Karahantepe

Karahantepe

Son dakika Karahantepe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Karahantepe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Karahantepe haber sayfamızda...

Karahantepe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 38 karahantepe haberi bulunmuştur.
Kopenhag’da Taş Tepeler’e büyük ilgi
Kopenhag’da Taş Tepeler’e büyük ilgi Göbeklitepe ile Karahantepe’nin dahil olduğu 12 tepeyi kapsayan ve insanlık tarihine dair önemli bulgular barındıran Taş Tepeler Projesi, Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’un yaptığı sunumla Kopenhag’da tanıtıldı.
9.03.2024 Kültür Sanat
Arkeosismolojide anadolu farkı
Arkeosismolojide anadolu farkı Birçok bölgede arkeosismoloji çalışmaları yapan Doç. Dr. Öktem Sümer, Türkiye’nin 1840 yılından itibaren tüm arkeosismolojik haritasını çıkarttıklarını belirterek “Arkeosismolojik anlamda dünyanın en iyi yeri Anadolu’dur” diyor.
19.02.2024 Arkeoloji
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı
İşte 2023'ün en önemli 10 arkeolojik keşfi! İlk sırada domuz heykeli ikinci sorada hortlak mezarı Arkeoloji oluşumu Arkeofili'nin arkeologları tarafından 2023 yılında Türkiye'de çıkarılan en önemli 10 keşif arasında Göbeklitepe'de gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli ilk sırayı alırken, Burdur'daki 'hortlak' mezarı ikinci en önemli keşif oldu.
31.12.2023 Gündem
İnsanlık tarihi Anadolu’dan aydınlanıyor
İnsanlık tarihi Anadolu’dan aydınlanıyor Milliyet’in geleneksel “yılın arkeolojik keşifleri” listesi bu yıl da arkeologların görüşleri ışığında geniş bir katılımla oluşturuldu. Göbeklitepe’de bulunan ve üzerinde pigment kalıntıları olan yaban domuzu heykeli, bu yıl listenin ilk sırasında yer aldı.
30.12.2023 Gündem
Karahantepe yılın en iyi dokuz keşfinden biri
Karahantepe yılın en iyi dokuz keşfinden biri 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin en önemli arkeolojik alanlarından Şanlıurfa’daki Karahantepe, Çin’de düzenlenen 5. Şangay Arkeoloji Forumu’nda 2023 yılının en önemli 9 “Saha Keşif ve Araştırma” projesi arasına seçildi.
16.12.2023 Kültür Sanat
Karahantepe'deki insan heykeline 'kutulu koruma' tartışma yarattı
Karahantepe'deki insan heykeline 'kutulu koruma' tartışma yarattı Şanlıurfa'da önemli keşiflerin yapıldığı Karahantepe'de bulunan 2,3 metre yüksekliğindeki insan heykeli, kış aylarında zarar görmemesi için dikdörtgen şeklinde ahşap kutu ile kaplandı.
3.11.2023 Gündem
Yeni destinasyonlar
Yeni destinasyonlar Göbeklitepe benzeri arkeolojik merkezlerde 2021’den itibaren Neolitik Çağ Araştırma Projesi sürdürülüyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
Taş Tepeler’de yeni heykeller
Taş Tepeler’de yeni heykeller Taş Tepeler projesi kapsamında 2023 yılında dokuz arkeolojik alanda sürdürülen çalışmalarda son olarak insan ve hayvan heykellerine ulaşıldı.
22.10.2023 Arkeoloji
Dijital Deneyim Müzesi Efes’in altın çağını yaşatacak
Dijital Deneyim Müzesi Efes’in altın çağını yaşatacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Efes Antik Kenti içinde antik tiyatro girişinde düzenlenen “Geleceğe Miras Sonsuz Efes” projesinin lansmanı ve “Efes Dijital Deneyim Müzesi” açılış törenine katıldı.
13.10.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: 37 parça eserimiz ait olduğu topraklara dönüyor
Bakan Ersoy: 37 parça eserimiz ait olduğu topraklara dönüyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ve İsviçre arasında kültür varlığı eser iadesi anlaşması ile ilgili, "Urartu dönemi kap kacak ve Roma dönemi geyik heykelinin yer aldığı 37 parça eserimiz ait olduğu topraklara dönüyor. İsviçre makamlarından birkaç saat içinde teslim alınacak." dedi.
