Ayasofya-İ Kebir Cami-İ Şerifi

Ayasofya-İ Kebir Cami-İ Şerifi

Son dakika Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi haber sayfamızda...

Ayasofya-İ Kebir Cami-İ Şerifi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 249 ayasofya-i kebir cami-i şerifi haberi bulunmuştur.
Ayasofya 2'nci Bayezid Minaresi'nde restorasyon! Söküm işlemi başladı
Ayasofya 2'nci Bayezid Minaresi'nde restorasyon! Söküm işlemi başladı Ayasofya-i Kebir Cami restorasyonunda daha önce çatlak tespit edilen II.Bayezid Minaresi'nde söküm işlemleri başladı.
26.03.2024 Gündem
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden güneş enerjisi yatırımı! Ayasofya'nın elektriğini karşılayacak
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden güneş enerjisi yatırımı! Ayasofya'nın elektriğini karşılayacak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kilis'te kurulan güneş enerjisi santraliyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yıllık tüketimi 320 bin kilowatt/saat olan enerjisi de karşılanacak.
5.03.2024 Ekonomi
Çatlak tespit edildi! Ayasofya'da 2. Bayezid minaresinde çalışma
Çatlak tespit edildi! Ayasofya'da 2. Bayezid minaresinde çalışma Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde başlatılan restorasyon kapsamında II.Bayezid Minaresi'ndeki çalışma yapılıyor.
20.02.2024 Gündem
Ayasofya'ya giriş ücreti 25 euro oldu! Düzenleme sonrası ilk Cuma
Ayasofya'ya giriş ücreti 25 euro oldu! Düzenleme sonrası ilk Cuma Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cumada giriş yoğunluğu azaldı.
19.01.2024 Gündem
Ayasofya Camii'nin kapısı kırılmıştı... Tanığın ifadesi ortaya çıktı
Ayasofya Camii'nin kapısı kırılmıştı... Tanığın ifadesi ortaya çıktı Fatih’te Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde girilmesi yasak alandaki kapıyı kırdığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen sanık Atif Kasar’ın yargılandığı davada güvenlik görevlisi tanık olarak dinlendi. Tanık güvenlik görevlisi ifadesinde “Bir erkek şahsın yaklaşık 10 dakika kapıyı zorladığını, kapıyı kırarak bu bölmeden geçtiğini ve üst kata çıkarak yaklaşık 3 saat kadar burada uyuduğunu gözlemledik” dedi.
26.09.2023 Haberler
Ayasofya Camii'nin kapısı kırılmıştı... Tanığın ifadesi ortaya çıktı
Ayasofya Camii'nin kapısı kırılmıştı... Tanığın ifadesi ortaya çıktı Fatih’te Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde girilmesi yasak alandaki kapıyı kırdığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen sanık Atif Kasar’ın yargılandığı davada güvenlik görevlisi tanık olarak dinlendi. Tanık güvenlik görevlisi ifadesinde “Bir erkek şahsın yaklaşık 10 dakika kapıyı zorladığını, kapıyı kırarak bu bölmeden geçtiğini ve üst kata çıkarak yaklaşık 3 saat kadar burada uyuduğunu gözlemledik” dedi.
26.09.2023 Gündem
Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı!
Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı! Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başladığı bildirildi.
9.09.2023 Gündem
Emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili tarih verdi: Tüm kesimlerin gönlünü alacağız
Emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili tarih verdi: Tüm kesimlerin gönlünü alacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz." dedi.
24.07.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ramazan ayı, zekat ayıdır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT 1’de iftara doğru canlı yayınlanan “Ramazan Sevinci” programının konuğu oldu.
26.03.2023 Gündem
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'ne asılan mahya videosunu paylaşarak, "Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'nin minareleri, bu yıl da 'La İlahe İllallah' yazılı mahya ile hem İstanbul'umuzu hem de gönüllerimizi aydınlatacak" ifadelerini kullandı. 
22.03.2023 Gündem
Berat Kandili'nde vatandaşlar Ayasofya’ya akın etti
Berat Kandili'nde vatandaşlar Ayasofya’ya akın etti Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Berat Kandili sevinci yaşandı. Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, cami girişinde uzun kuyruklar oluştu.
6.03.2023 Haberler
AK Parti Sözcüsü Çelik: Zaho'daki PKK katliamı planlı bir provokasyondur
AK Parti Sözcüsü Çelik: Zaho'daki PKK katliamı planlı bir provokasyondur AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak'ın kuzeyinde sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili, "Hemen birilerinin Türkiye’yi suçlaması, açık ve net ifade etmek isterim ki planlı bir provokasyondur ve Türkiye’nin hedef gösterilmesi son derece yanlıştır. Kullanılan silahtan ve yönteme kadar tipik bir PKK saldırısı olduğu açıktır" dedi.
25.07.2022 Siyaset
Antlaşmayı aşındırmayın
Antlaşmayı aşındırmayın Lozan Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu belgelerinden olduğunu belirten Erdoğan, Yunanistan’ın başta Türk azınlığın hakları olmak üzere antlaşma şartlarını yok saydığını veya bilinçli şekilde aşındırmaya çalıştığını belirtti.
