Frengi

Frengi

Son dakika frengi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan frengi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan frengi haber sayfamızda...

Frengi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 226 frengi haberi bulunmuştur.
Sağlıkta Cumhuriyet öncesi modernleşme çabaları
Sağlıkta Cumhuriyet öncesi modernleşme çabaları Hekim Başı kurumu kaldırılarak tüm yetkileri Tıbbiye Nezareti’ne devredilmişti. 1898’de hizmet vermeye başlayan Gülhane Seririyat Hastanesi devlet eliyle hizmet sunan ilk donanımlı hastane oldu. Osmanlı’nın son döneminde sağlıkta modernleşme çabaları Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla sekteye uğruyor, durumu hiç de iç açıcı olmayan sağlık altyapısı Türkiye Cumhuriyeti’ne miras olarak kalıyordu.
27.10.2023 Sağlık
Cumhuriyet’in efsane bilim insanları
Cumhuriyet’in efsane bilim insanları Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana tıp, biyoloji, farmakoloji gibi sağlıkla ilgili birçok alanda önemli katkılarda bulunan Türk bilim insanları, dünyada ses getiren başarılara imza attılar.
27.10.2023 Sağlık
Japon doktor 'tedavi için' dedi, hamamlara girip 2 bin insanı yüzdü!
Japon doktor 'tedavi için' dedi, hamamlara girip 2 bin insanı yüzdü! Bir hastalığı araştırmanın onlarca farklı yöntemi olabilir. Ancak tarihte frengi hastalığına çözüm bulabilmek için yapılan şey daha önce ne görüldü ne de duyuldu. İşte Japon Doktor Fukushi Masaichi'nin hamamlara bile girerek bulduğu korkunç yöntemle topladığı 2 bine yakın insan derisinin ardındaki gerçek.
5.08.2023 Yaşam
Dünyada frengi vakaları neden artıyor?
Dünyada frengi vakaları neden artıyor? Sifilis ya da yaygın adıyla frengi, bilinen en eski cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan biri. Bir zamanlar azaldığı düşünülen bu hastalık, endişe verici bir hızla tırmanarak yeniden gündeme geldi.
14.07.2023 Dünya
Wagner'de AIDS paniği! Doktorlar yaralılara ellerini bile sürmüyor
Wagner'de AIDS paniği! Doktorlar yaralılara ellerini bile sürmüyor Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra cephe hattına sürülen Wagner grubu askerleri hakkında korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Cephe hattında yaşanan ve bulaştığı kişilere hayatı zindan eden hastalıklar yüzünden doktorların yaralılara müdahale etmediği bildirildi.
1.02.2023 Dünya
Gladyatör kanı içen de var ceset yiyen de! Tarihte görülen en ilginç 5 tedavi yöntemi
Gladyatör kanı içen de var ceset yiyen de! Tarihte görülen en ilginç 5 tedavi yöntemi Bilim dünyası her geçen gün yeni bir gelişmeyle insan sağlığına katkı sağlıyor, hastalıkların tedavi yöntemleri giderek daha da gelişiyor. Ancak tarihe baktığımızda bu sürecin hiç de kolay yaşanmadığını net bir şekilde görmek mümkün. Öyle ki tedaviler arasında gladyatör kanı içirmekten ceset yedirmeye kadar pek çok uygulama var. İşte her detayıyla şaşırtan en garip 5 tedavi yöntemi.
28.01.2023 Dünya
‘Hastalık Al Capone’u çocuğa çevirmişti’
‘Hastalık Al Capone’u çocuğa çevirmişti’ ABD merkezli müzayede evi RR Auction’ın satışa çıkardığı ünlü gangster Al Capone’un doktoru Dr. Joseph Moore’un yazdığı mektup, mafya babasının akıl sağlığına ilişkin  ayrıntıları gün yüzüne çıkardı.
8.01.2023 Dünya
Ege’nin tek merkezi
Ege’nin tek merkezi Türkiye’de toplam 6 tane, Ege’de ise sadece Konak’ta bulunan Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi, HIV, Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz (Frengi) enfeksiyonlarına yönelik testleri ücretsiz yapıyor.
4.12.2022 Ege
Trabzon’da fuhuş operasyonu
Trabzon’da fuhuş operasyonu Trabzon’da polis ekiplerinin düzenlediği fuhuş operasyonunda 22 kişi gözaltına alınırken, şahısların fuhuş yaptırdıkları 20’si yabancı uyruklu 47 kadın da yakalandı.
