Doğa Okulları

Doğa Okulları

Son dakika doğa okulları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğa okulları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğa okulları haber sayfamızda...

Doğa Okulları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 263 doğa okulları haberi bulunmuştur.
Doğa Koleji krizinde flaş gelişme!
Doğa Koleji krizinde flaş gelişme! Gelen son dakika bilgisine göre;İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji'nin devir işlemlerine ilişkin, "Doğa Koleji ile ilgili devir işlemleri tamamlandı. Öğretmen ve personelimizin maaş ödemeleri yapıldı." dedi.
17.01.2020 Gündem
Son dakika! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 'Doğa Koleji' açıklaması
Son dakika! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 'Doğa Koleji' açıklaması Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Doğa Koleji'nde öğretmenlere maaş ödenmediği iddiasıyla ilgili, "Bunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışındaki bazı işlemler. Ama biz görevimiz gereği takip ediyoruz." dedi.
17.01.2020 Ekonomi
Doğa Koleji’nde devir gerçekleşti
Doğa Koleji’nde devir gerçekleşti Doğa Koleji’nde satış süreci tamamlandı. İTÜ’ye devri ticaret kayıtlarında tescil edildi.
16.01.2020 Ekonomi
Doğa Koleji’nde cevapsız sorular
Doğa Koleji’nde cevapsız sorular Aylarca öğretmen maaşlarının ödenmediği için eğitimin durduğu Doğa Koleji’nin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı’na devredilmesine rağmen yaşanan sorunlar, hâlâ çözülemedi.
15.01.2020 Gündem
Doğa Koleji'nde eylemler bitmiyor! Paramızla rezil olduk
Doğa Koleji'nde eylemler bitmiyor! Paramızla rezil olduk Doğa Kolejleri'ndeki eylem zincirine Bursa'daki veliler de katıldı. Veliler, okuldaki belirsizlik sebebiyle büyük kaygı yaşıyor. Öğretmenlerin maaş alamadığı halde çocuklarının dersine girdiğini belirten veliler, bu durumun uzun sürmeyeceğini söylediler.
17.12.2019 Gündem
‘Her türlü tedbiri aldık’
‘Her türlü tedbiri aldık’ Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa okullarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Mevzuat gereği üzerimize düşen tedbiri yerine getirmek söz konusuysa biz buna yarın için hazırız. Her türlü senaryoya, duruma karşı bütün tedbirleri almış durumdayız” dedi.
16.12.2019 Siyaset
Son dakika: Binlerce veli ve öğrenci haber bekliyor... Gözler yarına çevrildi!
Son dakika: Binlerce veli ve öğrenci haber bekliyor... Gözler yarına çevrildi! Finansal sıkıntılar sonucu öğretmenlerinin maaşlarını ödeyemeyen Doğa Koleji ile ilgili olarak, Can Holding ile görüşmelerin sürdüğü, gizlilik anlaşması nedeniyle açıklama yapılmadığı söyleniyor. Yarın öğretmen maaşlarının ödeneceği de iddialar arasında...
12.12.2019 Gündem
Doğa Koleji'nden flaş açıklama! Alıcı kurumla görüşmeler devam etmektedir
Doğa Koleji'nden flaş açıklama! Alıcı kurumla görüşmeler devam etmektedir Türkiye'nin 51 ilinde toplam 411 okula sahip olan Doğa Koleji bir süredir finansal sıkıntılar nedeniyle gündeme geliyor. Doğa Okulları'nda çalışanların bir kısmı, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle boykota gitmiş, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapılmıştı. Konuya ilişkin Doğa Koleji'nden de bir açıklama yapıldı.
9.12.2019 Gündem
‘Surmatik’ yarışmasının jüri üyesi oldular
‘Surmatik’ yarışmasının jüri üyesi oldular Oyuncu Hasan Yalnızoğlu ve ‘Hadi Eyvallah’ isimli şarkısıyla büyük çıkış yakalayan Ozan Pehlivan, Bayrampaşa Doğa Okulları-2’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Surmatik’ yarışması için öğrencilerle bir araya geldiler.
