Kongre Baskını

Kongre Baskını

Son dakika kongre baskını haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kongre baskını gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kongre baskını haber sayfamızda...

Kongre Baskını

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 289 kongre baskını haberi bulunmuştur.
Maine eyaletinden Trump için seçim kararı
Maine eyaletinden Trump için seçim kararı ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti tarafından Maine eyaletinde yapılacak olan ön seçimden men edilmesinin ardından Maine Yüksek Mahkemesi’nin söz konusu kararda yürütmeyi durdurması sonrası ön seçime katılabilecek.
17.01.2024 Dünya
Trump, Colorado'da 'seçime katılamaz' kararına itiraz etti
Trump, Colorado'da 'seçime katılamaz' kararına itiraz etti ABD’nin eski başkanı Donald Trump, önümüzdeki yıl Cumhuriyetçi Parti'nin Colorado eyaletinde düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına dair alınan kararı ABD Yüksek Mahkemesine temyize götürdü.
4.01.2024 Dünya
ABD Kongresi'ni basan grubun liderine 22 yıl hapis
ABD Kongresi'ni basan grubun liderine 22 yıl hapis ABD'deki aşırı sağcı "Proud Boys" grubunun eski lideri Enrique Tarrio, hakim karşısına çıktı. Tarrio, söz konusu baskın nedeniyle suçlu bulundu ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
6.09.2023 Dünya
Kongre baskını davasında Enrique Tarrio'ya hapis cezası
Kongre baskını davasında Enrique Tarrio'ya hapis cezası ABD'deki aşırı sağcı "Proud Boys" grubunun eski lideri Enrique Tarrio, 2021'deki kongre baskını davasında 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
6.09.2023 Dünya
Proud Boys lideri Joe Biggs'e Kongre baskını davasında hapis cezası verildi
Proud Boys lideri Joe Biggs'e Kongre baskını davasında hapis cezası verildi ABD Kongresi'ne 6 Ocak 2021'de yapılan saldırı ile ilgili bir dava, verilen en ağır mahkumiyet cezalarından biri ile sonuçlandı. Proud Boys'un lideri Joe Biggs, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
1.09.2023 Dünya
Trump yeniden hakim karşısına çıktı! Bu kez 'Komplo kurmak' ile suçlandı
Trump yeniden hakim karşısına çıktı! Bu kez 'Komplo kurmak' ile suçlandı ABD’nin eski Başkanı Trump,  dünyanın gündeminden düşmüyor. Trump 3. kez hakim karşısına çıktı. Eski başkan kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Öte yandan Trump'ın mahkeme öncesi yaptığı paylaşım dikkat çekiciydi.
4.08.2023 Dünya
Trump'a kötü haber! 4 yeni suçlama
Trump'a kötü haber! 4 yeni suçlama Eski ABD Başkanı Donald Trump’a 2020 yılında ABD’deki başkanlık seçimlerini tersine çevirmek için geniş çaplı girişimlerde bulunduğu iddiasıyla 4 yeni suçlama yöneltildi.
2.08.2023 Dünya
Trump için kritik tarih belli oldu! Gizli belge davası başlıyor
Trump için kritik tarih belli oldu! Gizli belge davası başlıyor ABD’de gizli belgeleri saklamakla suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın duruşması 20 Mayıs 2024’te başlayacak.
21.07.2023 Dünya
Trump'ın başı büyük dertte! Yeni bir soruşturma açılıyor
Trump'ın başı büyük dertte! Yeni bir soruşturma açılıyor ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarına itiraz girişimleri ve 6 Ocak Kongre baskınıyla ilgili yürütülen federal soruşturmanın hedefi olduğunu açıkladı.
18.07.2023 Dünya
ABD'deki kongre baskınında flaş detaylar ortaya çıktı! Görmezden gelmişler
ABD'deki kongre baskınında flaş detaylar ortaya çıktı! Görmezden gelmişler ABD Senatosu, 6 Ocak 2021’de Kongreye düzenlenen kanlı baskına ilişkin hazırladığı raporunda, FBI, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve diğer kurumlardaki istihbarat personelinin Aralık 2020'deki şiddet uyarılarını görmezden geldiğini belirtti.
27.06.2023 Dünya
Simpsonslar yıllar önce yayınlamış! İşte The Simpsons 17. sezon 10. bölüm Titanik denizaltı videosu
Simpsonslar yıllar önce yayınlamış! İşte The Simpsons 17. sezon 10. bölüm Titanik denizaltı videosu Titan denizaltısının enkaz parçaları bulundu, içindeki herkesin öldüğü duyuruldu. The Simpsons hayranlarının aklına ise, hemen 2006 yılında yayımlanan bir bölüm geldi.
23.06.2023 Dünya
Simpsonslar yine bildi! Tüyler ürperten 46 saniye
Simpsonslar yine bildi! Tüyler ürperten 46 saniye Titan denizaltısının enkaz parçaları bulundu, içindeki herkesin öldüğü duyuruldu. The Simpsons hayranlarının aklına ise, hemen 2006 yılında yayımlanan bir bölüm geldi.
23.06.2023 Haberler
ABD'deki Kongre baskını davasında Oath Keepers liderine 18 yıl hapis cezası
