Erken Evlilik

Erken Evlilik

Son dakika erken evlilik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan erken evlilik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan erken evlilik haber sayfamızda...

Erken Evlilik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.394 erken evlilik haberi bulunmuştur.
‘Bir insanı öldürmenin bir sürü yolu vardı’
‘Bir insanı öldürmenin bir sürü yolu vardı’ Yeni romanı “Köhne” ile okurla buluşan Ethem Baran: “Bir kadın oğlunu arıyor, bir oğul annesini. Bir oğul öldürmek için arıyor, diğeri aramayarak öldürüyor”
25.02.2024 Kültür Sanat
‘Bağlantısızlar’dan ‘kadın’ konferansı
‘Bağlantısızlar’dan ‘kadın’ konferansı Bağlantısızlar Hareketi’nin ilk uluslararası konferansında cinsiyet eşitliğinin önündeki engeller tartışıldı. Konferansta, erken evlilik, kız çocuklarının eğitime erişimi, kadının iş ve sosyal hayata katılımı, şiddetle mücadele gibi konular ele alındı.
23.11.2023 Gündem
Çocuk yaşta evlendi, kanser oldu! Tüm hayatını arı sütü değiştirdi
Çocuk yaşta evlendi, kanser oldu! Tüm hayatını arı sütü değiştirdi Hacer Dündar 14 yaşında evlendi, 16 yaşına geldiğinde ise iki çocuk annesiydi. Mutsuz bir evliliği vardı. Eşinden boşanmak istediği için de çocukları elinden alındı. Yaşadığı üzüntü ve strese daha fazla dayanamayarak kanser oldu. Ancak bu durum Hacer’in sonu değil, hayatının başlangıcı oldu.
10.11.2022 Gündem
19 yaş altı 3 bin 174  kız doğum yaptı!
19 yaş altı 3 bin 174 kız doğum yaptı! Erken yaşta evlilik ve erken gebelik hakkında yapılan araştırmaya göre Türkiye’de 2015-2022 yılları arasında 19 yaşından küçük 3 bin 174 kız çocuğu doğum yaptı.
1.11.2022 Gündem
Anka kuşunun ve kelebeklerin anası
Anka kuşunun ve kelebeklerin anası ‘Hayatın kendisi metamorfoz. Kelebek benim için değişimin, dönüşümün simgesi’ diyen gravür sanatçısı Yeşim Yıldız Kalaycıoğlu, eserlerinde Anka kuşu ve kelebek temasını yoğun şekilde kullanıyor.
4.09.2022 Gündem
Erken yaşta evliliği önleme eylem planı sonuç verdi, oranlar düştü
Erken yaşta evliliği önleme eylem planı sonuç verdi, oranlar düştü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın erken yaşta evliliklerin yüksek olduğu 19 ilde uyguladığı eylem planı kapsamında köy imamları, din görevlileri, muhtarlar, tutuklu ve hükümlüler, er ve erbaşlar gibi pek çok gruba eğitim verildi, kız çocuklarının okula devamı sağlandı. Bu çalışmalar ile 2009 yılında 16- 17 yaşında evlenen kişilerin toplam evlenmeler içindeki oranı yüzde 8,1 iken, 2021 yılında yüzde 2,3'e düştü.
23.07.2022 Gündem
Evliliklerine pişman!
Evliliklerine pişman! Ozan Orhon, Nişantaşı’nda görüntülendi.
4.02.2022 Cadde
'Aldatana ve üçüncü kişiye ceza verilsin'
'Aldatana ve üçüncü kişiye ceza verilsin' Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, “aldatan eşlerin yanında, aldatan üçüncü kişiler hakkında da maddi ve manevi yaptırımlara hükmedilmesi için” kanuni ve idari düzenlemeler yapılmasını önerdi.
28.05.2021 Gündem
“Asıl mücadele zihniyetle”
“Asıl mücadele zihniyetle” KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, “Kadına yönelik ve aile içi şiddet devam ettiği sürece, şiddetle mücadele etmeyi hedefleyen hukuki metinlere ve tavizsiz uygulamalara her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek” diyor
9.08.2020 Pazar
Erken evlilik, infaz paketinden cıktı
Erken evlilik, infaz paketinden cıktı AK Parti, Kovid-19 salgını nedeniyle hız verdiği infaz indirimi çalışmasından ‘erken yaşta evlilik’ten ceza alan mahkûmlara yönelik düzenlemeyi ayırdı
28.03.2020 Gündem
İnfaz yasa taslağı Erdoğan’a sunuldu: Cinsel istismar suçuna indirim yok
İnfaz yasa taslağı Erdoğan’a sunuldu: Cinsel istismar suçuna indirim yok AK Parti, muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelerin ardından son şeklini verdiği infaz düzenlemesi taslağını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.
26.03.2020 Siyaset
Şarkıcı Sıla hamile mi? Hazer Amani ile erken evliliğin nedeni Sıla'nın hamile olması mı?
Şarkıcı Sıla hamile mi? Hazer Amani ile erken evliliğin nedeni Sıla'nın hamile olması mı? Ahmet Kural ile olaylı bir şekilde ayrılığın ardından ünlü şef Hazer Amani ile aşk yaşamaya başlayan Sıla Gençoğlu, Hazer Amani ile İtalya'nın Roma şehrinde dünyaevine gireceği gündeme gelmişti. İkilinin evliliğe giden süreci magazin gündeminde çok konuşulurken bugün ortaya atılan iddialar ile bir kez daha gündeme bomba gibi düştü. Peki Şarkıcı Sıla hamile mi? Hazer Amani ile dünyaevine girecek olan Sıla'nın erken evlilik nedeni hamile olması mı?