3.04.2017 Cadde
09.45 yaktı
09.45 yaktı Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan YGS dün tamamlandı. Yaklaşık 2.2 milyon adayın yarıştığı sınavda adaylar, Matematik’teki problem sorularında zorlandılar Uzmanlara göre YGS müfredata uygundu. Türkçe’de hatalı soru iddiası var. Bu yıl ilk kez uygulanan 09.45’ten sonra sınava alınmama kuralı birçok adayı mağdur etti
12.03.2017 Gündem
Özel okul sektörüne ‘İde’ de katıldı
Özel okul sektörüne ‘İde’ de katıldı Türkiye’de özel okul sayısı hızla artıyor. Bu okullar arasına İde Okulları da katıldı.
7.03.2017 Gündem
Tatilin tadını çıkarın
Tatilin tadını çıkarın Birinci dönem sona erdi, şimdi tatil zamanı. Yaz tatili kadar olmasa da 15 günlük dönem çocukların moral depolaması, dinlenmesi ve eğlenmesi için iyi bir süre. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl da tatilde ödev verilmemesi uyarısında bulundu. Ancak uzmanlar, çocuğun tamamen derslerden uzaklaşmasının yanlış olduğu görüşündeler; ders eksiklerinin tamamlanmasını, onların gelişimlerine katkısı olacak kitapların da bol bol okunmasını öneriyorlar.
19.01.2017 Gündem
Yeni müfredat  eğitimcileri böldü
Yeni müfredat eğitimcileri böldü MEB, yeni müfredat taslağını 10 Şubat’a kadar kamuoyunun önerilerine açtı. İncelemelere göre taslakta Atatürk’e ilişkin bilgiler daraltıldı. Evrim Teorisi Biyoloji dersinden, İsmet İnönü 2. Dünya Savaşı konusundan çıkarıldı. 15 Temmuz darbe girişimi, STEM ve kodlama, NOBEL Ödüllü Aziz Sancar müfredata eklendi. Bunların yanı sıra cihad kavramı seçmeli din derslerinde öğretilecek; çok tartışılan el yazısı uygulaması 8. sınıfa kadar zorunlu.
17.01.2017 Gündem
Kolejlerde burslu öğrenim fırsatı
Kolejlerde burslu öğrenim fırsatı Özel okulların, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için bursluluk sınavları başladı. Başvuruların çoğu bu hafta içerisinde tamamlanacak, sınavlar da bu hafta sonundan itibaren yapılacak. Yüzde 100’e varan oranlarda verilen burslar, 3. sınıftan lise son sınıfa kadar eğitim kademelerini kapsıyor
10.01.2017 Gündem
Doğa’dan üniversite ve yurtdışı atağı
Doğa’dan üniversite ve yurtdışı atağı Metal Yapı Konut’un sahibi Ömer Saçaklıoğlu tarafından Ağustos 2016’da alınan Doğa Okulları’nın yöneticileri önceki gün ilk kez basın mensuplarıyla biraraya geldi.
29.12.2016 Gündem
Doğa, satrançta  dünya üçüncüsü oldu
Doğa, satrançta dünya üçüncüsü oldu Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda Doğa Okulları Öğrencisi Şevval Doğan, dünya üçüncüsü oldu. Rusya’da düzenlenen şampiyonada aynı zamanda Satranç Milli Takımı sporcusu olan Şevval Doğan, 17 yaş kızlar kategorisinde ödül kazandı.
20.12.2016 Gündem
TEOG sonuçları için heyecanlı bekleyiş (TEOG mazeret sınavları ne zaman?)
TEOG sonuçları için heyecanlı bekleyiş (TEOG mazeret sınavları ne zaman?) TEOG 1. dönem sınavlarının sona ermesi ile birlikte öğrenciler sınav sonuçlarını bekliyorlar. MEB'in açıklanan takvimine göre TEOG sınav sonuçları Ocak ayı içerisinde açıklanacak. TEOG mazeret sınavları ise Aralık ayında..
