Kalp Yetmezliği

Kalp Yetmezliği

Son dakika kalp yetmezliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp yetmezliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp yetmezliği haber sayfamızda...

Kalp Yetmezliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.444 kalp yetmezliği haberi bulunmuştur.
Kalp piliyle 'maraton koşacak seviyeye' geldi! İlk belirti nefes darlığı: 'Rampa bile çıkamıyordum'
Kalp piliyle 'maraton koşacak seviyeye' geldi! İlk belirti nefes darlığı: 'Rampa bile çıkamıyordum' Nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti vardı. Bu şikayetler artarak devam edince hemen hastaneye başvurdu. Kalp yetmezliği tanısı alan Osman Çetin Düzgün, “Kalp pili sayesinde 'Maraton koşacak seviyeye geldim' derler ya öyle bir haldeyim" derken, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca çok önemli uyarılarda bulundu.
9.04.2024 Genel Sağlık
Bilinci açıldı
Bilinci açıldı Bayram tatili için gittiği Eskişehir’deki evinde geçtiğimiz cumartesi günü beyin damarında pıhtı atan Nuri Alço’nun, bilinci açıldı.
9.04.2024 Cadde
Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklama
Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklama Eskişehir'de evinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alınan Türk sinemasının efsane oyuncularından Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca açıklama yaptı.
8.04.2024 Cadde
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta'
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta' Sabah uyandığında boğazında tuhaf bir his vardı. Ardından gıcık şeklinde başlayan öksürüğü yerini nöbetlere bırakıp günler, aylar hatta 1 yıl sürdü. Kimileri astım kimileri alerji dedi ancak içgüdülerine göre yaşadığı şey bambaşkaydı. Günden güne daha da kötüleşen genç kadın, doktorları ikna etme sürecinde bakın neler yaşadı.
5.04.2024 Genel Sağlık
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Vitrin
Kalp hastasına ‘oruç’ uyarısı
Kalp hastasına ‘oruç’ uyarısı Ramazanda oruç tutmak isteyen kronik ve sürekli ilaç kullanan hastaların bazı kurallara dikkat etmesi gerekiyor.
31.03.2024 Gündem
'Beyaz yakalar artık Müslüm Gürses dinliyor!'
'Beyaz yakalar artık Müslüm Gürses dinliyor!' Rubato, gectiğimiz akşam Kıbrıs'ta bir otelde sahne aldı. Sahne öncesi kameraların karşısına geçen grubun solisti Özer Arkun, arabesk müzik ve merhum sanatçı Müslüm Gürses hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
25.03.2024 Cadde
Kovid aşısı olan 20 milyon incelendi, aşılar temiz çıktı: Hasta eden izolasyon
Kovid aşısı olan 20 milyon incelendi, aşılar temiz çıktı: Hasta eden izolasyon 20 milyon kişi incelendi ve Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı ile pıhtılaşmaya yol açmadığı ortaya kondu. Uzmanlara göre, pandemi ve sonrasında doktora gitme sıklığındaki düşüş, izolasyon şartları kalp hastalıkları ve ani ölüm tablosunu olumsuz etkiledi.
16.03.2024 Dünya
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
Kalp yetmezliği hastalarına demir takviyesi
Kalp yetmezliği hastalarına demir takviyesi Kalp yetmezliği hastalarının yarısında demir eksikliği de görülüyor.
3.03.2024 Gündem
Komşun ‘fast food’ lokantasıysa dikkat
Komşun ‘fast food’ lokantasıysa dikkat Fast food lokantalarının, kafelerin, barların yakınında yaşamanın kalp sağlığı için risk yaratabileceği ortaya çıktı.
29.02.2024 Gündem
Az uykuda felç riski
Az uykuda felç riski Araştırma, her gece beş saatten az uyuyan orta yaşlı kadınların kalp hastalığı riskinin yüzde 75 olduğunu gösterdi.
18.02.2024 Gündem
Yediği yemek sonrası ölen Ece'nin annesi: Kanseri yendim, 649 gündür otopsi raporu çıkmadı
Yediği yemek sonrası ölen Ece'nin annesi: Kanseri yendim, 649 gündür otopsi raporu çıkmadı İzmir’deki restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, hayatını kaybeden ve ölüm nedeni 'belirsiz' olarak kayıtlara geçen o dönem 5 yaşında olan Ece Melisa'nın annesi Hasret Mercankaya (35), 649 gündür kızı Ece'nin otopsi raporunu beklediğini belirterek, "Düşünün kanser gibi bir hastalığı yendim ama hala kızımın otopsi raporu çıkmadı" dedi.
21.01.2024 Gündem
