Gündem Yollar, meydanlar boş çarşılar dolu

Yollar, meydanlar boş çarşılar dolu

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul uzun aradan sonra en sakin pazartesi gününü yaşarken haftanın ilk günü yollar adeta boş kaldı. Ama çarşı ve alışveriş merkezlerinde durum tam tersiydi.

Yollar, meydanlar boş çarşılar dolu

Aleyna Sevim - Kapalıçarşı’da bayram alışverişi yoğunluğu yaşanırken, alışveriş yapılan cadde ve sokaklardaki kalabalık da dikkat çekti. Sabah saat 09.30 itibariyle kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 9 olarak ölçülürken, Kurban Bayramı’na öncesi cadde ve sokaklarda normal yoğunluğun aksine araç trafiğinin yer yer azaldığı görüldü. Anadolu yakasındaki yolların Avrupa yakasındaki yollara kıyasla daha da sakin olması göze çarptı.

Haberin Devamı

Yollarda ise trafik yoğunluğunun azalmasının yanı sıra normal zamanda 1 saate yakın süren yol Bağcılar-Sirkeci arası yarım saatten az bir zamanda kat edildi. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerden Beşiktaş-Taksim arası da yolların boş olması nedeniyle yine yol 10 dakikaya düştü. Bunun yanı sıra bayrama sayılı günler kala Eminönü’ndeki Mahmutpaşa yokuşu sırasındaki giysi ve kıyafet dükkanlarına bayramlık kıyafet alışverişi almaya gelen vatandaşların yoğunluğu dikkat çekti. Turistlerin ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş noktalarından Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı’da ziyaretçilerin bayram hazırlığı için ikramlık şeker, lokum, kuruyemiş, kahve, ve çikolata gibi yiyecekleri satın aldığı görüldü.

Haberin Devamı

Beşiktaş meydanda ise gündelik zamanda yer bulunmayan cafelerin boş olması dikkat çekti. Bayram dolayısıyla boş kalan yollar Beşiktaş-Kadıköy arasını 20 dakikaya düşürdü. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki trafiğin sakinliği de göze çarptı. Kadıköy’deki Moda sahilinde yer yer insan yoğunluğu gözlenirken Bahariye Caddesi’ndeki kafelerin normal günlere kıyasla daha sakin olduğu gözlendi.

Yollar, meydanlar boş çarşılar dolu

Turistlere kaldı

Taksim’de daha çok turistlerin olduğu görülürken, Taksim Meydanı çevresinde genellikle olan bariyerlerin kaldırılmasına karşın azımsanmayacak sayıda turist ve vatandaş heykelin önünde fotoğraf çektirdi. İstiklal Caddesinde ve meydanda güvenlik önlemlerinin de artırıldığı gözlemlendi. Taksim’deki iş hanlarınının ise İstiklal Caddesindeki yoğunluğa kıyasla boş olduğu görüldü. Handaki esnaf yerli halkın memlekete ya da tatil beldelerine gitmelerinden ötürü işlerin azaldığını söyledi.

 

Yazarlar