noktasında ne denli riskli yerler olduğunu da biliyoruz. Bunun için çalıştığımız insanları ve seçimini liyakat ve ahlaki duruşlarına bakarak seçtik. YÖK’ü, halılarının altı tertemiz olarak bırakıyoruz. Hamdolsun, görevimizi alnımızın akıyla başımız dik olarak tamamladık.”