Koronavirüsün gözdeki belirtilerine dikkat
Koronavirüsün gözdeki belirtilerine dikkat Pandemi sürecinde göz enfeksiyonlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Mumcu, “İlk bulgular gözde olabiliyor. Gözde kızarıklık, yaşarma ve çapaklanma gibi şikâyetlerde koronavirüs ihtimalini de akla getirmeli” dedi
27.08.2020 Gündem
Almanya’da ikinci dalga kabusu... Koronavirüs hortladı!
Almanya’da ikinci dalga kabusu... Koronavirüs hortladı! Avrupa artan vakalarla koronavirüste ikinci dalga ile mücadele ediyor. Bu ülkelerden biri de Almanya. Ülkede Nisan ayından bu yana en falza yeni vaka tespit edildi.
20.08.2020 Dünya
Korkutan ikinci dalga haberi! Artış hızla sürüyor
Korkutan ikinci dalga haberi! Artış hızla sürüyor Aralık ayında ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni tip corona virüs salgınında ülke genelinde son 24 saatte 2 bin 987 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. İspanya'da vaka artışları devam ediyor. Corona virüsle mücadelesinde öne çıkan ülkelerden biri olan Yeni Zelanda’da ise ülkenin en büyük şehir olan Auckland’de corona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler 12 gün daha uzatıldı. Öte yandan Almanya'da corona virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 1449 artarak 221 bin 413’e yükseldi. Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşı çalışmalarına karşı başlatılan "Warp Speed" operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Fransa'da corona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 406'ya çıktı.
14.08.2020 Dünya
Diş eti enfeksiyonları bağışıklığı da düşürüyor!
Diş eti enfeksiyonları bağışıklığı da düşürüyor! İçinde yaşadığımız dönem itibari ile bağışıklık sistemimizi yüksek tutmak hepimizin isteği. Gerek vitamin takviyeleri, gerek beslenme şekilleri ya da uyku düzeni olsun; bağışıklığımızı desteklemenin birçok farklı yolu var. Diş ve ağız sağlığımızı korumak da bu faktörlerden biri. Diş Hekimi Zafer Kazak, diş eti enfeksiyonu ve bağışıklık ilişkisini anlattı
24.06.2020 Sağlık
Güney Kore'de vaka sayısı artınca okullar yeniden kapandı
Güney Kore'de vaka sayısı artınca okullar yeniden kapandı Bir Covid-19 hastasının gece kulüplerine gitmesiyle ikinci dalganın tetiklendiği ülkede, son iki gün 79 ve 56 testin pozitif çıkması 251 okulun tekrar kapanmasına yol açtı.
29.05.2020 Dünya