Kekova

Kekova

Son dakika Kekova haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kekova gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kekova haber sayfamızda...

Kekova

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 242 kekova haberi bulunmuştur.
Komşuda tatil 12 aya yayıldı! AB Komisyonu'ndan onay
Komşuda tatil 12 aya yayıldı! AB Komisyonu'ndan onay Yunanistan, adaları ziyaret edecek Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyeti sağlayacak. Yazla sınırlı olmayan muafiyetten yıl boyu yararlanılabilecek. Turizmciler, atılan adımın gelecek dönemlerde karşılıklı ziyarete dönüşmesini de bekliyor.
9.12.2023 Ekonomi
Fok mağaraları zincirle kapatıldı
Fok mağaraları zincirle kapatıldı Nesli tükenen hayvanlar denildiğinde ilk akla gelen deniz memelisi Akdeniz foklarını korumak için ilginç bir önlem alındı.
9.07.2023 Gündem
Yaşar Yılmaz, Antik Tiyatroları mercek altına aldı: Anadolu mühendisliğinin görkemli yapıları
Yaşar Yılmaz, Antik Tiyatroları mercek altına aldı: Anadolu mühendisliğinin görkemli yapıları Kitabında 116 antik kentin eşsiz tiyatrolarını inceleyen Yılmaz, “Tiyatrolarımız Anadolu mühendisliğine has görkemli yapılardır. Bazılarının dünyada eşi görülmez. 150 civarındaki tiyatrolarımızdan şimdilik 120’sini ölçebiliyoruz” diyor.
18.12.2022 Arkeoloji
Plastik atık her yerde
Plastik atık her yerde Marmara Denizi’nin iklim değişikliği ve insan kaynaklı kirlilikten ne kadar etkilendiğini görmek isteyen doğa severler yelkenli bir tekneyle İstanbul Prens Adaları’ndan Antalya-Kekova’ya gitti.
28.11.2022 Gündem
Okul için her gün 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyorlar
Okul için her gün 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyorlar Antalya’nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi'nin bir parçası konumundaki Kaleköy'den 2 ve Kaş'ın Kılınçlı Mahallesi'nden 1 öğrenci, taşımalı eğitim sistemi kapsamında önce deniz ardından kara yoluyla okula ulaşabiliyor. Öğrenciler, eğitim hayatlarını sürdürebilmek için her gün 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyor.
4.10.2022 Haberler
Okul için her gün 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyorlar
Okul için her gün 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyorlar Antalya’nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi'nin bir parçası konumundaki Kaleköy'den 2 ve Kaş'ın Kılınçlı Mahallesi'nden 1 öğrenci, taşımalı eğitim sistemi kapsamında önce deniz ardından kara yoluyla okula ulaşabiliyor. Öğrenciler, eğitim hayatlarını sürdürebilmek için her gün 20 mil deniz, 6 kilometre kara yolculuğu yapıyor.
4.10.2022 Gündem
Aşırlı Adası'nda dağ keçilerinin sayısı artıyor
Aşırlı Adası'nda dağ keçilerinin sayısı artıyor Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 145 dekar büyüklüğündeki Aşırlı Adası, yaklaşık 20 yıldır dağ keçilerine ev sahipliği yapıyor. Hazineye devredilmeden önceki sahipleri tarafından adaya bırakılan keçiler, her yıl çoğalıyor. Keçilere, tur teknesiyle adaya gelenler ve bölge halkı yiyecek bırakıyor.
21.09.2022 Gündem
Kekova Adası'nda 20 göçmen daha yakalandı
Kekova Adası'nda 20 göçmen daha yakalandı Antalya'nın Demre ilçesinde yerleşim olmayan Kekova Adası'nda, aç ve susuz kalan 20 düzensiz göçmen kurtarıldı. Emniyet birimlerinin, 3 gün arayla yaptığı operasyonda yakalanan düzensiz göçmen sayısı 180'e yükseldi.