1.01.2020 Gündem
'Görmediğimizde onları özlüyoruz'
'Görmediğimizde onları özlüyoruz' Ege Engel Siz Yaşam Derneği Başkanlığı’nı yapan İnci Sancak ile İyilik Kulübü ile çıktıkları yolculukta özel çocuklarla nasıl tanıştıklarını, onlar için ürettikleri projeleri ve gelecekteki hedeflerini konuştuk...
27.05.2019 Ege
3700 erken evlilik önlendi
3700 erken evlilik önlendi Bangladeş’te erken evliliklerin önüne geçmek için bir cep telefonu uygulaması geliştirildi...
8.05.2018 Dünya
Erken evlilikleri  bitirmek hedefimiz
Erken evlilikleri bitirmek hedefimiz Kız çocukların ortaöğretimde okullaşma oranının son 15 yılda yüzde 44’ten yüzde 82.4’e yükseltildiğini belirten Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Hedefimiz, erken yaşta ve zorla evlilikleri tamamen önlemek” dedi...
15.12.2017 Gündem
'Hayalim var, okumalıyım. Sesimi duyun'
'Hayalim var, okumalıyım. Sesimi duyun' Babası evlendirmek isteyince çatıya çıkıp intihara kalkıştı. Güçlükle ikna edilip kurtarılan 20 yaşındaki Hatice, konuştu.
15.12.2017 Gündem
Küçük yaşta evlilik büyük geliyor
Küçük yaşta evlilik büyük geliyor Ankara’da ‘Küçük Yaşta Evlilik Büyük Geliyor’ başlığıyla düzenlenen toplantıda kamudan, STK’lardan ve üniversitelerden alanında uzman 53 isim ‘erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele’yi masaya yatırdı... Toplantının sonuç bildirgesinde, çocuk evlilikleriyle mücadele eylem planının hazırlanması, terzilerin gelinlik dikmemesi, kuaförlerin saç, aşçıların yemek yapmaması gibi uygulamaların yaygınlaştırılması önerildi...
11.12.2017 Gündem
Ergenlik dönemi kaç yaşında başlar, kaç yaşında biter?
Ergenlik dönemi kaç yaşında başlar, kaç yaşında biter? Cinsel organların fizyolojik yönden gelişmesi ve hormonların bir takım değişimlere uğraması sonucunda ergenlik dönemi meydana gelir. Ergenlik, vücut karar verdiğinde, birey üretken duruma geçmeye başladığında genler tarafından ortaya çıkar. Peki, ergenlik kaç yaşında başlar, kaç yaşında biter? Bu önemli sorunun cevabını sizler için araştırdık.
6.12.2017 Ebeveyn
En çok ‘çocuk gelin’ Ağrı’da
En çok ‘çocuk gelin’ Ağrı’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca Türkiye’de ilk kez “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı” taslağı hazırlandı.
18.11.2017 Gündem
Erken yaşta evlenmenin faydaları
Erken yaşta evlenmenin faydaları Doğru insanla birlikteyseniz, erken yaşta evlenmek mutluluk getirebilir. İşte erken yaşta evlenmenin faydaları
5.06.2017 Evlilik
Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'dan sübyancılık açıklaması
Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'dan sübyancılık açıklaması TBMM’deki tasarı geri çekildi ama tartışma devam ediyor. Erken yaşta evlilik ve cinsel istismar düzenlemesi tartışmasına dini otoriterler de katıldı.
23.11.2016 Ebeveyn
‘Çocuğu koruyan anlayıştan  asla taviz verilmemelidir’
‘Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir’ TÜSİAD Başkanı Symes “Söz konusu düzenlemenin hukuken ve toplumsal yansıması açısından getireceği sakıncalar etraflıca tartışılmalıdır. Çocuğu koruyan anlayıştan asla taviz verilmemelidir” açıklamasını yaptı
19.11.2016 Gündem
Bakan Bozdağ: Af diye bir şey yok
Bakan Bozdağ: Af diye bir şey yok Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tecavüzcünün cezasının 18 yıla çıkarıldığını belirterek, "Af diye bir şey yok” dedi.
19.11.2016 Siyaset
Her yedi saniyede bir çocuk evlendiriliyor
Her yedi saniyede bir çocuk evlendiriliyor Uluslararası çocukları koruma örgütü ‘Save the Children’ tarafından yapılan yeni bir araştırma, dünya genelinde her yedi saniyede bir, 15 yaşın altındaki bir kız çocuğunun evlendirildiğini ortaya koydu.
11.10.2016 Dünya
Boşanamamak da sorun sayılmalı
Boşanamamak da sorun sayılmalı TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu’nun raporuna CHP’li komisyon üyeleri Fatma Kaplan Hürriyet, Mahmut Tanal ve Candan Yüceer itiraz etti.
15.05.2016 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Erken Evlilik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.