Epiaş

Epiaş

Son dakika EPİAŞ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan EPİAŞ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan EPİAŞ haber sayfamızda...

Epiaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 117 epiaş haberi bulunmuştur.
Alparslan Bayraktar: Türkiye ile İran arasında elektrik ticareti birkaç ay içerisinde başlayacak
Alparslan Bayraktar: Türkiye ile İran arasında elektrik ticareti birkaç ay içerisinde başlayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İran’ın başkenti Tahran’daki İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mehrabian ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Türkiye aslında tüm komşuları ile ama dost ve kardeş ülke İran ile de elektrik iletim şebekesini birbirine bağlayan ve bu kapasiteyi artıran çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi. İnşallah en kısa süre içerisinde, belki birkaç ay içinde bu çalışmalarımız neticesinde elektrik ticareti iki ülke arasında başlayacaktır” dedi.
4.04.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı yüzde 67,8’e düştü
Bakan Bayraktar: Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı yüzde 67,8’e düştü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye’nin 2022 yılında enerjide dışa bağımlılığı yüzde 67,8’e düştü. Ulusal enerji planı ile hedefimiz, önümüzdeki 30 yıl içerisinde dışa bağımlılıktan kurtarmak ve net sıfır emisyonlu bir ülke haline getirmek. Öte yandan, Türkiye enerji verimliliği kapsamında 2024-2030 yılı içerisinde 100 milyon ton karbon emisyon salınımını azaltmış olacak” dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Karbon fiyatları yüksek seviyelerde seyrediyor
Karbon fiyatları yüksek seviyelerde seyrediyor Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal’la, Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat doğrultusunda hayata geçirmeye başladığı, Türkiye’nin de üzerinde çalıştığı karbon piyasalarını konuştuk.
4.08.2023 Milliyet Enerji
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’ DataExpert ve Milliyet Executive iş birliğinde BMI organizasyonuyla CFO Summit 2023 düzenlendi. Finans liderlerinin bir araya geldiği zirvede, belirsizliklere karşı dayanıklı olmak gerektiğinin altı çizildi.
9.04.2023 Milliyet Executive
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’ DataExpert ve Milliyet Executive iş birliğinde BMI organizasyonuyla CFO Summit 2023 düzenlendi. Finans liderlerinin bir araya geldiği zirvede, yaşanan belirsizliklere karşı dayanıklı olmak gerektiğinin altı çizildi.
23.03.2023 Ekonomi
Yenilenebilir potansiyelimiz, önemli bir yatırım çekme hikayesi
Yenilenebilir potansiyelimiz, önemli bir yatırım çekme hikayesi 2023 senesinden enerji piyasaları için beklentimiz, güven ve istikrar ilkesinin zedelenmemesi olacaktır. Daha fazla öngörülebilirlik ve daha çok istikrar tüm sektörleri olduğu kadar yenilenebilir enerji sektörünü de rahatlatacaktır.
1.02.2023 Milliyet Enerji
EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı! Faturalara geri ödeme süreci başladı
EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı! Faturalara geri ödeme süreci başladı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması (AUF) kapsamında gerçek dışı bildirimleri tespit edilen 40 şirket hakkında idari soruşturma açılacağını ve şirketlerin tüketicilere 11 milyar liradan fazla geri ödeme yapacağını bildirmişti. Faturalara geri ödeme süreci başladı.
19.01.2023 Ekonomi
EPDK'dan tüketicileri ilgilendiren karar! 11 milyar TL geri ödenecek
EPDK'dan tüketicileri ilgilendiren karar! 11 milyar TL geri ödenecek Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması (AUF) kapsamında gerçek dışı bildirimleri tespit edilen 40 şirket hakkında idari soruşturma açılacağını ve şirketlerin tüketicilere 11 milyar liradan fazla geri ödeme yapacağını bildirdi.