25.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya paylaşımı Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışının 2. yıl dönümü nedeniyle mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "86 yıl sonra fethin sembolü, Fatih’in vasiyeti ve emaneti Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi’ni aslına rücu ettirmeyi bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Ayasofya’nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun." dedi.
24.07.2022 Siyaset
Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'sığınmacı' açıklaması: Sonsuza kadar kalmayacaklar
Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'sığınmacı' açıklaması: Sonsuza kadar kalmayacaklar Gelen son dakika haberine göre; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik sığınmacı tartışmalarına ilişkin, " Sonsuza kadar burada kalmayacaklar. Briket evlerin yapılması, güvenliğin sağlanması ile birlikte gönüllü ve onurlu şekilde bu geri dönüş sağlanacak. Bugün söylediğimiz birilerinin söylediği gibi 'hadi insanları otobüse bindirelim katillere teslim edelim' gibi bir yaklaşım asla olmayacaktır." ifadelerini kullandı. Çelik, Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının onanmasına ilişkin "Herkes dosyaya bakarak konuşmalı. Hukukçuların yürüteceği bir tartışma." sözlerine yer verdi.
12.05.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültür sanat fuarı Heritage İstanbul'un açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Kazılar sonucu ortaya çıkan eserler, çağdaş müzecilik anlayışıyla yapılan müzelerimizde sergileniyor. Son yıllarda attığımız adımlarla, müzecilik alanında da dünyaya yön veren, hedefler gösteren öncü ülkelerden biri haline geldik. Türkiye'miz 'kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele' konusunda da rol model olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.müze,
11.05.2022 Kültür Sanat
Ayasofya Camii'nin 'İmparatorluk Kapısı'ndaki tahribata inceleme
Ayasofya Camii'nin 'İmparatorluk Kapısı'ndaki tahribata inceleme Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ayasofya Camii'nin tarihi 'İmparatorluk Kapısı'nda tahribatla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.
19.04.2022 Gündem
Ayasofya'da 88 yıl sonra teravih namazı kılınacak
Ayasofya'da 88 yıl sonra teravih namazı kılınacak Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılacak.
31.03.2022 Gündem
Ayasofya’da 'Hat Sergisi' sanatseverlerle buluştu
Ayasofya’da 'Hat Sergisi' sanatseverlerle buluştu Yaklaşık 8 yıldır düzenlenen ‘Albayrak Hat Takvimi Sergisi’ bu yıl da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde sanatseverlerle buluştu. Açılışı gerçekleştirilen sergide; hat sanatçılarının Kuran-ı Kerim’den seçtikleri “iman ayetleri”nden oluşan on iki sanat eseri yer alıyor.
29.12.2021 Kültür Sanat
Erdoğan’a ‘İstanbul’un Dijital Anahtarı’
Erdoğan’a ‘İstanbul’un Dijital Anahtarı’ AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a NFT tabanlı ‘İstanbul’un Dijital Anahtarı’ hediye etti.
28.12.2021 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye çok sert tepki: Onları da gömeceğiz
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye çok sert tepki: Onları da gömeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Bay Kemal! Sen Suriye’deki teröristlerle beraber ol, PKK, YPG, PYD ile beraber ol. Onları da gömeceğiz.' dedi.
5.11.2021 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Adım adım yaklaşıyoruz
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Adım adım yaklaşıyoruz Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 26. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Erdoğan, 'Şu anda Diyarbakır'da vatandaşlarım gecenin geç saatlerine kadar rahatlıkla dolaşıyor, bundan sonraki süreç daha da huzurlu olacak.' dedi.
11.09.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hicri yeni yılı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hicri yeni yılı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hicri yeni yılını yayımladığı mesajla kutladı.
8.08.2021 Siyaset
‘Ayasofya’nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun’
‘Ayasofya’nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılmasının yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı.
25.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 3 yaşında
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 3 yaşında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde iletişim seferberliği yürüttüklerini belirterek, "Türkiye'nin başarı hikayesini, tezlerini anlatmak için iletişimin tüm araç ve yöntemleriyle, geniş katılımlı ve çok paydaşlı bir süreç yönetiyoruz." ifadesini kullandı.
24.07.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Ayasofya-İ Kebir Cami-İ Şerifi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.