Kültür Ve Turizm Bakanlığı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı

Son dakika Kültür ve Turizm Bakanlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kültür ve Turizm Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kültür ve Turizm Bakanlığı haber sayfamızda...

Kültür Ve Turizm Bakanlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.123 kültür ve turizm bakanlığı haberi bulunmuştur.
Turizmde 2024 yılı çifte rekor getirdi
Turizmde 2024 yılı çifte rekor getirdi 2024 yılı aylık bazda turizme rekorlar getirmeye devam ediyor. Hem şubat ayı, hem de ocak-şubat toplamında Türkiye, bugüne kadar ağırladığı en yüksek oranda turist sayısına ulaştı.
28.03.2024 Ekonomi
Emeklilere özel kampanya ve indirim! Düzenleme ne zaman hayata geçecek?
Emeklilere özel kampanya ve indirim! Düzenleme ne zaman hayata geçecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklilerin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçireceklerini söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Dünya bu evi izleyecek
Dünya bu evi izleyecek T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Avrupa’nın en prestijli film fonu olan Eurimages’dan yapım desteği kazanan distopya filmi “Adresi Olmayan Ev”in dünya satış haklarını Alman Arthood Entertaintment aldı.
27.03.2024 Kültür Sanat
Ayasofya 2'nci Bayezid Minaresi'nde restorasyon! Söküm işlemi başladı
Ayasofya 2'nci Bayezid Minaresi'nde restorasyon! Söküm işlemi başladı Ayasofya-i Kebir Cami restorasyonunda daha önce çatlak tespit edilen II.Bayezid Minaresi'nde söküm işlemleri başladı.
26.03.2024 Gündem
Festivalin yolu uzuyor! Şehirlere göre tarihler
Festivalin yolu uzuyor! Şehirlere göre tarihler Türkiye Kültür Yolu Festivali’yle sanatın ve kültürün renkli yolculuğu 16 şehre yayılıyor!  Festival bu yıl altı bin etkinlik ve 40 bin sanatçıyı sanatseverlerle buluşturuyor.
26.03.2024 Kültür Sanat
Asırlık tiyatro hayata döndü
Asırlık tiyatro hayata döndü Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun ayakta kalan en görkemli Roma eserlerinden olan İznik Roma Tiyatrosu, 1800 yıllık bir uykudan uyandı.
23.03.2024 Kültür Sanat
'Biz geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı yönetim anlayışına sahibiz'
'Biz geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı yönetim anlayışına sahibiz' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Belediyecilik sadece çöp toplama, su ve kanalizasyon, toplu taşıma, park ve bahçe ile sınırlı değildir. Bunlar zaten, öncelikli, olmazsa olmaz görevlerdir. Biz çok daha geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı, topyekun kazanımları çeşitlendirici bir yönetim anlayışına sahibiz" dedi.
22.03.2024 Ekonomi
Emine Erdoğan Gönül Elçileri ile bir araya geldi: Koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307'ye çıkardık
Emine Erdoğan Gönül Elçileri ile bir araya geldi: Koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307'ye çıkardık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze başta olmak üzere yeryüzündeki tüm çocukların hak ettikleri gibi güven, huzur ve sevgi içinde büyüyebildikleri adil bir dünya dilediğini söyledi.
21.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy 2024 hedefini açıkladı: 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir
Bakan Ersoy 2024 hedefini açıkladı: 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılında 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtedek, "Dünya turizm sektörü Kovid-19 süreci ile karşılaştı, peşinden ülkemizde asrın felaketleri depremler yaşandı. Savaşlar başladı ve devam ediyor. Bu coğrafyanın kendine has özellikleri de var, bir de global engellerle de karşılaştık. Geçmişte de bu tür krizlerle karşılaşıyorduk. Günümüzde de karşılaşacağız, gelecekte de karşılaşacağız. Önemli olan sektörümüzü bunlara bağışıklı hale getirmek" ifadelerini kullandı.
20.03.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy açıkladı! İhalede Formula 1 şartı
Bakan Ersoy açıkladı! İhalede Formula 1 şartı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kadıköy’de ‘Turizm Sektör Temsilcileri Buluşması’na katıldı.
20.03.2024 Gündem
Çanakkale Savaşı'nda yüzlerce yaralı asker burada tedavi edilmişti! Müzeye dönüştürüldü
Çanakkale Savaşı'nda yüzlerce yaralı asker burada tedavi edilmişti! Müzeye dönüştürüldü Edirne’nin Keşan ilçesinde Çanakkale Savaşı'nda cephede düşman ile çatışırken yaralanan yüzlerce askerin tedavi edildiği "Cephe Gerisi Hastanesi" müzeye dönüştürüldü.
18.03.2024 Gündem
Kütüphanede teknoloji festivali
Kütüphanede teknoloji festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphane hizmetlerini çağın gereksinimlerine uygun şekilde dönüştürmek amacıyla ‘Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali’ne imza atacak.
18.03.2024 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Şehrimize faydası olmayan meselelere kaybedecek zamanımız yok
Bakan Ersoy: Şehrimize faydası olmayan meselelere kaybedecek zamanımız yok Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık tarafından yapımı tamamlanan Side Antik Kenti Karşılama Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
17.03.2024 Gündem
Nesrin Sipahi: Hayır, ölmedim!
