Gedik Filarmoni'den köprüler
Gedik Filarmoni'den köprüler CRR Konser Salonu, ülkemizin müzik belleğine ve gelecek tınılarına uzanan bir programla Keman Sanatçısı Önder Baloglu liderliğinde Gedik Filarmoni Orkestrası’nı konuk ediyor. Antik Anadolu kültüründen bu yana biriktirdiğimiz ses hazinelerinin ortaya çıkarılması üzerine yoğunlaşan Gedik Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü bestecimiz Kamran İnce’ye İstanbul Filarmoni Derneği’nin 75.yılı onuruna verdiği siparişle bir eserin daha Dünya Prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Cemal Reşit Rey, Kamran İnce ve Fazıl Say’ın eserlerine yer verilen “ Köprüler “ başlıklı konserde Kamran İnce’nin Intermezzo adlı eseri aracılığıyla ilk dönem bestecilerimizden Cemal Reşit Rey ve dünyaca ünlü piyanist ve bestecimiz Fazıl Say arasında benzersiz bir köprü kuruluyor.
13.05.2021 Kültür Sanat
Gedik Filarmoni'den Cumhuriyet Bayramı konseri
Gedik Filarmoni'den Cumhuriyet Bayramı konseri Ülkemizin en köklü konser salonları arasında yer alan CRR Konser Salonu, 29 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’ni Gedik Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştiriyor. Verdiği siparişlerle Türk bestecilerin eserlerinin ilk seslendirişlerini gerçekleştiren Gedik Filarmoni Orkestrası bu özel konser programında iki Dünya Prömiyeri seslendirirken Ulvi Cemal Erkin’in Sinfonietta eserini de tekrar sanatseverlere yorumlayacak. Cumhuriyetimizin ilk dönem ve günümüz yaratılarının bir arada sunulduğu konseri Orkestra Şefi Orhun Orhon yönetirken, saat 18.00 ve 20.00 olmak üzere iki set halinde gerçekleşecek konserin solisti Anadolu Nefesli Beşlisi.
23.10.2020 Kültür Sanat
Gedik Sanat'tan yeni online proje
Gedik Sanat'tan yeni online proje Kaynaşma “ Fusion “ projesiyle üç türk bestecisine yaylı dörtlü siparişi veren Gedik Sanat; müziğin üç farklı döneminin en ünlü 3 eserini günümüz Türk bestecilerinin yorumlarıyla kaynaştırmayı hedefliyor. Günümüz müziğinin geçmişin birikiminden beslenerek oluştuğu düşüncesinden yola çıkarak, dönem ve stillerin bir bütün olduğunun altını çizen projede, Albinoni, Mozart ve Rossini’nin ünlü eserlerinden bölümleri Aslıhan Keçebaşoğlu, Utku Aşuroğlu ve Uğurcan Öztekin kaynaştırıyorlar.
10.08.2020 Kültür Sanat