İthaki Yayınları

İthaki Yayınları

Son dakika İthaki Yayınları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İthaki Yayınları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İthaki Yayınları haber sayfamızda...

İthaki Yayınları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 202 ithaki yayınları haberi bulunmuştur.
Atomu parçalamak mı vicdanlı kalmak mı?
Atomu parçalamak mı vicdanlı kalmak mı? Christopher Nolan’ın birkaç dalda Oscar adaylığı alacak gibi görünen filmi “Oppenheimer” atom bombasının babası olarak anılan bilim insanının çelişkilerine ve vicdan muhasebesine odaklanıyor.
23.07.2023 Kültür Sanat
İstanbul’da futbol ateşi yanıyor
İstanbul’da futbol ateşi yanıyor Manchester City ile Inter arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali ile İstanbul bir kez daha futbolun coşkusuna kendi büyüsünü katmaya hazırlanıyor. Top yuvarlak, City favori. Peki, İstanbullu İtalyan ve İngiliz futbolseverler final için ne düşünüyor? İtalyan Andrea Dalla Vecchia ve İngiliz James Montegue heyecanlarını bizimle paylaştı.
3.06.2023 Pazar
‘Bir Zamanlar...’, Türkçede
‘Bir Zamanlar...’, Türkçede Quentin Tarantino’nun yazıp yönettiği 2019 tarihli filmi “Once Upon a Time in... Hollywood/Bir Zamanlar...
31.03.2023 Kültür Sanat
Küllerinden var olmanın dayanılmaz ağırlığı
Küllerinden var olmanın dayanılmaz ağırlığı Türk edebiyatının en tılsımlı, en protest yazarlarından biri Suat Derviş. Hâli vakti yerinde aristokrat bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiş, özel derslerle, türlü imkânlarla yetişmiş bir kadın. Fakat sahip olduklarını reddetmiş, ‘sahip çıkılmadıkların’ sesine ses vermiş, ötekinin düşüne ortak olmuş biri aynı zamanda.
4.09.2022 Kültür Sanat
Karanlık dönemler
Karanlık dönemler Usta yazar Howard Norman’ın “Müze Bekçisi”, Türkçeye kazandırıldı...
14.08.2022 Kültür Sanat
Manga hakkında her şey
Manga hakkında her şey Japon çizgi romanı olan manganın tarih boyunca gelişimini ve ‘90’ların çocuklarının manga tutkusunu derledik!.
4.08.2022 Kültür Sanat
Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor
Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor Milliyet Sanat, temmuz sayısında sinemanın yeni başrolü yapay zekâyı mercek altına aldı. Tiyatro, edebiyat, müzik ve plastik sanatlarda ise özel söyleşiler öne çıkıyor.
4.07.2022 Kültür Sanat
Seyretmek yetmez okumak da gerek
Seyretmek yetmez okumak da gerek Yakın dönemin dikkat çeken iki sinema kitabı, “Sen Ben Lenin” ve “Film Gibi Geçti”. Aslında “Sen Ben Lenin”in ikinci senaryosunun filme çekildiğini biliyor muydunuz? Ya da Ediz Hun’un seks furyasından kaçıp Norveç’e yerleştiğini duymuş muydunuz? Seyretmek yetmez!
3.07.2022 Kültür Sanat
Celal Kadri Kınoğlu’nun ilk romanı 'Armağan' raflarda
Celal Kadri Kınoğlu’nun ilk romanı 'Armağan' raflarda Tiyatroda “Caligula”, “Ben Ruhi Bey Nasılım?”, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?” gibi oyunlardaki kendine has oyunculuğuyla dikkat çeken; televizyonda “Tatlı Hayat”ın çılgın İrfan’ı, “Acemi Cadı”nın Müdür Dilaver’i olarak izlediğimiz; son zamanlarda da sahne aldığı caz trio’sunda saksafon performansıyla takip edilen Celal Kadri Kınoğlu’nun hüzünlü, komik ve eğlenceli romanı “Armağan”, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.
19.04.2022 Kültür Sanat
Celal Kadri Kınoğlu’nun ilk romanı “Armağan” çıktı!