Hastanelerde yoğunluk hızla artıyor! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldi
Hastanelerde yoğunluk hızla artıyor! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den açıklama geldi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, şu sıralarda hem polikliniklere hem de acil servislere viral solunum yolu enfeksiyonu ile başvuran hasta sayısında ciddi artış olduğunu belirterek, “'Nezledir, griptir geçer’ denilir ve zatürree atlanırsa sonuç üzücü olabilir.
19.01.2024 Gündem
Çağla Kubat babası Murat Kubat'ı toprağa verdi!
Çağla Kubat babası Murat Kubat'ı toprağa verdi! Manken ve oyunculuğun ardından kariyerine sörf eğitmeni olarak devam eden Çağla Kubat'ın babası Murat Kubat (72), son yolculuğuna uğurlandı.
13.01.2024 Cadde
Gece 02.00'de gelen telefon hayata bağladı! 'Hayalim çocuklarımın yanına gitmek'
Gece 02.00'de gelen telefon hayata bağladı! 'Hayalim çocuklarımın yanına gitmek' Antalya’da, yapay kalple yaşayan Kadir İrkin (39), saat 02.00'de gelen 'Organ bulundu' telefonuyla hayata tutundu. Erhan Pekuygun'un (20) kalbi, İrkin'e başarıyla nakledildi.
8.01.2024 Gündem
Minik kalbe anne karnında şifa
Minik kalbe anne karnında şifa Anne Şennur Duraman’ın hamileliğinin 22. haftasında kalp problemi yaşadığı tespit edilen bebeği, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.
6.01.2024 Ege
Z kuşağı yaşından büyük görünüyor
Z kuşağı yaşından büyük görünüyor Z kuşağı, 1996 ila 2012 yılları arasında doğanları kapsıyor. Bu kuşaktan 20’li yaşlarında olanların daha yaşlı görünmesi, erken estetik yaptırmaya ve elektronik sigara alışkanlığına bağlanıyor.
4.01.2024 Dünya
6 defa kalp nakli için çağrılmıştı! Hayatını değiştiren telefon
6 defa kalp nakli için çağrılmıştı! Hayatını değiştiren telefon Isparta’da kalp yetmezliği hastası Tevfik Serdar Demirtürk (46), 6 kez kalp nakli için çağrıldı, fakat uyumsuz doku nedeniyle nakil yapılamadı. 7'nci kez telefonu çalan Demirtürk'ün hayatı değişti.
3.01.2024 Gündem
Ey kalbim! Söyle kaç yaşındasın?
Ey kalbim! Söyle kaç yaşındasın? Uzmanlar, iç organların yaşının tespiti için kan testlerini kullanan program geliştirdi. Böylece yaşlanan organlar için erken tedavi başlatılabilecek.
3.01.2024 Dünya
Milli boksörün kalbi nakledildi! 'Kalbin atışını dinleyebilmek mucize'
Milli boksörün kalbi nakledildi! 'Kalbin atışını dinleyebilmek mucize' Türkiye’ye okumaya gelen Azerbaycanlı Ferit Azimli'ye (25), geçirdiği kalp krizi sonrası Akdeniz Üniversitesi'nde yapay kalp takıldı. Kalbini çantasında taşıyan Azimli'ye, beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın (24) kalbi nakledildi. Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için mucize" dedi.
1.01.2024 Gündem
2023'ün çığır açan buluşu! İngiliz dergi açıkladı, yapay zekayı bile solladı
2023'ün çığır açan buluşu! İngiliz dergi açıkladı, yapay zekayı bile solladı İngiliz bilim dergisi, 2023 yılında çığır açan buluşları listeledi. Listenin ilk sırasındaki buluş yapay zeka ve kara deliklerle ilgili çalışmaları bile solladı.
18.12.2023 Dünya
2023’ün ‘çığır açan’ buluşu: Kilo verdiren ilaçlar
2023’ün ‘çığır açan’ buluşu: Kilo verdiren ilaçlar Uluslararası prestijli bilim dergisi Science, 2023’ün çığır açan buluşu olarak, “sağlığa kapsamlı yarar sağlama potansiyeli” nedeniyle kilo verdiren ilaçları seçti.
18.12.2023 Gündem
Bilim insanları, kan testinin organların hangi hızda yaşlandığını gösterebileceğini söylüyor
Bilim insanları, kan testinin organların hangi hızda yaşlandığını gösterebileceğini söylüyor Bilim insanları, bir kişinin iç organlarının ne kadar hızlı yaşlandığını anlamak ve hangilerinin yakında çalışmayı bırakabileceğini tahmin etmek için bir kan testi tasarlayabileceklerine inanıyorlar.
7.12.2023 Dünya
Kahreden tesadüf! Birbirinden ayrı yaşamak zorunda kalan çift bir gün arayla öldü
Kahreden tesadüf! Birbirinden ayrı yaşamak zorunda kalan çift bir gün arayla öldü Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Kırsal Bölüntü Köyü'nde yaşayan 73 yaşındaki Ömer Kaya ile eşi 68 yaşındaki Menekşe Kaya 24 saat arayla vefat etti.
27.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Yetmezliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.