Ağaç Kesimi

Ağaç Kesimi

Son dakika ağaç kesimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ağaç kesimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ağaç kesimi haber sayfamızda...

Ağaç Kesimi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 328 ağaç kesimi haberi bulunmuştur.
Rize'de tedirgin eden artış! Son 1 yıl içinde 2 kat artarak bin 250'ye ulaştı
Rize'de tedirgin eden artış! Son 1 yıl içinde 2 kat artarak bin 250'ye ulaştı Küresel iklim değişikliğinin etkileriyle görülen ani, lokal ve şiddetli yağışların yoğunlaştığı Rize'de, 2022'te yaşanan 650 doğal afet vakası, 2023'te artarak bin 250'ye ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, açıklamalarda bulundu.
18.01.2024 Haberler
Rize'de tedirgin eden artış! Son 1 yıl içinde 2 kat artarak bin 250'ye ulaştı
Rize'de tedirgin eden artış! Son 1 yıl içinde 2 kat artarak bin 250'ye ulaştı Küresel iklim değişikliğinin etkileriyle görülen ani, lokal ve şiddetli yağışların yoğunlaştığı Rize'de, 2022'te yaşanan 650 doğal afet vakası, 2023'te artarak bin 250'ye ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, açıklamalarda bulundu.
18.01.2024 Gündem
Ağaç keserken başına tomruk çarptı: Kurtarılamadı
Ağaç keserken başına tomruk çarptı: Kurtarılamadı Trabzon'un Çaykara ilçesinde ağaç keserken başına tomruk çarpması sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen Ahmet Yılmaz (41), hayatını kaybetti.
11.12.2023 Gündem
Pendik'te usulsüz arazi satışı! Çete üyelerinin kimliği şoke etti
Pendik'te usulsüz arazi satışı! Çete üyelerinin kimliği şoke etti İstanbul Pendik'te ormanlık alanlarda ağaçların kesilmesiyle açılan yerlerde usulsüz şekilde arazi satışı yapan şebeke 6 aylık takibin ardından çökertildi.
18.10.2023 Gündem
Uzman isim 'en büyük etken' deyip korkutan 'çay' gerçeğini açıkladı!
Uzman isim 'en büyük etken' deyip korkutan 'çay' gerçeğini açıkladı! Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce sürdürülen sel, heyelan ve taşkınlara yönelik araştırmalarda; yoğunluktaki çay bitkisinin kök derinliğinin toprak bütünlüğünü sağlayamaması, yanlış arazi kullanımı ve kontrolsüz ağaç kesiminin, heyelan riskini arttırdığı ortaya kondu.
31.08.2023 Gündem
Meclis Akbelen için olağanüstü toplandı
Meclis Akbelen için olağanüstü toplandı TBMM Genel Kurulu, CHP, SP, DEVA ve DP’li milletvekillerinin talebi doğrultusunda dün olağanüstü toplandı. Yeterli sayıda milletvekili ile Genel Kurul’un açılmasını sağlayan muhalefetin, Akbelen’deki gelişmelerle ilgili genel görüşme talebi ve ardından TBMM’nin tatile girmeyip çalışmya devam etmesi yönündeki önergeler ise iktidar kanadınca kabul edilmedi. Genel Kurul 1 Ekim’e kadar yeniden tatile girdi.  
9.08.2023 Gündem
Uzman isim Temmuz'a dikkati çekti! 'Ölümcül olayların yüzde 67’si bu ayda yaşanıyor'
Uzman isim Temmuz'a dikkati çekti! 'Ölümcül olayların yüzde 67’si bu ayda yaşanıyor' Türkiye’nin en çok yağış alan ili olan Rize’de arazilerin yanlış kullanımı, dik ve engebeli olan coğrafi şartlara ihtiyaç için yapılan yollar ve bilinçsiz ağaç kesimi, sel afetlerini tetikliyor. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden (RTEÜ) Ekoloji ve Ekosistem Uzmanı Prof. Dr. Turan Yüksek, “Ölümcül olayların yüzde 67’lik kesimi bu ayda meydana geliyor" dedi.
21.07.2023 Gündem
İklim değişikliği: Sierra Madre dağlarındaki yağmur ormanından kalanı koruma mücadelesi
İklim değişikliği: Sierra Madre dağlarındaki yağmur ormanından kalanı koruma mücadelesi Francisco Elle, kurtaramadığı çocukların hatırı için her gün ağaç fideleriyle Sierra Madre sıradağlarına tırmanıyor.
8.01.2023 Dünya
Mersin’de sele kapılan kadın hayatını kaybetti
Mersin’de sele kapılan kadın hayatını kaybetti Mersin’in Gülnar ilçesinde meydana gelen sele kapılan bir kadın yaşamını yitirdi. Kadının cansız bedeni ekipler tarafından sele kapıldığı yerden 3 kilometre uzakta bulundu.
24.11.2022 Gündem
Biyogazla karbon ayak izi %17 azalacak
Biyogazla karbon ayak izi %17 azalacak Sürdürülebilirlik politikası ve hedefleri doğrultusunda, Pınar Süt, İzmir fabrikasında, atıksu arıtma tesisini yenilediğini ve atıksudan biyogaz üretimi hedeflediğini açıkladı.
14.11.2022 Ekonomi
Osmaniye’de aç kalan tilki orman işçilerine sığındı
Osmaniye’de aç kalan tilki orman işçilerine sığındı Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ağaç kesimi yapan orman işçileri, kurdukları çadırda otururken davetsiz misafir tilki yemeklerine ortak oldu.
8.11.2022 Yaşam
MİT'ten Suriye'de operasyon: PKK/YPG'nin kırmızı bültenle aranan sözde sorumlusu öldürüldü
