Rum lideri Anastasiadis 'altın pasaport' skandalıyla ilgili ilk kez ifade verecek
Rum lideri Anastasiadis 'altın pasaport' skandalıyla ilgili ilk kez ifade verecek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) en az 2.5 milyon Euro yatırım yapanlara vatandaşlık ve AB genelinde vizesiz seyahat hakkı verilmesini sağlayan "altın pasaport" uygulaması skandalının ardından Rum lideri Nikos Anastasiadis'in yarın ifade vereceği belirtildi.
1.02.2021 Dünya
AB, Rum yönetimi ve Malta'ya "altın pasaportlar" hakkında "ihlal süreci" başlattı
AB, Rum yönetimi ve Malta'ya "altın pasaportlar" hakkında "ihlal süreci" başlattı Avrupa Birliği (AB), Kıbrıs Rum yönetimi ve Malta'nın "altın pasaport" olarak anılan "yatırım karşılığı vatandaşlık" programlarının AB yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle bu iki ülke hakkında "ihlal süreci" başlattı. 
20.10.2020 Dünya
Son dakika... Güney Kıbrıs'ta deprem! İstifa etti
Son dakika... Güney Kıbrıs'ta deprem! İstifa etti Sabıkası olan hayal ürünü bir Çinli işinsanına vatandaşlık ve AB pasaportu verilmesi için çabalarken Al Jazeera kameralarına yakalanan Parlamento Başkanı Syllouris, koltuğunu bırakmak zorunda kaldı.
15.10.2020 Dünya
Son dakika... Al Jazeera Rumların ipliğini pazara çıkardı, skandal patladı
Son dakika... Al Jazeera Rumların ipliğini pazara çıkardı, skandal patladı Ünlü televizyon kanalının özel haberine göre, Kıbrıs Rum yönetimi iki yıl boyunca onlarca suçlu ve kaçağa 'altın pasaport' sattı. Güney Kıbrıs'a en fazla başvuru yapılan ülkeler ise Rusya, Çin ve Ukrayna.
23.08.2020 Dünya