17.11.2022 Haberler
Trabzon’da fuhuş operasyonu! 22 kişi gözaltına alındı
Trabzon’da fuhuş operasyonu! 22 kişi gözaltına alındı Trabzon’da polis ekiplerinin düzenlediği fuhuş operasyonunda 22 kişi gözaltına alınırken, şahısların fuhuş yaptırdıkları 20’si yabancı uyruklu 47 kadın da yakalandı.
17.11.2022 Gündem
Bu halk Cumhuriyet ve Atatürk’ten vazgeçmez
Bu halk Cumhuriyet ve Atatürk’ten vazgeçmez Modern Türkiye’nin doğuşunun büyük bir devrimin eseri olduğunu belirten Prof.Dr. Ergün Aybars, “Atatürk, emperyalizmi çöpe atan, modern Cumhuriyeti kuran liderdir. Ne yaparlarsa yapsınlar Türk halkı Atatürk ve Cumhuriyet’ten vazgeçmez” ifadelerini kullandı. Atatürk’ün bütün eserleriyle, fikirleriyle ve kişiliğiyle hâlâ örnek olduğunu ve bunun nedeninin ‘yarının insanı’ olma vasfından kaynaklandığını vurgulayan Prof.Dr. Aybars, “Bu ülkeden Atatürk’ü çıkardığınızda geride hiçbir şey kalmaz” dedi.
29.10.2022 Gündem
Gülen düşünceler
Gülen düşünceler “Hayatımızın akıp gittiği bu maskeli baloda kıyafetler güzel olsun yeter: kıyafet her şeydir...
29.08.2022 Ege
Maymun çiçeği hakkında merak edilen tüm sorular ve yanıtları
Maymun çiçeği hakkında merak edilen tüm sorular ve yanıtları Vakaların artmasını beklediğini duyuran WHO, 'Maymun çiçeği belirtileri neler?', 'Hayvanlardan insanlara nasıl geçiyor?', 'Kimler daha fazla risk altında?' ve 'Maymun çiçeğinin aşısı var mı?' gibi soruların yanıtlarını verdi.
23.05.2022 Dünya
7. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
7. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Yedinci hafta önemli bir gelişimin yaşandığı evredir. İşte bu hafta sizi ve bebeğinizi bekleyen değişim ve gelişimler…
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Sifilis Nedir, Neden Olur? Sifilis Tedavisi Nasıl Yapılır?
Sifilis Nedir, Neden Olur? Sifilis Tedavisi Nasıl Yapılır? Sifilis, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Sifilis nedir öğrenebilir neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Sifilis nedir, neden olur? Sifilis tedavisi nasıl yapılır detaylarıyla derledik.
12.04.2022 Eğitim
Titanik'ten kurtulan Dr. Besim Ömer Akalın'a ait eser yayınlandı
Titanik'ten kurtulan Dr. Besim Ömer Akalın'a ait eser yayınlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönem hekimlerinden olan Dr. Besim Ömer Akalın’ ait “Doğururken ve Doğurduktan Sonra” adlı eseri bir asır sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Stj. Dr. Rümeysa Çalışkan tarafından yayınlandı.
21.02.2022 Kültür Sanat
Sublime Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Süblime Etmek Ne Demek?
Sublime Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Süblime Etmek Ne Demek? Günlük hayatta fazla kullanımı olmayan kelimelerle karşılaşıldığında anlamının ne olduğu hakkında birçok kişi fikir sahibi olmak istemektedir. Bu kelimeler insanların kullanmaya ihtiyaç duymadıkları maddeler olduğu için ne anlama geldiği de bilinmemektedir. Süblime kelimesi de bu kavramlardan biri olarak ifade edilmektedir. Peki, süblime ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Süblime etmek ne demek? İşte, süblime kavramı hakkında tüm detayları derledik.
31.01.2022 Sözlük
Rusya'da yabancılara sağlık kontrolü zorunlu oldu
Rusya'da yabancılara sağlık kontrolü zorunlu oldu Rusya'da yabancıların ve ülkede uzun süreli ziyaretçilerin parmak izi vermesini ve düzenli sağlık kontrolünden geçmesini zorunlu kılan yeni yasa yürürlüğe girdi.