ABD'deki Kongre baskını davasında Oath Keepers liderine 18 yıl hapis cezası ABD Kongresi’ne 6 Ocak 2021'de yapılan saldırıda yer alan Oath Keepers (Yemin Muhafızları) adlı aşırı sağcı grubun lideri Stewart Rhodes, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
26.05.2023 Dünya
Trump, yeniden seçilirse Kongre saldırısına katılanlara af çıkaracak
Trump, yeniden seçilirse Kongre saldırısına katılanlara af çıkaracak Eski ABD Başkanı Donald Trump, gelecek yıl yeniden başkanlığa aday olması ve seçimi kazanması halinde 6 Ocak 2021'deki Kongre saldırısı sonrası tutuklananlar için af çıkaracağını söyledi.
11.05.2023 Dünya
Eski avukatına dev tazminat davası açtı
Eski avukatına dev tazminat davası açtı Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski avukatı Michael Cohen’e 500 milyon dolardan fazla tazminat davası açtı.
14.04.2023 Dünya
Trump hakkında ceza davası
Trump hakkında ceza davası ABD’de ilk kez bir eski başkan hakkında ceza davası başlatıldı. Bunu ‘bir gösteriye çevirmek’ isteyen Trump’ın yeniden başkanlık için aday olmasında ise engel bulunmuyor.
1.04.2023 Dünya
İkinci Kongre baskını
İkinci Kongre baskını Dünya, Trump destekçilerinin ABD’de yaptığına benzer bir baskının bu kez Brezilya’da düzenlenmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Seçimi kaybeden Bolsonaro’nun destekçileri Kongre, Yüksek Mahkeme ve Başkanlık Sarayı’nı bastı.
10.01.2023 Dünya
Brezilya’da Bolsonaro destekçisi bin 500 kişi gözaltına alındı
Brezilya’da Bolsonaro destekçisi bin 500 kişi gözaltına alındı Brezilya Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanı Flavio Dino, dün Ulusal Kongre’ye düzenlenen baskın ve ordu karargahının önüne kamp kurdukları gerekçesiyle eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçisi yaklaşık bin 500 gözaltına alındığını ya da tutuklandığını duyurdu.
9.01.2023 Dünya
Brezilya'da kongre baskının detayları ortaya çıktı! Bolsonaro’nun yeğeni de baskına katılmış
Brezilya'da kongre baskının detayları ortaya çıktı! Bolsonaro’nun yeğeni de baskına katılmış Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva, yayınladığı bildiri ile eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin dün Ulusal Kongre’ye düzenlediği baskını terör ve vandalizm” olarak nitelendirdi.
9.01.2023 Dünya
Dünyada manşet! Florida'da kiralık bir evde saklanıyor, 'sınır dışı' gündemde
Dünyada manşet! Florida'da kiralık bir evde saklanıyor, 'sınır dışı' gündemde Brezilya'da tıpkı iki yıl önce ABD'de olduğu gibi 'Tropik Trump' Bolsonaro fanatikleri Kongre ve başkanlık sarayını bastı. Brezilya medyası darbe çağrılarına karşı zırhlı araçların kışlaların dışına konuşlandırıldığını yazdı, New York Times ise geçen hafta fast food restoranda tavuk yerken görüntülenen Bolsonaro'nun adresini verdi.
9.01.2023 Dünya
Trump'ın başı büyük dertte! 4 suçu tek tek saydılar
Trump'ın başı büyük dertte! 4 suçu tek tek saydılar ABD’de 6 Ocak Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Komitesi, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın savcılar tarafından Kongre'nin resmi sürecini engelleme, komplo kurmak, yanlış beyanda bulunmak ve ayaklanma ile suçlanmasını tavsiye etti.
19.12.2022 Dünya
ABD medyası: Kongre soruşturma komisyonu Trump'a isyan suçlaması yapılmasını tavsiye edecek
ABD medyası: Kongre soruşturma komisyonu Trump'a isyan suçlaması yapılmasını tavsiye edecek ABD Temsilciler Meclisi’nde eski Başkan Donald Trump yanlılarının Kongre baskını konusunda yapılan soruşturmada, Trump’a üç farklı suçlama yöneltilmesinin tavsiye edileceği belirtildi.
17.12.2022 Dünya
Trump soruşturmasında yeni gelişme! Özel uzman atandı
Trump soruşturmasında yeni gelişme! Özel uzman atandı ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski Başkan Donald Trump ile ilgili "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarını yürütmek üzere özel uzman atadı.
18.11.2022 Dünya
Simpsonlar'ın kehaneti yine tuttu! 2015'te bilmişler...
Simpsonlar'ın kehaneti yine tuttu! 2015'te bilmişler... Yakın gelecekteki olayları tahmin etmesiyle dünyayı şaşkına çeviren kült dizi Simpsonlar'ın kehaneti bir kez daha tuttu. Simpsonlar'ın yapımcısı, 2015 yılında yayınlanan bir bölümdeki kareyi Twitter'dan paylaşınca sosyal medya yıkıldı.
17.11.2022 Dünya
ABD’de kritik seçim
ABD’de kritik seçim Dünyanın gözü, ABD’deki ara seçimlerde. Demokratlar Temsilciler Meclisi’nde üstünlüğü kaybedebilir, Senato’da ise başa baş bir yarış olması bekleniyor. Seçim, Biden’ın da 2024’teki  kaderini belirleyebilir.
8.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kongre Baskını ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.