Gargara

Gargara

Son dakika gargara haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gargara gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gargara haber sayfamızda...

Gargara

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 423 gargara haberi bulunmuştur.
Yedikten hemen sonra yatmayın
Yedikten hemen sonra yatmayın Oruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
13.03.2024 Gündem
Oruçluyken boy abdesti alınır mı? Gusül abdesti almak orucu etkiler mi?
Oruçluyken boy abdesti alınır mı? Gusül abdesti almak orucu etkiler mi? Oruçluyken boy abdesti almak orucu bozar mı sorusu Ramazan ayında yoğun olarak aranıyor. Mart ayına denk gelen Ramazan ayında çeşitli sorular gündemi meşgul ediyor. Oruçlu zamanlarda en büyük zorluk ise susuzluk. Oruçlu iken serinlemek için duşa girmek isteyenlerin aramaları da arttı. Peki, oruçluyken duş almak, boy abdesti almak orucu bozar mı? Gusül abdesti orucu bozar mı?
11.03.2024 Gündem
Oruçluyken diş fırçalanır mı? Oruçluyken diş fırçalamak orucu zedeler mi?
Oruçluyken diş fırçalanır mı? Oruçluyken diş fırçalamak orucu zedeler mi? Her yıl Ramazan ayında tekrar tekrar gündeme gelen sorulardan birisi oruçluyken diş fırçalanıp fırçalanamayacağı meselesidir. Her yıl cevap verilen bu soru, bu Ramazan ayında da bir kez daha gündeme geldi. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı?
11.03.2024 Gündem
Gargara yerine pancar suyu
Gargara yerine pancar suyu Ağzı pancar suyuyla çalkalamanın daha sağlıklı olduğu belirtildi.
2.02.2024 Gündem
Kanser tedavisinde diş sağlığını ihmal etmeyin
Kanser tedavisinde diş sağlığını ihmal etmeyin Onkolojik hastalıklar ve tedavileri konusunda yeni yöntemlerin gündeme gelmesiyle birlikte pek çok kanser hastasının yaşam süresi ve kalitesi uzuyor. Yan etkilerin azalmasında ise mutlaka bir takım çalışması gerekiyor. Takım çalışmasında diş hekimleri önemli bir rol üstleniyor.
20.01.2024 Pazar
Diş ağrısını şıp diye kesiyor! İlaç aratmayan ağrı kesici o karışım
Diş ağrısını şıp diye kesiyor! İlaç aratmayan ağrı kesici o karışım Diş ağrısı, hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Ancak ilaç içmek yerine yapacağınız bu karışım diş ağrınızı şıp diye kesiyor. Bu özel karışım, diş ağrısını hızlı ve etkili bir şekilde azaltarak rahatlama sağlıyor.
30.12.2023 Püf Noktası
Öksürük bir türlü geçmediyse bu doğal şurubu için! İlaç kadar etkisi var
Öksürük bir türlü geçmediyse bu doğal şurubu için! İlaç kadar etkisi var Kış aylarının gelmesi ile birlikte gribal enfeksiyonlar baş göstermeye başladı. Hastalıklara karşı kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için evde kendi şurubunuzu yapabilirsiniz. İşte alternatif tıbbın en güçlü ilacı…
10.11.2023 Alternatif Tıp
Aktarlarda hareketlilik başladı
Aktarlarda hareketlilik başladı Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte aktarlarda hareketlilik başladı.
9.11.2023 Ekonomi
Ağız kokusunu anında kesiyor: 1 yemek kaşığı mucizesi…
Ağız kokusunu anında kesiyor: 1 yemek kaşığı mucizesi… Ağız kokusu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen rahatsız edici bir durumdur. Çoğu kişi ağız kokusu nedeniyle kendini rahatsız edebilir ve kokudan nasıl kurtulabileceklerine dair araştırmalara başlarlar. Ağız kokusunu gidermenin birden fazla yöntemi vardır. İşte ağız kokusunu şak diye kesen 1 yemek kaşığı mucizesi…
27.10.2023 Püf Noktası
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyor
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyor Sonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
24.10.2023 Genel Sağlık
Grip savar şifa çorbası! Gribal hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiriyor
Grip savar şifa çorbası! Gribal hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiriyor Kış aylarının gelmesi ile birlikte gribal enfeksiyonlar artmaya başladı. Bu tip hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, hastalığınıza iyi gelen besinleri tüketmek önemlidir. İşte sizi gribe karşı koruyan girip savar şifa çorbası…
13.10.2023 Alternatif Tıp
Sağlıklı sanılan 4 zararlı alışkanlık! Fasulyenin diş çürüten karanlık yanı
Sağlıklı sanılan 4 zararlı alışkanlık! Fasulyenin diş çürüten karanlık yanı Günlük alışkanlıklarımız davranışlarımızı sandığımızdan daha fazla etkiler. Araştırmaya göre doğru sanılan alışkanlıklar aslında bazen yıkıcı olabilir, bu nedenle sizin için neyin gerçekten iyi ve neyin kötü olduğu hakkında gerçek ve doğru bilgi sahibi olmak çok önemli. Peki hangi alışkanlıklar sağlığa zararlı?
28.09.2023 Sağlık
İbn-i Sina asırlar önce önerdi: Boğaz ağrısı ve yanmasına ilaç gibi gelen o kür!
İbn-i Sina asırlar önce önerdi: Boğaz ağrısı ve yanmasına ilaç gibi gelen o kür! Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların baş göstermesi ile ortaya çıkan boğaz yanması ve ağrısına İbn-i Sina asırlar önce önerdi. 3 malzemeli boğaz yanması ve ağrısını kesen o tarif…
