TBMM’de idlib kapalı oturumu
TBMM’de idlib kapalı oturumu İdlib’deki hain saldırı ve bölgedeki sıcak gelişmelerin ele alınması için TBMM Genel Kurulu dün kapalı oturum yaptı. 6.5 saat süren oturumda Milli Savunma Bakanı Akar ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Genel Kurul’a bilgi verdi. Dünkü oturumun tutanakları 10 yıl sır kalacak
4.03.2020 Siyaset
BM'den flaş İdlib açıklaması: En endişe verici anlardan biri
BM'den flaş İdlib açıklaması: En endişe verici anlardan biri Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında özellikle son 24 saatte tırmanışa geçen gerginlik nedeniyle ciddi korku duyduğunu belirterek, "Suriye'de süren çatışmalar boyunca bu en endişe verici anlardan biri. Acil bir eylem olmazsa, saat başı daha fazla tırmanma riski var." dedi.
28.02.2020 Haberler
Hatay Valisi'nden İdlib açıklaması: 22 Mehmetçiğimiz şehit oldu
Hatay Valisi'nden İdlib açıklaması: 22 Mehmetçiğimiz şehit oldu Hatay Valisi Rahmi Doğan, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 22 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur." dedi.
28.02.2020 Haberler
Bakan Akar'dan flaş İdlib açıklaması
Bakan Akar'dan flaş İdlib açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Akar, "Rusya ile görüşmeler devam ediyor, umutluyuz, taraflar çözüm için gayret gösteriyor" dedi. (Rus heyetle görüşmeler ile gili olarak Bakan Akar, "Bir noktaya kadar geldi olaylar. Bugün yarın bunun sonuçları belli olacak. Buna göre tavrımızı ortaya koyacağız" açıklamasını yaptı.
27.02.2020 Haberler
Bakan Akar ve komutanlar sınır hattında!
Bakan Akar ve komutanlar sınır hattında! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Dündar ile Suriye sınırındaki birliklerde incelemelerde bulundu. Bakan Akar, İdlib’deki faaliyetlerin idare edildiği Taktik Komuta Yeri’nde inceleme yaptı, bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı. Akar, telsizden konuştuğu İdlib’de görevli personele "Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz" mesajı verdi.
21.02.2020 Gündem
ABD'den Esed'e tepki: Utanmaz!
ABD'den Esed'e tepki: Utanmaz! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İdlib'deki saldırılarına devam eden Beşşar Esed rejiminin Halep Havalimanı'ndaki uçuşları yeniden başlatmasını "utanmazlık" şeklinde nitelendirdi.
20.02.2020 Dünya
Son dakika | Merkel ve Macron'dan Putin'e İdlib çağrısı: Çatışmalar derhal son bulsun
Son dakika | Merkel ve Macron'dan Putin'e İdlib çağrısı: Çatışmalar derhal son bulsun Gelen son dakika haberine göre; Merkel ve Macron, telefonda görüştükleri Putin'e, İdlib'de çatışmaların derhal son bulması çağrısında bulundu. Merkel ve Macron, Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile (İdlib'de) siyasi çözüm bulunması için buluşmaya hazır olduklarını bildirdi.
20.02.2020 Dünya
Ömer Çelik: "Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli talimatları verdi"
Ömer Çelik: "Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli talimatları verdi" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu
10.02.2020 Haberler
Sözcü Kalın'dan idlib açıklaması: "Yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz"
Sözcü Kalın'dan idlib açıklaması: "Yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz" Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İdlib'de yaşanan son gelişmelere dair, "Bölgede artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Rusya'dan bir askeri heyetin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu 
6.02.2020 Haberler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İdlib açıklaması: 54 hedef imha edildi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İdlib açıklaması: 54 hedef imha edildi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti MYK sonrası yaptığı açıklamada, İdlib'deki saldırılara ilişkin 'Rusya resmi olarak bilgilendirildi, 54 hedef imha edildi.' şeklinde konuştu.
4.02.2020 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik, bu gece TSK ÖSO ile birlikte İdlib ile ilgili şuanda operasyonu başlattı” dedi. AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın ÖSO ile birlikte İdlib ile ilgili operasyonu başlattığını kaydederek, kimsenin Türkiye’ye “Niye böyle yapıyorsunuz” deme hakkı olmadığını söyledi. “Beyhude uğraşıyorlar” Son yıllarda Türkiye’de yaşanan olaylara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her gün yeni bir saldırı, yeni bir taktik atak ile karşılaşıyoruz. Bu saldırıların bir kısmını bizim dikkatimizi ve enerjimizi bölgemizdeki kritik gelişmelerden uzaklaştırmaya yönelik olarak görüyorum. Türkiye’yi FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ile köşeye sıkıştıramayanlar kendileri doğrudan sahaya girmeye başladılar. Bunun için tüm anlaşmalar ve taahhütler yok sayılarak AB’deki serbest dolaşım hakkımızı sürekli erteliyor ve bizleri oyalıyorlar. Bunun için göçmenlerin Avrupa’ya yönelmesini engellemek amacıyla kendilerinin önerdiği yardımlar fiilen yapılmıyor. Tüm teemmüller ve diplomatik kurallar yok sayılarak Amerika’ya vize başvuruları askıya alınıyor. Ülkemizin bölgedeki insani dramların önüne geçmek konusunda gösterdiği gayretler ısrarla gözden uzak tutuluyor. DEAŞ’a karşı en ciddi ve etkili mücadele yürüten Türkiye’yi terör örgütleri ile yan yana göstermenin gayretleri aranıyor. En küçük hadiseler dahi bahane edilerek ekonomimizle ilgili olumsuz spekülasyonlar üretiliyor. Gezi olayları sırasında bir kesim çerden çöpten bahanelerle sokaklarda kaos çıkartmaya çalıştığında milletimiz geri plandaki oyunu gördü ve ona göre pozisyon aldı. 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişiminde hedefin şahsım veya ailem değil, bizim nezdimizde ülkemizin tüm kazanımları olduğunu gören milletimiz bize her zamankinden çok fazlasıyla sahip çıktı.
11.09.2019 Haberler