13.08.2022 Gündem
Kaçak göçmenleri 'Avrupa' diye Kekova Adası'na bıraktılar
Kaçak göçmenleri 'Avrupa' diye Kekova Adası'na bıraktılar Antalya'nın Demre ilçesindeki yapılaşmanın yasak olduğu, yerleşim bulunmayan Kekova Adası'nda 160 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlerin Avrupa veya Yunanistan'a bağlı ada diyerek Kekova'ya bırakıldıkları ortaya çıktı.
11.08.2022 Gündem
Evimiz sırtımızda gidiyoruz güzelliklere
Evimiz sırtımızda gidiyoruz güzelliklere Yolda olmayı sevenler, kafasına göre tatil hayali kuranlar “Karavanda Yaz”da buluşacak. Fedo’nun karavanında size de yer var.
10.07.2022 Pazar
Antalya'da otelde yer bulamayan valiyi arıyor
Antalya'da otelde yer bulamayan valiyi arıyor Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin en yoğun talep gören ve bayram dönemi nüfusu 4- 4,5 milyonu bulması beklenen Antalya'da, beş yıldızlı otellerin birçoğu yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bayramda trafik ve asayiş güvenliği için 4 bin 865 polis ve jandarmanın görevde olacağını açıklayan Vali Ersin Yazıcı, otellerde yer bulamayınca kendisini arayıp yardım isteyenler olduğunu söyledi.
7.07.2022 Haberler
Antalya'da otelde yer bulamayan valiyi arıyor
Antalya'da otelde yer bulamayan valiyi arıyor Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin en yoğun talep gören ve bayram dönemi nüfusu 4- 4,5 milyonu bulması beklenen Antalya'da, beş yıldızlı otellerin birçoğu yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bayramda trafik ve asayiş güvenliği için 4 bin 865 polis ve jandarmanın görevde olacağını açıklayan Vali Ersin Yazıcı, otellerde yer bulamayınca kendisini arayıp yardım isteyenler olduğunu söyledi.
7.07.2022 Ekonomi
Kekova’da ‘kaçak yapı’ endişesi
Kekova’da ‘kaçak yapı’ endişesi Antalya’nın doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle öne çıkan Demre’ye bağlı Kekova Adası’ndaki zeytinlikler ve doğal sit alanı niteliğindeki araziler, sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Çivi dahi çakılamayacak bölgedeki zeytinliklerde, satış sonrası kaçak yapılaşmadan endişe ediliyor.
5.07.2022 Gündem
Kekova'da zeytinliklerin satışa çıkarılması 'kaçak yapı' endişesine yol açtı
Kekova'da zeytinliklerin satışa çıkarılması 'kaçak yapı' endişesine yol açtı Antalya'nın doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle öne çıkan Demre'ye bağlı Kekova'daki adalarda çok sayıda zeytinlik ve doğal sit alanı niteliğindeki araziler, sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Çivi dahi çakılamayacak bölgedeki zeytinliklerde, satış sonrası kaçak yapılaşmadan endişe ediliyor.
4.07.2022 Ekonomi
Bakanlıktan, 'Zeytinliklerden sonra sit alanları da ranta açılıyor' iddiasına açıklama
Bakanlıktan, 'Zeytinliklerden sonra sit alanları da ranta açılıyor' iddiasına açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 'Zeytinliklerden sonra sit alanları da ranta açılıyor' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Nitelikli Doğal Koruma Alanlarının tanımının daha fazla yapılaşmaya izin verecek şeklinde değiştirildiği iddiası tamamen asılsızdır" açıklaması yaptı.
6.03.2022 Ekonomi
Acıların kadını olmak
Acıların kadını olmak “Acıların Kadını” Bergen, gelecek hafta vizyona girmesi planlanan filmle birlikte çıkacak “Bergen’e Saygı” albümüyle bir kez daha gündemde. Bu vesileyle Bergen’e, hayatına ve müziğine yakından bakıyoruz
27.02.2022 Pazar
Aslan balığı menüye girdi
Aslan balığı menüye girdi Akdeniz kıyılarında artan zehirli bir tür olan ‘aslan balığı’ bazı restoranların menüsüne girdi. Ayıklanmış şekilde kilosu 40 TL’den satılan balık için işletmeciler “Şimdilik kızartmasını yapıyoruz” diyor
21.11.2021 Gündem
Moğolistanlı çiftin 'Çalındı' dediği çanta denizden çıktı!