15.01.2023 Ekonomi
Elektrik abonelerine 11 milyar geri ödeme
Elektrik abonelerine 11 milyar geri ödeme Tüketicileri elektrikteki yüksek maliyet artışından korumak üzere devreye alınan Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması’nın (AUF) enerji şirketlerince manipule edilerek tüketicinin zarara uğratıldığı belirlendi.
14.01.2023 Ekonomi
Doğalgazda “borsa payı” ve “verimlilik” önlemi
Doğalgazda “borsa payı” ve “verimlilik” önlemi Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizine karşı, doğalgaz depoları ve LNG alternatifi, arz güvenliğini destekleyen enerji yönetimi, ithal gazın değerlendirilmesinde de verimlilik önlemi alacak.
1.12.2022 Milliyet Enerji
Sanayiyi güneyin güneşi besleyecek
Sanayiyi güneyin güneşi besleyecek Sanayiciler, farklı tedarik şirket bölgesinde de elektrik üretim tesisi kurabilecek. Yılbaşında başvuruları başlayacak yeni düzenleme ile bol güneşli güney kentlerinde ucuza üretilecek elektrik, dağıtım şirketleri vasıtasıyla batı ve kuzey illerinde, büyük kentlerdeki OSB’lerde kullanılabilecek, sanayideki maliyet düşecek
2.11.2022 Milliyet Enerji
‘Doğalgaz merkezi için çalışmalara başladık’
‘Doğalgaz merkezi için çalışmalara başladık’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de doğalgaz merkezi kurulması önerisiyle ilgili “Biz önce kendi çalışmamızı güncelleyeceğiz. Buna başladık. Şimdi son şeklini vermeye çalışıyoruz” dedi.
26.10.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Doğal gaz merkezi için çalışmalar başladı
Bakan Dönmez: Doğal gaz merkezi için çalışmalar başladı Ankara Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de doğalgaz üssü kurulması önerisine ilişkin "Biz önce kendi çalışmamızı güncelleyeceğiz. Buna başladık. Bizim öteden beri gaz merkezi, ticaret merkezi olmak gibi bir hedefimiz var. Prensipte görüşmelerle ilgili anlaşıldı" dedi.
25.10.2022 Ekonomi
Putin'in formülü ne anlama geliyor? Türkiye'ye yeni kapı!
Putin'in formülü ne anlama geliyor? Türkiye'ye yeni kapı! Rusya lideri Putin, Avrupa'ya tedarik için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini söyledi. Peki Putin'in bu yeni açıklaması ne anlama geliyor? Bu durumdan Türkiye ne gibi avantaj elde edebilir? İşte detaylar...
13.10.2022 Ekonomi
İhracatta yeni koz ‘yeşil alüminyum’
İhracatta yeni koz ‘yeşil alüminyum’ Elektriğinin yüzde 60’ını yenilenebilir kaynaklardan elde edip YEK-G belgesi alan Eti Alüminyum, ürünlerini kullanan ihracatçıların da elini güçlendirdi. Eti Alüminyum Genel Müdürü Arkan, “Bizden ürün alanlar, ihracatta öne çıkacak” dedi.
6.07.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez'den 'Doğu Akdeniz gazı' açıklaması: Yeni adımlar atılabilir
Bakan Dönmez'den 'Doğu Akdeniz gazı' açıklaması: Yeni adımlar atılabilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Belki önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz gazının da Türkiye üzerinden pazarlara ulaşmasıyla alakalı yeni adımlar atılabilir” dedi.
9.06.2022 Ekonomi
Gaz sürekli akan bir ürün ve bunu lisansla yapmanın imkanı yok
Gaz sürekli akan bir ürün ve bunu lisansla yapmanın imkanı yok Doğalgazın ticaretinde lisanslamayı kaldırıp hem gaz tedarikçisi için hem de tüketicisi için karşılıklı ticaret ortamı yaratmış olsak, yani piyasaya girişi ve çıkışı hukuki engellerle engellemesek, biz piyasa derinliği yaratabilirdik.
