Gündem YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı mı? YÖKDİL sınavı ne zaman?

YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı mı? YÖKDİL sınavı ne zaman?

29.08.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

8-17 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alınan YÖKDİL sınavı için adaylar, sınav giriş yerleri açıklandı mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YÖKDİL sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarih duyuruldu. Peki YÖKDİL sınavı hangi tarihte yapılacak?

YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı mı YÖKDİL sınavı ne zaman

YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı mı sorusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 8-17 Ağustos tarihleri arasında başvuruları alınan YÖKDİL sınavı için giriş belgelerinin yayımlanacağı tarih belli oldu. 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavına girecek olan adaylar sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağını merak ediyordu. YÖKDİL sınav girş belgelerinin yayımlanacağı tarihi resmi site üzerinden duyuruldu.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı mı YÖKDİL sınavı ne zaman

SINAV UYGULAMASI

Sınav, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

Adayların Sınava Girebilmesi İçin Gerekli Belgeler

Adaylar, sınava girebilmek için “Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi”
(fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik
kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından
izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarih
aralığında adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı
alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların
görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.