Moğolistanlı çiftin 'Çalındı' dediği çanta denizden çıktı! Antalya’nın Demre ilçesinde tekne turuna çıkan Moğolistanlı çiftin kaybolan çantası, ertesi gün Kekova'daki Batık Kent'te denizden çıktı. Çantayı bulan rehber Adem Bozdağ "Denizcilik camiasını zan altında bırakan bir olayı aydınlattım, mutluyum" dedi.
14.11.2021 Gündem
Demre'de off road heyecanı
Demre'de off road heyecanı Antalya'nın Demre ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Demre-Kekova Festivali'nin son gününde off road yarışı düzenlendi.
1.11.2021 Haberler
Kekova'daki tarihi eserleri ilan tahtasına çevirdiler
Kekova'daki tarihi eserleri ilan tahtasına çevirdiler Antalya'nın Demre ilçesindeki dünyaca ünlü Kekova'da Tersane Koyu'ndaki tarihi kalıntılara kimi ilan yapıştırdı, kimileri ise yağlı boya ile firma ve tur teknesi adını, telefonunu, kimi de sevgilisinin adını yazdı. Duruma tepki gösteren Üçağız Mahalle Muhtarı Durali Aliçavuşoğlu, tarihi kalıntıların üzerindeki yazıların silinmesini istedi.
20.10.2021 Gündem
Son dakika! Antalya açıklarında şiddetli deprem
Son dakika! Antalya açıklarında şiddetli deprem Gelen bir son dakika haberine göre, Antalya açıklarından 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Antalya, Isparta ve Denizli'de de hissedildi. Yunan devlet televizyonu, depremin Kerpe adasının yanı sıra Girit, Santorini ve Rodos adalarında da hissedildiğini aktarıyor. Öte yandan Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, depremle ilgili “7 ve üzeri depremde Afrika ve Anadolu levhaları kırılacak” dedi.
19.10.2021 Gündem
Kekova'ya Rus turist ilgisi devam ediyor
Kekova'ya Rus turist ilgisi devam ediyor Antalya'nın Demre ilçesinde tarihi, doğası ve denizi ile bilinen Kekova'ya turist akını devam ediyor. Eylülde de turist yoğunluğunun ölduğu Kekova'ya gelen gruplar içinde Ruslar ilk sırada yer alıyor.
7.09.2021 Tatil
Kekova turist yoğunluğuyla eski günlerine döndü
Kekova turist yoğunluğuyla eski günlerine döndü Pandemi kısıtlamaları ve yurt dışından uçuşların durdurulmasıyla sessizliğe bürünen Antalya'nın Demre ilçesindeki Kekova, kısıtlamaların kaldırılmasıyla eski günlerine döndü. Bölgeye gelen Rus turistler, yat turlarına çıktı.
22.07.2021 Tatil
Antik Korsanlar Mağarası'na ilgi
Antik Korsanlar Mağarası'na ilgi Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova bölgesindeki Gökkaya Koyu'nda bulunan Aşırlı Adası'nın güneyindeki Antik Korsanlar Mağarası, bölgeye yatla tura çıkan turist gruplarının ve özel teknelerin ilgi odağı oldu.
19.07.2021 Tatil
Dalış tutkunları yeniden Kekova'da
Dalış tutkunları yeniden Kekova'da Pandemi sürecinde kapalı olan dalış okullarının yaklaşık 2 yıl sonra açılmasıyla Türkiye'nin en güzel dalış noktalarından olan Antalya'nın Demre ilçesindeki doğal cennet Kekova, dalış tutkunlarının yeniden buluşma noktası haline geldi.
18.07.2021 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Kekova ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.