Instıtut Français

Instıtut Français

Son dakika InstItut français haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan InstItut français gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan InstItut français haber sayfamızda...

Instıtut Français

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 137 ınstıtut français haberi bulunmuştur.
Goncourt seçimimiz Neige Sinno
Goncourt seçimimiz Neige Sinno Institut français Türkiye girişimi ile Türkiye’de ilk defa düzenlenen Goncourt Seçimi sonuçlandı.
19.04.2024 Kültür Sanat
Mathias Énard geliyor
Mathias Énard geliyor “Pusula” adlı romanıyla 2015’te Goncourt Ödülü’ne layık görülen Mathias Énard, Türkiye’ye geliyor.
6.04.2024 Kültür Sanat
Tahar Ben Jelloun okurlarıyla buluşuyor
Tahar Ben Jelloun okurlarıyla buluşuyor Institut français Türkiye, Uluslararası Frankofoni Günü kutlamaları münasebetiyle 1987 yılında Goncourt Ödülü’nü kazanan Fas asıllı Fransız yazar Tahar Ben Jelloun’u ağırlıyor.
15.03.2024 Kültür Sanat
Çağımızın krizi: İklim değişikliği
Çağımızın krizi: İklim değişikliği Institut français Türkiye, çağımızın önemli meseleleri üzerine tartışmayı teşvik eden Fikirler Gecesi’nin 9. edisyonu kapsamında Selçuk Demirel’in dünyasını keşfetmeye, insan ve çevresi arasındaki ilişki üzerine düşünmeye davet ediyor.
10.02.2024 Kültür Sanat
Unutmadık, unutmayacağız
Unutmadık, unutmayacağız 6 Şubat 2023’te yaşanan depremleri unutturmamak ve aynı acıların yaşanmasını önlemek amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergiler düzenleniyor. 
6.02.2024 Kültür Sanat
Görsel efektleri keşfetme zamanı
Görsel efektleri keşfetme zamanı İstanbul Sinema Müzesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Institut français Türkiye İstanbul iş birliğiyle Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek EFEKT Görsel Efekt Günleri, 24-26 Kasım tarihlerinde, Institut français İstanbul, Atlas 1948 ve BAUIDEA’da, görsel efekt meraklılarını, sinema ve medya sektörü ile buluşturuyor.
22.11.2023 Kültür Sanat
Akdeniz sineması İzmir’de buluşuyor
Akdeniz sineması İzmir’de buluşuyor İzmir Akdeniz Sinema Buluşması (MED CINE İZMİR) üçüncü kez İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor. Festival kapsamında 20 Akdeniz ülkesinden filmler izleyici ile buluşacak.
8.11.2023 Kültür Sanat
Çeviri ödülü Siren İdemen’in oldu
Çeviri ödülü Siren İdemen’in oldu  Institut français bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ve Türkiye’nin nitelikli edebiyat çevirilerini desteklemek, çevirmenlik mesleğine hak ettiği değeri vermek amacını taşıyan Çeviri Ödülü’nü Nobelli yazar Annie Ernaux’nun “Boş Dolaplar” adlı kitabını Türkçeye kazandıran Siren İdemen kazandı.
23.10.2023 Kültür Sanat
‘Elden ele animasyon’ zamanı
‘Elden ele animasyon’ zamanı Genelde çocuklara yönelik olarak algılanan animasyon türünü görünür kılmayı amaçlayan ve 11’inci kez düzenlenecek Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali bugün başlıyor. 29 Ekim’e kadar sürecek festivalde 78 kısa yarışma, 10 kısa yarışma dışı ve 4 uzun metraj film yer alıyor.
23.10.2023 Kültür Sanat
Godard’a daha yakından bakın!
Godard’a daha yakından bakın! Geçen yıl 13 Eylül’de ölen sinemanın usta ismi Jean-Luc Godard, filmleri ve yapıtlarının kamera arkası fotoğraflarıyla İstanbul’da.
8.10.2023 Kültür Sanat
Avrupa Miras Günleri ile Ankara’yı keşfet
Avrupa Miras Günleri ile Ankara’yı keşfet Her yıl eylül ayında bir hafta sonu süren ve Avrupa Konseyi tarafından 1985 yılında başlatılan Avrupa Miras Günleri, 16-17 Eylül 2023’te Ankara’da düzenleniyor.
15.09.2023 Kültür Sanat
Dijital rehberiniz
Dijital rehberiniz Bulunduğunuz yerlerin kültürel mirasını keşfetmek gezi rehberliği sunan mobil uygulamalar sayesinde artık çok daha kolay.