Celal Kadri Kınoğlu’nun ilk romanı “Armağan” çıktı! Tiyatroda “Caligula”, “Ben Ruhi Bey Nasılım?”, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?” gibi oyunlardaki kendine has oyunculuğuyla dikkat çeken; televizyonda “Tatlı Hayat”ın çılgın İrfan’ı, “Acemi Cadı”nın Müdür Dilaver’i olarak izlediğimiz; son zamanlarda da sahne aldığı caz trio’sunda saksafon performansıyla ve Flu TV’deki konuşmaları ilgiyle takip edilen Celal Kadri Kınoğlu’nun hüzünlü, komik ve eğlenceli romanı “Armağan”, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı…
18.04.2022 Kültür Sanat
Başak Daşman’ın ikinci öykü kitabı yarın raflarda!
Başak Daşman’ın ikinci öykü kitabı yarın raflarda! Kedilerin sık sık gördüğü, sizinse hiç görmediğiniz bir çiçek: Gördüm Çiçeği. Henüz onunla tanışmadınız ama gözlerinizin önünden yavaş yavaş, damla damla geçmesi yakındır. 2017’de ilk öykü kitabı “Kırk Evin Delisi”yle okurla buluşan, sinema, televizyon ve tiyatro sahnesinin başarılı oyuncusu Başak Daşman’ın yeni öykü kitabı “Gördüm Çiçeği” İthaki Yayınları etiketiyle çıkıyor…
5.04.2022 Kültür Sanat
Her kadın kendi öyküsünü yazar
Her kadın kendi öyküsünü yazar Suat Derviş’in 1930-1938 yıllarında yayımlanan öykülerinden bir seçki olan “Daktilo Nebahat” aşktan ve mücadeleden vazgeçmeyen, boyun eğmeyen kadınların “bitmeyen” öyküsü.
13.03.2022 Kültür Sanat
“Kadının Sesi Yok” raflarda! “Sessizliğin seni korumayacak”
“Kadının Sesi Yok” raflarda! “Sessizliğin seni korumayacak” “Bu hikâyeyi daha önce hiç duymadınız... Benim geldiğim yerde bu hikâyeleri kendimize saklarız. Başkalarına anlatmak duyulmuş şey değildir, tehlikelidir, büyük bir utançtır,” diyor Etaf Rum ilk romanı “Kadının Sesi Yok”ta…
4.03.2022 Kültür Sanat
Haftanın öyküleri
Haftanın öyküleri Yeni çıkanlarda bu hafta öyküye yeni soluk getiren iki kitap göze çarpıyor…
6.02.2022 Kültür Sanat
Firdevs Ev’in ilk öykü kitabı “Tavana Bak” yarın raflarda!
Firdevs Ev’in ilk öykü kitabı “Tavana Bak” yarın raflarda! Kuş kusan kadınlar, yumurtadan çıkan çocuklar, kelimeleri tükenen bir dil ve sinestezik bir çeviri denemesi... Firdevs Ev’in, İthaki Yayınları etiketiyle 2 Şubat’ta okurla buluşacak olan ilk öykü kitabı “Tavana Bak”, dört bölümden oluşuyor: Topluluk olmanın facialarına odaklanan Çoğalma; yoksunluğa ve ıssızlığa merakla bakan Eksilme; köprüler kurma telaşında Denklik ve absürtlüğü kucaklamayı deneyen Döngü. Büyülü gerçekçi öğelerin ağırlığını hissettirdiği kitap, tavana bakarken fısıltıyla anlatılacak tekinsiz ve oyuncu öyküler bulmayı hedefliyor.
1.02.2022 Kültür Sanat
Hugo ödüllü yazar Alix E. Harrow’un “On Bin Kapı”sı raflarda!
Hugo ödüllü yazar Alix E. Harrow’un “On Bin Kapı”sı raflarda! Kanadalı şair ve spekülatif kurgu yazarı Amal El-Mohtar’ın, “Büyümek ve büyürken sahip olduklarımızı korumaya çalışmak üzerine göz kamaştırıcı bir hikâye” diye tanımladığı Alix E. Harrow’un “On Bin Kapı”sı İthaki Yayınları etiketiyle okurlarıyla buluştu.