11.09.2023 Alternatif Tıp
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Öksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Sağlık
İçerken de faydası var yakarken de! Üstelik gargarası bile yapılıyor... İşte herkesin bildiği o bitki!
İçerken de faydası var yakarken de! Üstelik gargarası bile yapılıyor... İşte herkesin bildiği o bitki! Son derece faydalı olan bitkilerden birisi de kekik olarak bilinebilmektedir. Kekik, farklı şekillerde kullanılabilmekte olan ve birçok fayda sağlayan bir bitki olma özelliğine sahiptir. Hem içerken hem de yakarken vücut için çeşitli faydaları bulunduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Kekik hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
2.08.2023 Sağlık
Öksürüğü kesmek için ilaç içmenize gerek yok! Öksürüğü en hızlı şekilde geçiriyor... İşte 27 etkili hızlı öksürük kesici
Öksürüğü kesmek için ilaç içmenize gerek yok! Öksürüğü en hızlı şekilde geçiriyor... İşte 27 etkili hızlı öksürük kesici Öksürük, özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılmakta olan bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Öksürüğü geçirmek için ise hemen ilaç kullanımına başvurmanıza gerek bulunmuyor. İşte, öksürüğü ilaç kullanmadan kesme yöntemleri hakkında merak edilenler.
29.07.2023 Alternatif Tıp
Birinden biri iyi gelir! Diş ağrısına iyi gelen 24 yöntem...
Birinden biri iyi gelir! Diş ağrısına iyi gelen 24 yöntem... Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür. Aniden gelen ve çaresiz bırakan bu diş ağrısına ne iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.07.2023 Sağlık
İlaçları Rafınıza Bırakın! Öksürüğe İyi Gelen 13 Bitkisel Karışım
İlaçları Rafınıza Bırakın! Öksürüğe İyi Gelen 13 Bitkisel Karışım Kış aylarında sıkça görülen öksürük, ilaçlar yerine bitkisel karışımlar ile giderilebilir. Sizlerde evinizde bulunan bitki ve baharatlar ile öksürüğünüz için karışımlar hazırlayabilirsiniz. Öksürüğe iyi gelen 13 bitkisel karışımı sizler için detayları ile derledik.
19.07.2023 Alternatif Tıp
Öpüşme sahnesinin çekimlerini ağlayarak anlattı! 'Bana hastalık bulaştırmamak için uğraşıyordu'
Öpüşme sahnesinin çekimlerini ağlayarak anlattı! 'Bana hastalık bulaştırmamak için uğraşıyordu' Bir dönem ülkemizde de gösterilen 'Dynasty' (Hanedan) adlı diziyle adını geniş kitlelere duyuran ABD'li oyuncu Linda Evans, dizideki rol arkadaşı Rock Hudson ile bir anısı gözyaşları içinde anlattı. AIDS'in yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybeden Hudson'la öpüşecekleri sahnenin çekiminde aktörün aldığı önlemleri paylaşan Evans, "Bana bu ölümcül hastalığı bulaştırmamak için elinden geleni yapıyordu" diye konuştu.
14.06.2023 Cadde
Kaz Dağları’nda kekik hasadı
Kaz Dağları’nda kekik hasadı Dünyanın, Alpler’den sonra en fazla oksijene sahip ormanları Kaz Dağları’nı kekik kokuları sardı.
14.06.2023 Gündem
Yağı, suyu ve çayı da şifa deposu: Faydaları saymakla bitmeyen o bitki!
Yağı, suyu ve çayı da şifa deposu: Faydaları saymakla bitmeyen o bitki!  Kokusu ve tadıyla yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Hem yağı hem suyu hem de çayı şifa deposu. Faydaları saymakla bitmeyen o bitki doğal antibiyotik görevi görüyor. İşte faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz o bitki...
5.06.2023 Sağlık
Faydadan çok zararı var! Kimsenin bilmediği taze fasulye ve ıspanak detayı
Faydadan çok zararı var! Kimsenin bilmediği taze fasulye ve ıspanak detayı Rutinleşmiş bazı alışkanlıklar sağlıklı görünseler de bilinmeyen bazı zararlı etkileri var. Taze fasulye ve ıspanakla ilgili uzmanlarca bu konuda yapılan bir uyarı da oldukça dikkat çekici. İşte ‘fazlası zarar’ olan ve birçok kişi tarafından doğru bilinen 5 yanlışı sizin için derledik.
9.03.2023 Genel Sağlık
Hücreden gelen gençlik
Hücreden gelen gençlik Cildinde kırışıklık, gevşeme, sarkma, leke ve iz bulunan herkese uygulanabilecek kök hücre işlemi, yüz güldürücü sonuçlar veriyor.
16.11.2022 Cadde
Geç kalma ve ödev telaşı çocukların dişlerini çürütüyor
Geç kalma ve ödev telaşı çocukların dişlerini çürütüyor Okulların açılmasıyla birlikte çocukların ağız ve diş bakımı alışkanlıklarında da değişiklik yaşanıyor. Uzman Dt. Canan Sarıkaya, sabah okula geç kalma, akşam da ödev telaşının diş fırçalama alışkanlığını aksattığını söyleyip aileleri uyardı.
15.09.2022 Çocuk Sağlığı
Basit diş ağrılarından kolayca kurtulmanın yolları
Basit diş ağrılarından kolayca kurtulmanın yolları Diş ağrısının birçok farklı nedeni olabiliyor. Diş ağrısıyla oluşan şikayetler ve belirtiler de kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Ağrı, bazı kişilerde aralıklı olarak meydana gelebileceği gibi bazı kişilerde ise sürekli devam edebiliyor. Peki diş ağrılarından kurtulmanın basit bir yolu var mı? Diş Hekimi Arzu Tekkeli anlattı.
28.08.2022 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gargara ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.