31.05.2022 Vitrin
Esnaf elektriğine 'serbest sözleşme'
Esnaf elektriğine 'serbest sözleşme' Elektrik faturasını düşürmek isteyen esnaf, elektrik şirketleriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkarsa, başka bölgede daha uygun tarifesi olan dağıtım şirketinden hizmet alabilecek.
6.04.2022 Ekonomi
EPDK'dan elektrik faturalarıyla ilgili karar
EPDK'dan elektrik faturalarıyla ilgili karar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından üretim santrallerine yönelik “azami uzlaştırma fiyatları” belirlendi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bu mekanizma ile ithal enerji ham maddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesinin amaçlandığını bildirdi.
29.03.2022 Uzmanpara
EPDK'dan faturalarla ilgili yeni karar
EPDK'dan faturalarla ilgili yeni karar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından üretim santrallerine yönelik “azami uzlaştırma fiyatları” belirlendi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bu mekanizma ile ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesinin amaçlandığını bildirdi.
29.03.2022 Ekonomi
EPDK'ya tavan fiyat belirleme yetkisi masada!
EPDK'ya tavan fiyat belirleme yetkisi masada! Rusya-Ukrayna savaşıyla ile birlikte gözler enerji fiyatlarına çevrildi. Elektriğe ilişkin yeni bir düzenlemenin Meclis'e gelmesinin beklendiği belirtiliyor. Buna göre EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Amacın artan fiyat artışını önlemek olduğu ifade ediliyor.
7.03.2022 Haberler
EPDK'ya tavan fiyat belirleme yetkisi masada!
EPDK'ya tavan fiyat belirleme yetkisi masada! Rusya-Ukrayna savaşıyla ile birlikte gözler enerji fiyatlarına çevrildi. Elektriğe ilişkin yeni bir düzenlemenin Meclis'e gelmesinin beklendiği belirtiliyor. Buna göre EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Amacın artan fiyat artışını önlemek olduğu ifade ediliyor.
7.03.2022 Ekonomi
2022’de küresel enerji sahnesinde yaşanacaklar, 2021 yılının bir yansıması olacak
2022’de küresel enerji sahnesinde yaşanacaklar, 2021 yılının bir yansıması olacak 2021 yılında dünya ve küresel enerji sektörü önemli bir çıkmazın içine düştü. Önümüzdeki yıl küresel enerji sahnesinde yaşanacaklar, 2021 yılının bir yansıması olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte 2022 yılında, bu yıl yüzleştiğimiz enerji sorunlarının çözüm arayışlarına odaklanılacak gibi duruyor.
3.01.2022 Vitrin
Bakan Dönmez duyurdu! Erdoğan'ın vereceği müjde vatandaşın cebine yansıyacak
Bakan Dönmez duyurdu! Erdoğan'ın vereceği müjde vatandaşın cebine yansıyacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez," Yıllık ortalamaya bakınca faturanın yarısını hükümet karşılar duruma geldi. Ham petrol fiyatı yüz118 artarken pompaya yansıması yüzde 20 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjde vatandaşın cebine yansıyacak." dedi.
4.11.2021 Haberler
Vadeli Doğal Gaz Piyasası canlı işlemlere açıldı
Vadeli Doğal Gaz Piyasası canlı işlemlere açıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) bünyesinde bugün işleme açılan vadeli doğal gaz piyasasında güçlü bir gösterge fiyatın oluşacağına inandıklarını belirterek, "Bölgemizin en büyük doğal gaz tüketicisi ülkesiyiz ve çevre ülkelerle de farklı boru hatları bağlantılarımız olduğu için oluşacak bu piyasa bizi bölgesel ticaret merkezi olma hedefimize bir adım daha yaklaştıracak." ifadesini kullandı.
1.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Epiaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.