30.12.2021 Dünya
Frengi Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Frengi Yanıtları
Frengi Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Frengi Yanıtları Bulmacalarda sorular soruların birden fazla cevabı olabilmektedir. Birden fazla cevabı olması insanların kafasını karıştırmaktadır. Frengi bulmacalarda sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesidir. Frengi bulmacasının da birden fazla cevabı olduğu için insanlar bulmacanın cevaplarını merak etmektedir. Frengi bulmacasının cevabı nedir? frengi bulmacasının cevapları kaç harflidir? Frengi bulmacasının kaç cevabı vardır tüm detayları ile derledik.
9.11.2021 Bulmacalar
Bu maddeye dikkat! Dişleri beyazlatmak yerine zarar veriyor
Bu maddeye dikkat! Dişleri beyazlatmak yerine zarar veriyor Ağız hijyenimiz ve diş sağlığımız, genel sağlığımızın kritik bir parçasıdır. Ağız içerisinde görülen yaralar bazı hastalıkların belirtisi olabileceği gibi ağızda başlayan hijyen eksiklikleri de bir hastalık başlangıcına yol açabilir. Prof. Dr. Yasemin Özkan, ağız sağlığı ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
23.10.2021 Genel Sağlık
Hangi tıbbi rahatsızlıklar başta sersemlik hissi yaratır?
Hangi tıbbi rahatsızlıklar başta sersemlik hissi yaratır? Bazı kişiler, denge sorunlarını ‘kendilerini sersem hissetme, ayakta duramama, terelelli’ gibi kelimelerle ifade ederler. Dönme veya ivmelenme hissi olmadan, kendini dengesiz, güvensiz hissetme, bazen iç kulak probleminden kaynaklanır. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Değirmenci, sersemlik hali ve baş dönmesi hakkında bilgi verdi.
23.10.2021 Genel Sağlık
Trabzon'da fuhuş operasyonu! 155 kadına 31 bin TL ceza
Trabzon'da fuhuş operasyonu! 155 kadına 31 bin TL ceza Trabzon’da, son 3 ayda düzenlenen fuhuş operasyonlarında, 67’si yabancı 231 kadın hakkında işlem yapıldı. Bu kişiler arasında, cadde ve sokaklarda erkeklere cinsel ilişki teklifinde bulunup, çevreye rahatsızlık verdiği belirlenen 155 kadına 31 bin 620 TL ceza uygulandı. Kadınlardan 3’ünde ise cinsel yolla bulaşan hastalıklardan frengi tespit edildi.
11.10.2021 Gündem
Elizabeth Bathory nasıl 'Kanlı Kontes' oldu?
Elizabeth Bathory nasıl 'Kanlı Kontes' oldu? Tarihin birçok devrinde katiller, seri katiller mevcuttu. Birçoğu unutulurken bazıları Elizabeth Bathory gibi adından sıklıkla söz ettirdi. ‘Kanlı Kontes’ lakaplı Elizabeth Bathory nasıl oldu da cinayetler işledi? Elizabeth Bathory nasıl yakalandı? Hepsine Molatik olduk…
18.09.2021 Tarih
Genital Bölgede Yara Yapan Hastalıklar Nelerdir? Bu Hastalıklar Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?
Genital Bölgede Yara Yapan Hastalıklar Nelerdir? Bu Hastalıklar Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir? Genital bölgedeki yaralar, hayatı olumsuz etkileyen ve pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilecek rahatsızlıklar anlamına gelir. Genital bölgede meydana gelen yaralar ve genital bölgede oluşan hastalıklar genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklar olarak bilinir. Bunun haricinde ise erkek ya da kadında genital bölgede yara şeklinde belirti gösteren bir hastalık olarak bilinirler. İşte, merak edilen tüm detaylar.
11.09.2021 Sağlık
Splenomegali (Dalak Büyümesi) Nedir, Neden Olur? Splenomegali Tedavisi Nasıl Yapılır?
Splenomegali (Dalak Büyümesi) Nedir, Neden Olur? Splenomegali Tedavisi Nasıl Yapılır? Sağlık problemleri her insanın bazı nedenlerden dolayı yaşayacağı sorunlardır. Dalak büyümesi bu sağlık sorunlarından biridir. Dalak büyümesinin belirtileri ve neden olduğu pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Splenomegali (dalak büyümesi) nedir, neden olur? Splenomegali tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar...
10.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Frengi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.