Cumhuriyet Dönemi

Cumhuriyet Dönemi

Son dakika Cumhuriyet dönemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cumhuriyet dönemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cumhuriyet dönemi haber sayfamızda...

Cumhuriyet Dönemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.941 cumhuriyet dönemi haberi bulunmuştur.
‘Tutunamayanlar’ı çevirmek hayalim
‘Tutunamayanlar’ı çevirmek hayalim Oğuz Atay’ın ABD’de yeni yayımlanan kitabı “Korkuyu Beklerken”i çeviren Ralph Hubbell “Hayalim ‘Tutunamayanlar’ı çevirmek, yaratıcı tutkularımızı Atay’ın mihrabında feda etmeye hazırız” diyor.
7.05.2024 Kültür Sanat
Deniz hamamları ve İstanbul’un eski plajları
Deniz hamamları ve İstanbul’un eski plajları Deniz hamamları ahşap iskeleler üzerine kurulmuş kapalı mekanlardı. Kadınların bu mekanlardan dışarı çıkması kesinlikle yasaktı. Tarabya’da açılan plajlarda kadın ve erkeklerin bir arada denize girmeleriyle beraber deniz hamamları şehrin hafızasında detay olarak kaldı.
7.04.2024 Gündem
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı Bir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
3.04.2024 Yaşam
Ankara'ya metro müjdesi! Erdoğan: 7 istasyonlu hattı yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız
Ankara'ya metro müjdesi! Erdoğan: 7 istasyonlu hattı yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde konuşma yaptı.
23.03.2024 Haberler
Ankara'ya metro müjdesi! Erdoğan: 7 istasyonlu hattı yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız
Ankara'ya metro müjdesi! Erdoğan: 7 istasyonlu hattı yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rusya'ya taziyelerini iletti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, 'CHP'den hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da para kulelilerinin doğru dürüst izahını yapamadı' dedi. Erdoğan, Ankara'ya yeni metro hattı müjdesinin detaylarını da paylaştı.
23.03.2024 Gündem
İlk ve tek kent müzesi
İlk ve tek kent müzesi Başkan Osman Zolan, Denizli Kent Müzesi’nin açılmasını tarihi bir gün olarak nitelendirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bir ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek” müjdesi verdi.
16.03.2024 Ege
Osmanlı paraları izinde bir ömür
Osmanlı paraları izinde bir ömür "Osmanlı kâğıt paralarını toplayıp araştırmaya başladığımda gözüm işim, ailem ve hobimden başka bir şey görmez oldu. Hayalimi gerçekleştirmek için bilgi, azim ve çalışmaya, cesaretle önemli bir mali destek sağlamasaydım; altın, döviz, hisse senedine yatırsaydım, bugün bu büyük koleksiyon oluşturulamaz, 'Osmanlı Kâğıt paraları' kataloğunu çıkartıp milli bir görevi yerine getiremezdim."
11.03.2024 Milliyet Executive
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo Galata Kulesi'nde 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çerçevesinde indirilen 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alem 4 parça halinde takıldı. Tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşurken, dev alemin yaklaşık 5 saat süren operasyonla takılma anları görüntülendi.
21.02.2024 Haberler
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo Galata Kulesi'nde 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çerçevesinde indirilen 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alem 4 parça halinde takıldı. Tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşurken, dev alemin yaklaşık 5 saat süren operasyonla takılma anları görüntülendi.
21.02.2024 Gündem
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız...
Müge Cengizkan, Ali Cengizkan: Toplumun arzuladığı, ama akademinin bazen çekindiği soruların peşinde olacağız... Sergi, kitap ve araştırma projeleriyle mimarlık literatürüne katkıda bulunmanın ötesine geçerek her yaştan ve sosyal katmandan insanın yaşadığı kente dair bilinçlenmesini önemseyen; kent, mimarlık, tasarıma dair kavramların gündelik yaşamın parçası olmasına çabalayan Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan’ın araştırmacılık, editörlük, yazarlık pratiklerini ve güncel işlerini mercek altına aldık.
28.01.2024 Mimarlık
Geçmişten bugüne tarihi yolculuk
Geçmişten bugüne tarihi yolculuk Bilim tarihi ve astronomi ile ilgili çalışmaları bulunan Prof. Dr. Yavuz Unat, astronomiye merakın çok eski zamanlara tarihlendiğini anlatıyor.
20.01.2024 Pazar
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı YKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
