RAMAZAN İLE İLGİLİ HADİSLER Diyanet 2024📿 Ramazan ayı ile ilgili kısa - uzun hadisler ve ayetler
RAMAZAN İLE İLGİLİ HADİSLER Diyanet 2024📿 Ramazan ayı ile ilgili kısa - uzun hadisler ve ayetler Ramazan ayı İslam alemi tarafından idrak ediliyor! On bir ayın sultanı Ramazan'da dualar edilirken, oruç tutulurken bu mübarek aya ilişkin hadisler ve ayetler de öne çıkıyor. Eller semaya açılmışken uzun ve kısa Ramazan ayı hadisleri ve ayetleri haberimizde! Diyanet Ramazanla ilgili hadisler ve ayetler...
11.03.2024 Bilgi Rehberi
Namazla İlgili Ayetler: Namazın Önemini Anlatan Hadisler Nelerdir?
Namazla İlgili Ayetler: Namazın Önemini Anlatan Hadisler Nelerdir? İslam'ın beş şartı, kelime-i şahadet getirmek, oruç tutmak, zekat vermek, namaz kılmak ve Hacca gitmektir. Hakkında en çok ayet indirilen ibadet ise namazdır. Buluğ çağına eren her Müslüman'a beş vakit namaz farz kılınmıştır. Namazla ilgili ayetler ve hadisler neler? Merak eden okurlar için ayrıntılı bir şekilde derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Muharrem Ayı nedir? Muharrem Ayı 2020 orucu, sözleri, ibadetleri hakkında bilinmesi gerekenler...
Muharrem Ayı nedir? Muharrem Ayı 2020 orucu, sözleri, ibadetleri hakkında bilinmesi gerekenler... Muharrem Ayı bugün başladı. Bugüne özel anlamlı mesajları hem resimli hem de yazılı şekilde haberimizde derledik. “Muharrem” hürmet edilen anlamına geliyor. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir. Her yıl büyük önemle idrak edilen Muharrem ayı ile ilgili mesajlar, hadisler, sözler araştırılmaya başladı. Haberimizin içeriğinde Muharrem ayı ile ilgili bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
20.08.2020 Gündem
Hicri Yılbaşı - Muharrem Ayı mesajları - Muharrem ayına girdik mi?
Hicri Yılbaşı - Muharrem Ayı mesajları - Muharrem ayına girdik mi? Muharrem Ayı bugün başladı. Uzun zamandır vatandaşlar tarafından merak konusu olan Muharrem Ayı'nın ilk günü bugün idrak ediliyor. İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan Muharrem Ayı ile ilgili mesajlar, sözler, hadisler ise yoğun ilgi görüyor. Bugünün önemini bir başka kişiye ifade etmek isteyenler, haberimizin içeriğinden Muharrem ayının önemini, mesajlarını, hadislerini ve sözlerini bulabilir.
20.08.2020 Gündem
Günün Hadisi
Günün Hadisi Hadis veya Hadis-i Şerif Hz. Peygamber'in sözleri, fiilleri, takrirleri (ashabının yaptığını görüp de reddetmediği davranışlar) ile ahlâki ve beşeri vasıflarından oluşan sünnetinin söz veya yazı ile ifade edilmiş şeklidir.
17.02.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri