Bulaşıcı

Bulaşıcı

Son dakika bulaşıcı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bulaşıcı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bulaşıcı haber sayfamızda...

Bulaşıcı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.249 bulaşıcı haberi bulunmuştur.
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı ECDC'nin ön verileri, boğmaca vakalarında 2022 ve 2021'e kıyasla 2023 ve 2024'te on kat artış olduğunu gösteriyor.
23.04.2024 Dünya
‘Kötülük de iyilik gibi bulaşıcı’
‘Kötülük de iyilik gibi bulaşıcı’ Neslihan Önderoğlu sevginin ve nefretin bir insana neler yaptırabileceğini gösterdiği “Cüret”le Duygu Asena Roman Ödülü’nü kazandı
21.04.2024 Kültür Sanat
Sivrisinekler bu kokuya asla yaklaşamıyor! Duş alırken sürün, kesin çaresi buymuş
Sivrisinekler bu kokuya asla yaklaşamıyor! Duş alırken sürün, kesin çaresi buymuş Havanın ısınmasıyla birlikte sivrisinek problemleri artmaya başladı. Sivrisinekler, her yıl yüz binlerce insanı öldüren çeşitli bulaşıcı hastalıkların vektörleri olarak biliniyor. Yapılan araştırmalara göre korunmanın etkili yolu, hindistan cevizinde saklıymış. İşte detaylar.
17.04.2024 Genel Sağlık
Kalp yaşa bakmıyor
Kalp yaşa bakmıyor Kalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
13.04.2024 Pazar
Kontrolsüz sevkiyata karşı 7/24 takip
Kontrolsüz sevkiyata karşı 7/24 takip Tarım ve Orman Bakanlığı, Erzurum ve Elazığ’da faaliyete geçirdiği ve 6 ilde daha kurmayı planladığı Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonları ile hayvan hareketlerini 7/24 izleyerek, bulaşıcı hayvan hastalıklarını önlemeyi amaçlıyor.
31.03.2024 Ekonomi
Devlet Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar
Devlet Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı.
27.03.2024 Haberler
Belçika'da PKK provokasyonu! Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar
Belçika'da PKK provokasyonu! Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı.
27.03.2024 Gündem
ABD Yüksek Mahkemesi'nden Donald Trump hakkında seçim kararı
ABD Yüksek Mahkemesi'nden Donald Trump hakkında seçim kararı ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın Colorado eyaletinde yarın yapılacak olan Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimlerine katılabileceğine hükmetti.
4.03.2024 Dünya
Gazze Şeridi’nde 1 milyon Filistinli bulaşıcı hastalıklarla mücadele ediyor
Gazze Şeridi’nde 1 milyon Filistinli bulaşıcı hastalıklarla mücadele ediyor İsrail’in saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde 1 milyon Filistinli bulaşıcı hastalıklarla mücadele ederken, çocuk ve bebekler arasında yetersiz beslenmenin artması sağlık açısından ciddi tehditler oluşturuyor.
4.03.2024 Haberler
Gazze'de acı tablo: Bir milyon Filistinli bulaşıcı hastalıklara karşı savaş veriyor
Gazze'de acı tablo: Bir milyon Filistinli bulaşıcı hastalıklara karşı savaş veriyor İsrail’in saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde 1 milyon Filistinli bulaşıcı hastalıklarla mücadele ederken, çocuk ve bebekler arasında yetersiz beslenmenin artması ciddi tehdit oluşturuyor.
4.03.2024 Dünya
Dünya Sağlık Örgütü: Bir milyardan fazla insan obez
Dünya Sağlık Örgütü: Bir milyardan fazla insan obez DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, obezite oranlarıyla mücadeleye yardımcı olmak için yüksek şekerli ürünlere vergi getirilmesi ve sağlıklı okul yemeklerinin teşvik edilmesi gibi önlemlerin uygulanması gerektiğini kaydetti.
2.03.2024 Dünya
'İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz'
'İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yeni desteklemelerimizde, üreten herkese ürettiği kadar destek veriyoruz. Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz. Bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak en az 2 kat destek almış olacak. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize yüzde 70 ilave destek veriyoruz" dedi.
26.02.2024 Ekonomi
Tek dileği kelebek hastası kızına doyasıya sarılabilmek
Tek dileği kelebek hastası kızına doyasıya sarılabilmek Halk arasında "Kelebek hastalığı" olarak bilinen nadir hastalıklardan epidermolysis büllosa hastası 6 yaşındaki Fatma Aydın’ın annesi, en küçük dokunuşta cildinde soyulma ve yaralar oluşan kızına sımsıkı sarılabileceği günün özlemini çekiyor.
24.02.2024 Haberler
Ateşkes yok tartışması var
Ateşkes yok tartışması var Gazze’de yeni ateşkes çabaları, güç dengeleri ve uyuşmazlıklar nedeniyle sonuçsuz kalıyor. BMGK’da Cezayir’inkini veto eden ABD’nin kendi tasarısının nasıl karşılanacağı merak konusu.
22.02.2024 Dünya
10 bin çocuk tiyatroyla buluştu
10 bin çocuk tiyatroyla buluştu Murat Danacı’nın yönettiği ‘Ocak’ oyunu, Kars Kültür Merkezi’nde sahnelendi.
21.02.2024 Cadde
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Haberler
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor
6 ay önce açıldı, CİMER'e şikayet yağdı: Kimse buradan arazi almak istemiyor Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Gündem
‘Şehirler yaşlı dostu olmalı’
‘Şehirler yaşlı dostu olmalı’ Türkiye nüfusu da dünya gibi giderek yaşlanıyor. TÜİK’e göre, 65 ve üzeri yaştaki nüfus 2023’te 8 milyon 722 bin 806 kişi oldu. Uzmanlara göre nüfustaki değişime bağlı sosyal hayat dahil birçok alanda yeni düzenlemeler yapılmalı.
20.02.2024 Gündem
Kapının anahtarı kulaktaki çipte!
Kapının anahtarı kulaktaki çipte! Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kulaklarında yer alan çipli küpelerin daha etkin kullanımını planlıyor. Türkiye’nin hayvancılık yol haritasını açıklayacak olan bakanlık, hayvan refahını, gıda güvenliğini ve insan sağlığını korumaya yönelik yeni tedbirler almaya hazırlanıyor.
20.02.2024 Ekonomi
Kütahya’da fuhuş operasyonu! Yakalanan kişide HIV (AIDS) virüsü tespit edildi
Kütahya’da fuhuş operasyonu! Yakalanan kişide HIV (AIDS) virüsü tespit edildi Kütahya’da fuhuş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu üniversite öğrencisinin AIDS taşıdığı tespit edildi.
16.02.2024 Gündem
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik
Kedilerden bulaşan ölümcül virüs! ABD'li yetkililer: Patojeni belirleyemedik Tarihte ilk kez sokak kedilerinden insanlara bulaşan bir virüs ölüme neden oldu. Bilim insanları virüsün patojenik olarak kayıtlarda yer almadığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
13.02.2024 Dünya
Büyüme hormonuyla Alzheimer bulaştı
Büyüme hormonuyla Alzheimer bulaştı Alzheimer’ın bulaşabildiği ortaya çıktı. Çocukken büyüme hormonuyla birlikte Alzheimer’a neden olan proteinlerin enjekte edildiği kişiler, erken yaşlarda bu hastalığa yakalandı.
31.01.2024 Gündem
Antarktika’da H5N1 paniği
Antarktika’da H5N1 paniği Antarktika’da iki penguen türündeki ölümler panik yarattı.
30.01.2024 Dünya
Gazze’de acı tablo: Can kaybı en az 26 bin 637’ye yükseldi
Gazze’de acı tablo: Can kaybı en az 26 bin 637’ye yükseldi İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 115 gündür devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 26 bin 637’ye, yaralıların sayısı ise 65 bin 387’ye yükseldi.
29.01.2024 Dünya
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat'
Üçlü salgın uyarısı! 'Öksürük, nefes darlığı ve halsizlik belirtilerine dikkat' Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, hekime başvurmalıdır” dedi.
29.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bulaşıcı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.