11.10.2023 Gündem
Göbeklitepe’de tarihi gelişme! 'Dünyanın en eskisi dili kırmızı, siyah beyaz renkli'
Göbeklitepe’de tarihi gelişme! 'Dünyanın en eskisi dili kırmızı, siyah beyaz renkli' Tarihin sıfır noktası olan adlandırılan Şanlıurfa’daki 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’de yapılan kazılarda dünyanın en eski boyalı heykeli bulundu.
1.10.2023 Haberler
Göbeklitepe’de tarihi gelişme! 'Dünyanın en eskisi dili kırmızı, siyah beyaz renkli'
Göbeklitepe’de tarihi gelişme! 'Dünyanın en eskisi dili kırmızı, siyah beyaz renkli' Tarihin sıfır noktası olan adlandırılan Şanlıurfa’daki 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’de yapılan kazılarda dünyanın en eski boyalı heykeli bulundu.
1.10.2023 Gündem
Göbeklitepe’de ilk boyalı heykel
Göbeklitepe’de ilk boyalı heykel Tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe ve Karahantepe’deki kazılarda insan ve hayvan heykellerinin bulunması, arkeoloji çevrelerinde sevinçle karşılandı.
1.10.2023 Gündem
Göbeklitepe'de yeni keşif! İnsan ve hayvan heykeli bulundu
Göbeklitepe'de yeni keşif! İnsan ve hayvan heykeli bulundu Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe'de yürütülen kazı çalışmalarında yeni keşifler yapıldı.
30.09.2023 Gündem
Yerle gök arasında bır yerde
Yerle gök arasında bır yerde İspanyol fotoğrafçı Isabel Muñoz’un Göbeklitepe ve çevresinde çektiği karelerden oluşan sergisi “Yeni Bir Hikâye”, Göbeklitepe’nin bir yerleşim alanından daha fazlası, yaşamın ta kendisi olduğunu hatırlatıyor.
23.08.2023 Arkeoloji
THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: Hedefimiz, yüzde 80 olan transit yolcu oranını tersine çevirmek
THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: Hedefimiz, yüzde 80 olan transit yolcu oranını tersine çevirmek Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Türkiye Tanıtım Etkinlikleri ve THY'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümü sebebiyle Güney Kore'nin başkenti Seul ile Japonya'nın başkenti Tokyo'da, basın mensupları ve önde gelen sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bolat, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, halen yüzde 80 civarında olan transit yolcu oranını tersine çevirmeyi hedeflediklerini söyledi.
22.07.2023 Ekonomi
İnsanlığın yıldız haritası
İnsanlığın yıldız haritası Göbeklitepe ve çevresinin 12 bin yıllık mirası, İspanyol fotoğrafçı Isabel Munoz’un fotoğraflarıyla taçlandı. Pera Müzesi’ndeki “Yeni Bir Hikâye” adlı sergide yer alan eserler Munoz’un bölge ruhunu gelecekle kucaklaştırdığı anıtsal ve saygı yüklü kadrajlarla buluşuyor.
15.06.2023 Kültür Sanat
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi de selden etkilendi
Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi de selden etkilendi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi bodrum katı ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi bodrum katlarının selden etkilendiği açıklandı.
16.03.2023 Gündem
Uzaylılarla konuştuğunu iddia eden Türk araştırmacı! 'Bizim aileyi seçtiler'
Uzaylılarla konuştuğunu iddia eden Türk araştırmacı! 'Bizim aileyi seçtiler' Dünya dışı yaşam yıllardır insanlığın tartıştığı bir mesele. Bu konuda birçok kitap, film ve çeşitli içerikler üretildi ve üretilmeye de devam ediyor. "Evrende yalnız mıyız?" sorusu ise birçok kişi tarafından tartışılmaya devam etse de 'Türk UFO araştırmacısı' Farah Yurdözü yaşadıklarıyla buna cevap bulduğunu iddia ediyor.
2.10.2022 Gündem
Göbeklitepe'ye 9 ayda 600 bin ziyaretçi
Göbeklitepe'ye 9 ayda 600 bin ziyaretçi Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde 12 bin yıllık geçmişe sahip, 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi, 9 ayda 600 bin kişi ziyaret etti. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Hedefimiz yıl sonuna kadar şehrimize gelen turist sayısının 1 milyon olması" dedi.