10. Sınıf Edebiyat Konuları Nelerdir? 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2023-2024
10. Sınıf Edebiyat Konuları Nelerdir? 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2023-2024 Lise birinci sınıfa geçen öğrenciler dil bilgisinin yanı sıra edebiyat dersleri de almaya başlarlar. Özellikle lise giriş sınavı LGS, YKS oturumları TYT-AYT ve memur alım sınavı KPSS gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin edebiyat alanına ihtiyacı olur. Edebiyat konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. Eğer sizde 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem 10. sınıf edebiyat müfredatını merak ediyorsanız “10. Sınıf Edebiyat Konuları” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları AYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Etnografya Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Günümüzde Etnografya Müzesi yerli ya da yabacı pek çok sayıda turist için mutlaka ülkemizde görülmesi gereken müzeler arasında en önemlilerinden olmaktadır. Bu nedenle sizler için Etnografya Müzesi detaylı bir şekilde araştırdık ve sizlere derledik.
1.01.2024 Tatil
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı
Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı Vitra’nın cumhuriyetin 100. yılı için Arkitera iş birliğiyle geliştirdiği “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibinde görev alan Cem Dedekargınoğlu, Umut Şumnu, Onur Kutluoğlu ve Kayahan Kaya ile, grafik roman türünde aktardıkları, modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan mimar ve yapıların hikayelerini konuştuk.
1.01.2024 Mimarlık
Bir miladi yıl daha biterken
Bir miladi yıl daha biterken Miladi takvim Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı “1 yıl” kabul etti. Günümüzde, Türkiye’de de Cumhuriyet dönemiyle birlikte kabul edilen takvim, Papa 13.Gregoryen’in Güneş esaslı Miladi takvimidir.
31.12.2023 Dünya
Şehrin ve tarihin kalbi
Şehrin ve tarihin kalbi Geçmişten bugüne daima Kayseri’nin kalbi olan kale, 2019 yılından bu yana şehrin tüm tarihine de ev sahipliği yapıyor. Kalede bulunan Arkeoloji Müzesi, Kayseri’nin binlerce yıllık tarihini saklıyor
18.12.2023 Arkeoloji
Adım adım kayseri: Sonu tarihe çıkan yol
Adım adım kayseri: Sonu tarihe çıkan yol Kayseri Kültür Yolu, Türkiye’deki ilk ve tek Selçuklu Müzesi’nden başlayarak size şehir merkezinde yer alan farklı dönemlere ait kırkın üzerinde tarihi yapıyı gezdiriyor.
18.12.2023 Arkeoloji
“Şehir Nerede?”
“Şehir Nerede?” Mevcut “metropol mantığı” üzerine bir düşünme pratiği başlatma ve toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını arttırma hedefiyle Sultanbeyli’de açılan YUNT, ilk sergisi ile tam da Dünya Şehircilik Günü’nü kutladığımız günlerde kentlerimizin geleceği ile ilgili anlamlı bir soru soruyor: “Şehir Nerede?” Muratcan Sabuncu kuruculuğunda, Sultanbeyli’de açılan YUNT, toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını arttırmayı amaçlayan ve Sergen Şehitoğlu sanat danışmanlığında hayata geçen bir mekan olarak İstanbul’un kültürel kalkınması için atılmış önemli bir adım...
27.11.2023 Mimarlık
Ankara’da şah mat sesleri
Ankara’da şah mat sesleri Türkiye’nin en iyi satranç ustaları hamlelerini bu kez Cumhuriyet’in 100. yılı için yapıyor. Büyük ustaların mücadele ettiği Ankara’da Cumhuriyetin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası’nı izledik.
25.11.2023 Pazar
‘Cumhuriyetin Yüzü’
‘Cumhuriyetin Yüzü’ Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyetin 100’üncü yılını kapsamlı bir sergiyle kutluyor.
8.11.2023 Kültür Sanat
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması
Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Mimarlık Panoraması Ebru Şevli, Mimar- Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne, politik, ekonomik, kültürel ve toplumsal dönüşümler doğrultusunda gelişen mimarlık ortamımızın önemli kırılma noktalarını ve sürece etki sağlamış mihenk taşı niteliğindeki üretimleri, günümüz mimarlarına ve akademisyenlere sorduk...
30.10.2023 Mimarlık
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük şehriydi
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük şehriydi Kocaeli tarihi 5 dönemde incelenebilir. Tarih öncesi-Nicomedia dönemi, Roma-Bizans dönemi, Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi, Cumhuriyet dönemi.
29.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cumhuriyet Dönemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.