22.07.2023 Pazar
‘Umut Notaları’yla depremzedeye destek
‘Umut Notaları’yla depremzedeye destek Türk Ekonomi Bankası (TEB) İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Institut français Türkiye’nin girişimiyle başlatılan ve depremden etkilenen 11 ildeki müzik öğrencilerini ve eğitmenleri desteklemeyi amaçlayan “Umut Notaları” projesinin destekçilerinden biri oldu.
18.07.2023 Ekonomi
‘Umut Notaları’yla  7 milyon euro’luk alkış
‘Umut Notaları’yla  7 milyon euro’luk alkış Toplam 72 sanatçıdan oluşan Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, Şubat 2023 depremlerinden etkilenen müzisyenlerle dayanışma için David Reilland şefliğinde özel bir konser için Türkiye’ye geldi.
8.07.2023 Kültür Sanat
Fransa’ya uzanan umut notaları
Fransa’ya uzanan umut notaları Fransa’nın önde gelen klasik müzik topluluklarından Metz - Grand Est Ulusal Orkestrası, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin ardından Institut français Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle yaraları sarmak için sahneye çıkacak.
2.07.2023 Kültür Sanat
‘Umut Notaları’ dayanışma için
‘Umut Notaları’ dayanışma için Fransız Metz-Grand Est Ulusal Orkestrası, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen müzisyenlerle dayanışma için Türkiye’ye geliyor.
26.06.2023 Kültür Sanat
Tarihin peşindeki uygulamalar
Tarihin peşindeki uygulamalar Institut français Türkiye Fransız yazar Pierre Loti’nin İstanbul’daki izlerini takip eden bir mobil uygulama geliştirdi.
11.06.2023 Kültür Sanat
21 sanatçıdan dayanışma sergisi
21 sanatçıdan dayanışma sergisi Institut français İzmir, Türkiye ve Fransa’dan 21 sanatçıyı bir araya getirdiği “Sebil” sergisine bir ay boyunca ev sahipliği yapacak. Kapılarını ziyaretçilere açan sergi, İzmirli sanatseverlerin akınına uğradı.
9.04.2023 Ege
Sinema yaşananları unutturmayacak
Sinema yaşananları unutturmayacak Kadın Yönetmenler Derneği tarafından 7-12 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan 6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin seçkileri belli oldu.
1.03.2023 Kültür Sanat
Institut français’de dostluk konseri
Institut français’de dostluk konseri Institut français İzmir, Fransa ve Almanya arasında imzalanan Élysée Antlaşması’nın 60. yıl dönümü kutlamalarına ev sahipliği yaptı.
27.01.2023 Ege
Sinemada aşk kokusu var
Sinemada aşk kokusu var Institut français İstanbul, bu aydan başlayarak marta kadar “Havada Aşk Kokusu Var” başlıklı ve aşk temalı altı filmden oluşan özel seçkiyi sinemaseverlerle buluşturuyor.
25.01.2023 Kültür Sanat
‘Uçan Fransız’ Forget Institut français’de...
‘Uçan Fransız’ Forget Institut français’de... Institut français İzmir, dış duvarlarında yer alan “Yolculuğa Davet” adlı fotoğraf sergisiyle her gün yüzlerce sanatseveri ağırlıyor.
29.12.2022 Ege
Türk sanatının Paris serüveni
Türk sanatının Paris serüveni Institut français İzmir’de, Arkas Sanat Merkezi’nde devam eden “L’Air de Paris-Paris Havası” sergisiyle bağlantılı olarak “Türk Sanatı’nın Paris Serüveni (1945-1968)” adlı söyleşi gerçekleşti.
22.12.2022 Ege
İzmirliler, Yeni Yıl Pazarı’nda buluştu
İzmirliler, Yeni Yıl Pazarı’nda buluştu Institut français İzmir’in ‘çevre dostu’ temasıyla geleneksek olarak düzenlediği Yeni Yıl Pazarı, İzmirlilerin akınına uğradı.
22.12.2022 Ege
Türk sanatının Paris serüveni ele alınacak
Türk sanatının Paris serüveni ele alınacak Arkas Sanat Merkezi’nde devam eden “L’Air de Paris-Paris Havası” sergisi kapsamında düzenlenen söyleşiler sürüyor.
15.12.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Instıtut Français ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.