1.10.2022 Gündem
Tsunamide kayboldu, Türkiye'de bulundu! Tam 3 bin 600 yıl sonra...
Tsunamide kayboldu, Türkiye'de bulundu! Tam 3 bin 600 yıl sonra... Ankara Üniversitesi araştırmacılarının İzmir'deki Çeşme - Bağlararası'nda yaptığı arkeolojik kazılarda tarihe ışık tutacak bir keşfe imza atıldı. Santorini'deki volkan patlamasıyla oluşan tsunamide kaybolan bir kişiye ait kalıntılar tam 3 bin 600 yıl sonra bulundu. Daha önce uzmanlar, büyük bir doğal afet olarak görülen Thera Yanardağı’nın patlaması yüzünden hayatını kaybettiği düşünülen hiçbir insan kalıntısına ulaşamamıştı...
4.06.2022 Gündem
Göbeklitepe ve Karahantepe’yi Prof. Dr. Necmi Karul’dan dinledik: “Sanatsal beceri çok üst düzeyde”
Göbeklitepe ve Karahantepe’yi Prof. Dr. Necmi Karul’dan dinledik: “Sanatsal beceri çok üst düzeyde” 12 bin yıl öncesine ışık tutan Göbeklitepe, aslında aynı bölgedeki 12 benzer yerleşimi ifade eden “Taş Tepeler”den biri. Prof. Dr. Necmi Karul, Göbeklitepe sakinleri ve Şanlıurfa çevresindeki Çanak Çömleksiz Neolitik Dönem topluluklarının, anıtsal yapılar ve zengin sembolik öğeler ile diğer bölgelerde yaşayan çağdaşlarından ayrıştığını vurguluyor. Karul, Karahantepe’deki dikili taşların da Göbeklitepe’dekilere benzer en az 25 yapının varlığına işaret ettiğini kaydederek T biçimli taşların Şanlıurfa’daki Neolitik toplumlara has olduğunu belirtiyor.
21.02.2022 Arkeoloji
Göbeklitepe’ye ilgi artıyor
Göbeklitepe’ye ilgi artıyor Turizm endüstrisi içerisinde rekabetin uluslararası ve yoğun olarak yaşandığı benzer özellikler taşıyan destinasyonların turistik faaliyetleri açısından yeterli geliri elde edebilmek için sahip oldukları potansiyelleri doğru bir şekilde kullanmaları gerekmektedir. Bu nedenle turizm pazarı hızlı değişimlere sahne olmuş, destinasyon çeşitliliği açısından kitle turizmi, yerini alternatif turizm çeşitlerine bırakmıştır. Gerek semavi gerekse semavi öncesi dinlerde, dini amaçlar ve inançların rehberliğinde yolculuk etmek, uzun veya kısa süreli seyahatlere çıkmak, kutsal kitaplarda dahi yer aldığı şekliyle çoğu dinin önemli bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı sebepler ve olaylar sonucunda bazı coğrafi bölgeler, tapınaklar veya kimi dönemler kutsal sayılmış, bu da dinleri seyahate yöneltici önemli bir unsur haline getirmiştir. İnanç turizmi de alternatif turizm çeşitleri içerisinde talepte en fazla artış yaşayanlardan biri olarak ön plana çıkmaktadır.
21.02.2022 Arkeoloji
Topraktan tarih fışkırdı! En önemli keşif Karahantepe
Topraktan tarih fışkırdı! En önemli keşif Karahantepe Anadolu'daki arkeolojik kazıları Milliyet için değerlendiren uzmanlar Karahantepe'deki insan başlı kült odasını en önemli keşif seçti. Sayburç'taki leoparlı insan kabartması 2., Magnesia Antik Kenti'ndeki Zeus Tapınağı 3. oldu.
26.12.2021 Gündem
Dünyanın ‘ilk’leri Taş Tepeler’de
Dünyanın ‘ilk’leri Taş Tepeler’de Göbeklitepe ve Karahantepe’nin de aralarında bulunduğu Neolitik Çağ'a tarihlenen “Taş Tepeler”de yeni dönem kazılarından çıkan eserler tarihi yeniden yazacak. Kazı Başkanı Necmi Karul, “Tarih öncesi insana bu denli yaklaşabildiğimiz pek fazla yer yok” diyor
15.12.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Karahantepe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.