Nesrin Sipahi: Hayır, ölmedim! Sosyal medyada asılsız ölüm haberi yayılan ünlüler arasına Nesrin Sipahi de katıldı. Nesrin Sipahi'nin sağlık durumu açıklandı.
17.03.2024 Cadde
İlk ve tek kent müzesi
İlk ve tek kent müzesi Başkan Osman Zolan, Denizli Kent Müzesi’nin açılmasını tarihi bir gün olarak nitelendirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bir ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek” müjdesi verdi.
16.03.2024 Ege
Bakan Ersoy Kemer'de atık su arıtma tesisini açtı
Bakan Ersoy Kemer'de atık su arıtma tesisini açtı Antalya'nın Kemer ilçesinde finansmanı ve yapımı bakanlıkça gerçekleştirilen Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
16.03.2024 Gündem
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda İranlı turistler Nevruz Bayramı tatil dönemini Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor. İlk kafile Van’daki Kapıköy sınır kapısından 17 Mart’ta gelecek. Özellikle Van, İstanbul, Antalya, Trabzon tercih edilirken, ülke genelinde 250 bine yakın İranlı turist bekleniyor.
14.03.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy: Eser zenginliğimiz de her geçen gün artmaya devam ediyor
Bakan Ersoy: Eser zenginliğimiz de her geçen gün artmaya devam ediyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Kent Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Dünyada gelişen müzecilik anlayışı doğrultusunda yeni müzeler açarken mevcut müzelerimizi de bu doğrultuda yeniledik, yeniliyoruz. Devlet müzelerimizin yanı sıra özel müzelerimizle de gücüne güç katan Türk müzeciliği, dünyada ödül üstüne ödül alan ve örnek gösterilen bir konuma geldi" dedi. Ersoy, Denizli Kent Müzesi'nin 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini de söyledi.
13.03.2024 Dünya
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor
Tarihimiz ‘ışıkla’ aydınlanıyor Tarihin ışıkla buluştuğu Hierapolis Antik Kenti ziyaretçileriyle gece buluşmak için gün sayıyor. Türkiye’nin ışıklandırılarak gece müzeciliğine kazandırılan ikinci ören yeri olan Hierapolis, ışık ve gölgenin gücüyle etkileyici tarihini gözler önüne seriyor.
13.03.2024 Kültür Sanat
Rasim Öztekin ölümünün üçüncü yıl dönümünde anıldı! Kızı Pelin Öztekin törene katılmadı
Rasim Öztekin ölümünün üçüncü yıl dönümünde anıldı! Kızı Pelin Öztekin törene katılmadı Usta sanatçı Rasim Öztekin, 8 Mart 2021'de hayatını kaybetmişti. Dün akşam ünlü ismin ölüm yıl dönümü için isminin verildiği İBB Şehir Tiyatroları Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. 80’lerin şarkılarıyla anılan Öztekin için düzenlenen geceye, kızı Pelin Öztekin'in katılmaması dikkat çekti.
9.03.2024 Cadde
Bakan Ersoy: Antalyamız ilk sıraya yükselecek
Bakan Ersoy: Antalyamız ilk sıraya yükselecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Amacımız yurt dışındaki turistlerin bile takdir ettiği bu şehrimizi çok daha gıpta edilen, herkesin gelmek için hedef belirlediği, istediği bir şehir haline getirmek" dedi.
8.03.2024 Gündem
Türkiye'de bir ilk daha D-Smart ve D-Smart GO’da
Türkiye'de bir ilk daha D-Smart ve D-Smart GO’da Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası hafta sonu Kayseri’den canlı yayınla D-Smart ve D-Smart GO’da ekrana gelecek.
8.03.2024 Diğer
Arkeolojinin ‘saklı tanıkları’
Arkeolojinin ‘saklı tanıkları’ Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında çıkarılan tarihi eserler, ülkemizin kültürel mirasına saygı projesi ve tarihe bir iz olarak “Anadolu Medeniyetlerinin Saklı Tanıkları” isimli kitapta ölümsüzleştirildi.
8.03.2024 Kültür Sanat
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı
‘Beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri ışıklandırıldı Denizli'de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve ‘beyaz cennet’ olarak adlandırılan Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gece müzeciliği projesi kapsamında ışıklandırıldı. Beyaz travertenler, antik tiyatro ve cehennem kapısının renkli ışıklarla donatılması antik kentte doyumsuz manzara oluştururken, gece müzeciliğinin tanıtımı da yapıldı. Pamukkale Hierapolis Ören Yeri, Efes'ten sonra gece aydınlatılması yapılan ikinci ören yeri oldu.
8.03.2024 Gündem
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük'
Ayasofya Camii'ne 'La İlahe İllallah' yazılı mahya asıldı! 'Anlamı benim için çok büyük' Ramazan ayının sembollerinden olan mahyalar minarelerdeki yerlerini almaya başladı. İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne, Türkiye'nin son mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından hazırlanan 'La İlahe İllallah' yazılı ramazan mahyası asıldı. Usta Yıldız, “Mahyaların anlamı benim için çok büyük. Yapılmayan bir mesleği yapmaya çalışıyorum. Gökyüzüne yazı yazıyorum. Güzel mesajlar veriyoruz. Manevi yönü kuvvetli bir gelenek bu" dedi.
4.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.