Gündem YPG'ye destek için...

YPG'ye destek için...

14.07.2014 - 14:46 | Son Güncellenme:

Hakkari’de PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye destek amaçlı sinevizyon gösterisi yapıldı. Belediye önündeki sunumu Kobani’de ölen YPG’li Fazıl Kapalak’ın ailesi de izledi.

YPGye destek için...

Hakkari'de PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye destek için ilginç etkinlik...
Suriye’nin Kobani kentinde 8 Temmuz 2014 tarihinde IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda ölen YPG Kobani Eyalet Komutanı Fazıl Kapalak için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önündeki açık alanda kurulan taziye çadırı sona erdi.
Etkinlik sonrası bu kez Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Meya-Der) ve Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nin ilginç bir organizasyona imza attı. Belediye binası önünde YPG’ye destek için sinevizyon gösterisi yapıldı.
IŞİD SALDIRISI DA VARDI
YPG'nin Suriye’deki faaliyetleri ve çatışmayla ilgili görüntüler yer aldı. Yoğun katılımın olduğu sinevizyon gösterisinde, Kobani’de IŞİD militanlarının düzenlediği bombalı saldırı sonucu ölen Hakkarili Fazıl Kapalak ve YPG militanlarının Suriye’deki faaliyetleri anlatıldı. Öte yandan seyirciler arasında Kapalak'ın ailesi de vardı.