2.12.2021 Kültür Sanat
‘Kitapçılık kültürünü geliştirmek istiyoruz’
‘Kitapçılık kültürünü geliştirmek istiyoruz’ Anadolu Yakası’nın her köşesinden ses veren Penguen Kitabevi’nin yolculuğunu kurucusu Ünal Koçak’tan dinledik: “Biz okur yetiştiren kitabevi olmak istiyoruz. Amacımız bu. Kitapçıya gelsin, burada zaman geçirsin, okusun, isterse almasın. Ama bir süre sonra kitap okuru olsun”
21.11.2021 Kültür Sanat
Attilâ İlhan Ödülleri dağıtıldı
Attilâ İlhan Ödülleri dağıtıldı Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri”nin sahipleri açıklandı.
30.10.2021 Kültür Sanat
Attilâ İlhan anılıyor
Attilâ İlhan anılıyor Şair ve yazar Attilâ İlhan, vefatının 16. yılında Zeytinburnu Kültür Sanat’ta anılıyor.
29.10.2021 Kültür Sanat
Nona Fernandez'in ünlü romanı Türkçede
Nona Fernandez'in ünlü romanı Türkçede “Bir oyunun devasa taşıyız, ama hangi oyunun, henüz bilmiyoruz…” Şilili yazar Nona Fernández’in birçok dile çevrilen romanı “Space Invaders: Diktatörlüğün Gölgesinde” İthaki Yayınları etiketiyle bu hafta raflardaki yerini alıyor…
13.07.2021 Kültür Sanat
Şeniz Baş'tan yeni kitap
Şeniz Baş'tan yeni kitap İlk çocuk kitabıyla 2017 yılında okurlarıyla buluşan yazar, editör Şeniz Baş, yeni kitabı “Kahraman ve Cellat”ta böyle sesleniyor okuyucusuna… İthaki Yayınları’nda çıkan roman, aile kavramını yeniden tartışmaya açarak yarattığı karakterlerle sadece bireyin değil, toplumun da çıkmazlarına işaret ediyor.
9.06.2021 Kültür Sanat
Günther Anders’in “Günlükler”i ilk kez Türkçede
Günther Anders’in “Günlükler”i ilk kez Türkçede Aktivist kimliğiyle de öne çıkan filozof Günther Anders'in “Umutsuzsam Bana Ne! Değilmişim Gibi Devam!” adlı “Günlükler”i ilk kez okurlarıyla buluşuyor. Herdem Belen ve Hüseyin Ertürk çevirisiyle bu hafta raflardaki yerini alan kitapta Anders, elli yıl boyunca hep başkaları için gözlemlediğini, aldığı notları asla kendisi için yontmadığını vurguluyor.
24.03.2021 Kültür Sanat
“Yitirilen Cennet” eksiksiz olarak ilk kez İthaki Yayınları’ndan çıkıyor!
“Yitirilen Cennet” eksiksiz olarak ilk kez İthaki Yayınları’ndan çıkıyor! John Milton’a bilhassa, tercümesini sunduğumuz Yitirilen Cennet (Paradise Lost) dolayısıyla aşinayız… Shakespeare’in ardından İngiliz edebiyatının üzerinde en çok konuşulmuş, tartışma yürütülmüş isminin Milton olduğunu söyleyebiliriz. Yitirilen Cennet, Tanrı’ya isyan ederek onunla savaşa tutuşan, sonradan Şeytan adını alacak başmelek Lucifer ve onun isyanına katılmış olan meleklerin atıldığı Cehennem çukurunda başlar…
2.03.2021 Kültür Sanat
2021'de George Orwell zehirlenmesine hazır mıyız?
2021'de George Orwell zehirlenmesine hazır mıyız? Distopya denildiğinde akla gelen ilk yazarlardan biri elbette George Orwell... Dünya edebiyatına '1984' ve 'Hayvan Çiftliği' gibi başyapıtları kazandıran yazar 2021 itibariyle 'telifi düşen yazarlar' arasına katıldı. Yani bu ne demek? İsteyen her yayınevi onun kitaplarını basabilecek. Peki biz bu George Orwell zehirlenmesine hazır mıyız?
18.01.2021 Sanat
Edebiyat dünyasında #MeToo Hareketi
Edebiyat dünyasında #MeToo Hareketi Bir kadının Hasan Ali Toptaş’ın cinsel tacizine maruz kaldığına ilişkin attığı tweet edebiyat dünyasında “#MeToo Hareketi”ne dönüştü. Bu tweetin ardından kadınlar Toptaş ve farklı yazarlar tarafından uğradıkları taciz ve cinsel saldırıları ifşa etmeye başladı...
12.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İthaki Yayınları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.