28.11.2016 Gündem
Soruda ‘fosfat’ yerine  ‘fosfor’ kullanıldı
Soruda ‘fosfat’ yerine ‘fosfor’ kullanıldı TEOG-1 tamamlandı. Dünkü oturumdaki sınavlarda soruların müfredata uygun ve kolay olduğunu söyleyen uzmanlar, Fen Bilimleri’nde ‘fosfat’ yerine ‘fosfor’ ifadesinin kullanıldığı bir sorunun tartışmaya açık olduğunu ve iptal edilebileceğini kaydettiler. Öğrencilere göre T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, bilgi ve yorumlama becerisi gerektirdiği, şıklarda çeldiriciler olduğu için zordu
24.11.2016 Gündem
Küçük hatalar puan  kaybettiriyor
Küçük hatalar puan kaybettiriyor Sınava çok iyi hazırlansa dahi, pek çok öğrenci sınav anında heyecan nedeniyle hiç yapmayacakları hataları yapıyorlar. Soru kökünü iyi okumamak, soruya ön yargılı yaklaşmak, cevapları, optik cevap kağıdına yanlış kodlamak, bu hataların başında geliyor
21.11.2016 Gündem
MEB, okul öncesinde bu kez kararlı ama!
MEB, okul öncesinde bu kez kararlı ama! MEB, okul öncesi eğitimi Türkiye genelinde zorunlu eğitim kapsamına almaya yönelik attığı adımları hızlandırdı. Daha önce 2010’da 59 pilot ilde hayata geçirilen uygulama kesintiye uğramıştı. Bugün yüzde 50’yi geçen okullaşma oranının 2019’a kadar yüzde 100’e çıkarılması planlanıyor. Ancak MEB’in bu hedefte kararlılık gösterip göstermeyeceği merak ediliyor
15.11.2016 Gündem
Türkiye’nin En İtibarlı Markası: Doğa Okulları
Türkiye’nin En İtibarlı Markası: Doğa Okulları İtibar Endeksi Araştırması sonuçlarına göre, eğitim sektörü ‘özel okullar’ kategorisinde Doğa Okulları, ‘Üniversiteler’ kategorisinde ise ODTÜ ‘Türkiye’nin En İtibarlı Markası’ seçildi.
3.10.2016 Eğitim
Okul maratonu başlıyor
Okul maratonu başlıyor Uzun bir tatilin ardından çocukların okula uyum sağlamaları için öncelikle uyku ve yemek düzeninin oluşturulması, televizyon izleme ve oyun zamanının kısıtlanması gerekiyor. Çocuk ne kadar istemese de ilk günden itibaren okula gitmesi konusunda aileler kararlı olmalı, çocuğu öğretmenle korkutmamalı, ayrılığı dramatikleştirmemeli
17.09.2016 Gündem
MEB’in özel okul teşviği için son başvuru tarihi 19 Eylül
MEB’in özel okul teşviği için son başvuru tarihi 19 Eylül Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘özel okul teşviği’ olarak bilinen ‘eğitim öğretim desteği’ kapsamındaki okullar listesinde Doğa Okulları bu yıl tüm kampüsleriyle yer aldı.
16.09.2016 Eğitim
Doğa Okulları da özel okul teşviği kapsamında
Doğa Okulları da özel okul teşviği kapsamında Doğa Okulları da bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen özel okul teşviği alabilecek okullar arasında. Doğa Okulları'nda okuyan öğrenciler özel okul teşviklerinden yararlanabilecek.
29.08.2016 Eğitim
Klişe bölümlerin dışına da çıkın
Klişe bölümlerin dışına da çıkın Üniversite adayları tercihlerini öncelikli olarak tıp, hukuk, eczacılık, mimarlık gibi gözde bölümlerden yana kullanıyorlar. Ancak çocuk gelişimi, aşçılık, acil yardım, iş sağlığı ve güvenliği, gastronomi ve mutfak sanatları da gelecek vadeden bölümler arasında. Ek yerleştirmede bu bölümlerin dikkate alınmasında yarar var
26.08.2016 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğa Okulları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.