Gündem Yörük çadırında doğdu Londra’da okudu

Yörük çadırında doğdu Londra’da okudu

27.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanan Mevlüt Çavuşoğlu, Yörük çadırında doğdu, London School of Economics’te doktora yaptı; Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı’na seçilen ilk Türk oldu.

Yörük çadırında doğdu  Londra’da okudu


Çavuşoğlu’nun Antalya’nın Alanya İlçesi’ndeki baba ocağında da sevinç var. Çavuşoğlu’nun babası, eski Türkler Belde Belediye Başkanı Osman Çavuşoğlu, “Çalışması lazım. İnşallah sonu iyi olur. Cahil olmama rağmen bugünleri tahmin ederek oğlumu okuttum” dedi. Osman Çavuşoğlu, oğlunun nasıl yetiştiğini şu sözlerle anlattı:
“Sömestir tatillerinde öğretmen tuttum, ’Batı biter, Doğu’da petrol var bitmez’ diye Arapça öğrettim. Bir Japon öğretmen buldum. Hem para verdim, hem de Türkçe öğrettirdim. O da 2 yılda Mevlüt’e Japonca öğretti. İngilizce zaten ana dersi. Daha sonra kendisi Almanca ve İspanyolca öğrendi. Türkler Belediye Başkanı olduğum dönemde, Rusya’dan bir şehirle kardeş belediye olmuştuk. En sonunda da orada 21 günde Rusça öğrendi.”

Başarılı bir kariyer
Alanya Türkler beldesinde, 5 Şubat 1968’de yörük yaylasında kıl çadırda dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra ABD Long Island Üniversitesi’nde master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bilkent Üniversitesi’nde doktora programına başladı ve İngiltere’de London School of Economics’te doktora çalışmasını sürdürdü. Ak Parti kurucu üyesi; 3 dönemdir aralıksız milletvekilliği yapıyor. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı yaptı. Avrupa’da bu göreve seçilen ilk Türk oldu. İngilizce, Japonca, Rusca, İspanyolca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası.
Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu, Türkler beldesinde 16 yıl muhtarlık, bir dönem de DYP’den belediye başkanlığı yaptı. Kardeşi Hayri Çavuşoğlu, halen Ak Parti’den Türkler Belediye Başkanı. Ağabeyi Hasan Çavuşoğlu ise Alanyaspor Kulübü Başkanı. n DHA