MİT'ten Suriye'de operasyon: PKK/YPG'nin kırmızı bültenle aranan sözde sorumlusu öldürüldü MİT'in Suriye'de düzenlediği 2 operasyonda, PKK/YPG'nin kırmızı bültenle aranan sözde sorumlularından Mehmet Gürbüz'ün de arasında olduğu 5 terörist SİHA ile etkisiz hale getirildi.
18.09.2022 Gündem
Beşiktaş Ayazma Parkı'nda tartışmalı ağaç kesimi
Beşiktaş Ayazma Parkı'nda tartışmalı ağaç kesimi Ayazma Parkı'ndaki 3 ağaç Beşiktaş Belediyesi ekiplerince kesildi. Mahalle sakinleri ağaçların sağlıklı olduklarını, parkın karşısında oturanların boğazı rahat görebilmesi için kesildiğini iddia ederken, Beşiktaş Belediyesi ise ağaçlarını kurudukları için kesildiğini açıkladı.
3.09.2022 Gündem
Muğla'da uçuruma düşen orman işçisi öldü
Muğla'da uçuruma düşen orman işçisi öldü Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, ağaç kesimi yaparken yaklaşık 35 metrelik uçuruma düşen orman işçisi Ramazan Saraç (25), hayatını kaybetti.
31.08.2022 Gündem
‘Arkeolojik sit kısım ayrı parselle ayrıldı’
‘Arkeolojik sit kısım ayrı parselle ayrıldı’ Cengiz İnşaat, Cennet Koyu’nda turizm projesi geliştireceği arazide, arkeolojik sit olarak belirlenen alanın ayrı parselle ayrıldığını ve burada yapılaşma olmayacağını duyurdu.
23.07.2022 Ekonomi
Çevreye duyarlı kömür
Çevreye duyarlı kömür İsmini Antik Mısır mitolojisindeki Gök Tanrısı Horus’tan (Har) alan ve kapıdaki iklim kriziyle birlikte dünyanın gündeminde olan sürdürülebilir doğa dostu ürünlere önemli bir örnek teşkil eden NewGreenHar, kömürde yeni bir dönem başlatıyor.
27.06.2022 Ege
İBB'ye 'izinsiz ağaç kesimi'nden idari para cezası kesildi
İBB'ye 'izinsiz ağaç kesimi'nden idari para cezası kesildi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Emirgan Korusu'nda izinsiz 54 ağacın kesildiğinin tespiti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına idari para cezası tutanağı düzenlendiğini açıkladı.
18.06.2022 Gündem
Otomobilde cesedi bulundu! Jandarma Sevgi'nin eşini arıyor
Otomobilde cesedi bulundu! Jandarma Sevgi'nin eşini arıyor Muğla’da Özgür Dağ (25) ile Sevgi K. (40), otomobilde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Jandarma, Sevgi K.'nin ayrı yaşadığı eşi Özay K.'nin (51) cinayet şüphelisi olarak yakalanması için çalışma başlattı.
29.04.2022 Gündem
3 aile arasında kavga! Ölü ve yaralılar var
3 aile arasında kavga! Ölü ve yaralılar var Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ağaç kesimi sırasında akraba olan üç aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi ödü, 2 kişi ağır yaralandı.
2.04.2022 Haberler
3 aile arasında kavga! Ölü ve yaralılar var
3 aile arasında kavga! Ölü ve yaralılar var Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde ağaç kesimi sırasında akraba olan üç aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.
2.04.2022 Gündem
Ağaç katliamında yeni görüntü! Önce kameralara sonra jandarmaya yakalandı
Ağaç katliamında yeni görüntü! Önce kameralara sonra jandarmaya yakalandı Antalya’nın Manavgat ilçesinde Sorgun Çamlığı’nda 5 yıldızlı otellerin bulunduğu alanda yaklaşık 60 ton çam ağacının kesildikten sonra kamyona yüklenip götürülme anları güvenlik kameralarına yansıdı. Kamyon terk edilmiş halde bulunurken, sahibinin bulunması için çalışma başlatıldı.
20.02.2022 Gündem
TEMA’dan 2021 yılı çevre almanağı
TEMA’dan 2021 yılı çevre almanağı TEMA Vakfı, küresel salgın, orman yangınları ve sel gibi pek çok doğa olayının yaşandığı 2021 yılını değerlendiren bir rapor yayınladı. Rapordaki olumlu gelişmeler şöyle sıralandı:
5.01.2022 Gündem
‘Terörün yol açtığı sera gazı salınımı ölçülmeli’
‘Terörün yol açtığı sera gazı salınımı ölçülmeli’ MHP’li Kalyoncu, terör ve bölgesel çatışmaların yol açtığı sera gazı salınımının ölçülmesi ve engellenen terör olaylarının olası salınımlarının hesaplanmasını istedi. AK Partili Ceylan ise "ekosistem ormancılığa" geçilmesini önerdi.
14.12.2021 Gündem
Alakır Vadisi’nde orman yoluna tepki
Alakır Vadisi’nde orman yoluna tepki Antalya’daki Alakır Vadisi’deki yaban ormanlarında yol açmak için yapılan ağaç kesimi tepki topladı. Change.org’ta imza kampanyası başlatan Alakır Nehri Kardeşliği, orman yolu diye başlayan projenin genişleyerek ormana zarar verdiğini savunuyor.
22.11.2021 Gündem
ABD'de 23 canlı türünün soyu tükendi
ABD'de 23 canlı türünün soyu tükendi ABD'de, ülkenin değişik bölgelerinde yaşayan 23 canlı türünün soyunun tükendiği bildirildi.
29.09.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ağaç Kesimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.