Nafile Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat, En Uygun Vakit Ne Zamandır? Nafile Namazlar Hangileridir?
Nafile Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat, En Uygun Vakit Ne Zamandır? Nafile Namazlar Hangileridir? Namaz farz, sünnet ve nafile olmak üzere üç grupta yer almaktadır. Müslümanların farz ve zorunlu sünnet namazların dışında kıldıkları namaz nafiledir. Nafilenin ne olduğu ve hangi namazların nafile olduğu hakkında bilgileri derledik.
6.02.2024 Dini Bilgiler
İşrak Vakti Nedir, Ne Zamandır? İşrak Vakti Namazı Nasıl Kılınır?
İşrak Vakti Nedir, Ne Zamandır? İşrak Vakti Namazı Nasıl Kılınır? İşrak vakti, ne olduğu ve ne zaman olduğu merak edilen zamanlardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da merak edilen vakitler arasındadır. Bu bakımdan İşrak vakti nedir öğrenebilir ve işrak vakti namazı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İşrak vakti nedir, ne zamandır? İşrak vakti namazı nasıl kılınır tüm detayları ile derledik.
16.02.2022 Eğitim
Evvabin Namazı Ne Zaman Ve Nasıl Kılınır? Evvabin Namazında Okunan Dualar ve Sureler
Evvabin Namazı Ne Zaman Ve Nasıl Kılınır? Evvabin Namazında Okunan Dualar ve Sureler Evvabin sıklıkla yapılan nafile ibadetlerdendir. Özellikle Evvabin namazının faziletlerini bilenler için nafile ibadetler arasında önemli bir yer sahibidir. Sizde evvabin namazının nasıl kılındığını kolayca öğrenebilir, ibadetin hayırlarından nasiplenebilirsiniz. Sizler için evvabin ne zaman ve nasıl kılınır? Evvabin namazında hangi dualar ve sureler okunur konusunu kısaca derledik.
17.02.2022 Dualar
İşrak Namazı Nedir, Ne Zaman Kılınmalıdır? İşrak Namazı Nasıl Kılınır?
İşrak Namazı Nedir, Ne Zaman Kılınmalıdır? İşrak Namazı Nasıl Kılınır? İşrak diğer adıyla kuşluk namazı, nafile namaz içerisinde yer alan ibadetlerden biridir. Allah'a yaklaşmanın vesilesi olan nafile namazların belli vakti vardır. Kuşluk yani işrak namazının vakti ne zamandır? Bu namazın genel özellikleri nelerdir? Kuşluk namazının kılınış şekli nasıldır tüm detayları ile derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 - Ankara bayram namazı (saati) vakti ne zaman kaçta? Diyanet açıkladı!
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 - Ankara bayram namazı (saati) vakti ne zaman kaçta? Diyanet açıkladı! Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da merakla bayram namazı bekleniyor. Ramazan Bayramının 1. günü 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Bayramda koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde bu yıl bayram namazı kılınmayacak. Bayram namazına ilişkin Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor.Bayram namazının cemaatle kılınan bir namaz olması nedeniyle bayram namazının evde kılınamayacağı bunun yerine ise evde duha namazı kılınabileceği duyuruldu. Peki Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet tarafından duyurulan Ankara bayram namazı vakti...
24.05.2020 Gündem
İstanbul için bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 İstanbul sabah namazı saat kaçta ne zaman? - Ramazan Bayramı namaz vakti
İstanbul için bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 İstanbul sabah namazı saat kaçta ne zaman? - Ramazan Bayramı namaz vakti Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor. İşte Diyanet tarafından duyurulan İstanbul bayram namazı vakti... İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta 2020?
24.05.2020 Gündem
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta 2020? İşte Diyanet İstanbul bayram namazı vakti...
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta 2020? İşte Diyanet İstanbul bayram namazı vakti... Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta 2020?
23.05.2020 Gündem
Bayram namazı saatleri 2020! Diyanet yayımladı! Bayram namazı saat kaçta kılınacak?
Bayram namazı saatleri 2020! Diyanet yayımladı! Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kaldı. Bayrama adım adım yaklaşırken bayram namazı ile ilgili Diyanet, bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet, duha namazı tavsiyesinde bulundu. Açıklama sonrasında vatandaşlar bayram namazı vakitlerini ve duha namazı ile ilgili detayları araştırıyor. İşte il il bayram namazı saatleri 2020...
23.05.2020 Gündem
Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte 2020 bayram namazı vakitleri...
Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte 2020 bayram namazı vakitleri... Ramazan Bayramı için geri sayım yapılıyor. Corona virüs nedeniyle bu sene camilerde bayram namazı kılınmayacak. Evlerde namaz kılacak olanlar bayran namazı saatlerini araştırmaya başladılar. Peki Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?
23.05.2020 Gündem
Antalya'da bayram namazı saat kaçta? İşte 2020 Antalya bayram namazı vakti...
Antalya'da bayram namazı saat kaçta? İşte 2020 Antalya bayram namazı vakti... Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayrama yaklaşırken aranan konular arasında ise namaz vakitleri yer alıyor. Antalya'da bulunan vatandaşlar Antalya bayram namazı saatini merak ediyorlar. Diyanet'in bayram namazı tavsiyesi ise evde 'duha namazı' kılınması oldu. Peki Antalya'da bayram namazı saat kaçta?
22.05.2020 Gündem
Adana'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması
Adana'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması Ramazan ayının sona ermesinin ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bayram namazı camilerde kılınacak mı sorusunun yanı sıra bayram namazı vakitlerini de araştırmaya başladı. Türkiye'nin 81 ili için bayram namazı saatleri farklılık gösterebiliyor. Türkiye'de bayram namazı vakitleri il il farklılıklar gösteriyor. Peki Adana'da bayram namazı saat kaçta?
22.05.2020 Gündem
Ankara'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması
Ankara'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması Ramazan ayının sona ermesinin ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bayram namazı camilerde kılınacak mı sorusunun yanı sıra bayram namazı vakitlerini de araştırmaya başladı. Türkiye'nin 81 ili için bayram namazı saatleri farklılık gösterebiliyor. Türkiye'nin başkenti Ankara'da ikamet eden vatandaşlar bayram namazı saatlerini araştırıyor. Peki Ankara'da bayram namazı saat kaçta?
23.05.2020 Gündem
Camiler bugün açık mı, Bayram namazı camide kılınacak mı? Ramazan Bayramı namazı ne zaman saat kaçta kılınacak?
Camiler bugün açık mı, Bayram namazı camide kılınacak mı? Ramazan Bayramı namazı ne zaman saat kaçta kılınacak? Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği bayramda vatandaşlarımız ibadetlerine bayram namazı ile başlıyor. Peki koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan camiler, bayram namazında açık olacak mı ve camiler ne zaman açılacak? İşte hem bu soruların yanıtları hem de Ramazan Bayramı saatleri...
21.05.2020 Gündem
Duha namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Duha namazı nedir ve ne zaman kılınır?
Duha namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Duha namazı nedir ve ne zaman kılınır? Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet'in bayram namazı tavsiyesi ise evde 'duha namazı' kılınması oldu. Duha namazı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki duha namazı nasıl kılınır? Duha namazı ne zaman kılınır?
21.05.2020 Gündem
Aşure günü ne zaman? Aşure nasıl yapılır? En kolay aşure tarifi
Aşure günü ne zaman? Aşure nasıl yapılır? En kolay aşure tarifi Aşure günü için geri sayım başladı. Tüm islam aleminde olduğu gibi yurdumuzda milyonlarca inanan vatandaşımız büyük bir merakla Aşure gününü bekliyor. Peki Aşure günü ne zaman? İşte en kolay aşure nasıl yapılır sorusunun cevabı ve en güzel aşure tarifi...
19.09.2018 Gündem
Aşure nasıl yapılır? 2018 Aşure günü ne zaman?
Aşure nasıl yapılır? 2018 Aşure günü ne zaman? Aşure günü ne zaman? İslam alemi, muharrem ayının başlamasıyla beraber Aşure gününe hazırlanmaya başladı. Peki ülkemizde de büyük bir heyecanla beklenen Aşure günü ne zaman? İşte bu sorunun cevabı ve aşure tarifi...
18.09.2018 Gündem
Aşure günü ne zaman?
Aşure günü ne zaman? Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Muharrem ayının gelmesi ile birlikte Aşure gününün de ne zaman olacağı merak ediliyordu. Aşure günü Muharrem ayının 10. günü kabul edilir. Muharrem ayının en kıymetli gecesi olarak kabul edilen Aşure günü bu sene 11 Ekim Salı günü (bugün) gerçekleşmektedir.
11.10.2016 Gündem
İşte Aşure günü hakkında merak edilenler!
İşte Aşure günü hakkında merak edilenler! Müslümanlar için büyük önem arz eden Aşure Günü için merak edilen tüm detayları bu haberimizde sizler için derledik. 11 Ekim günü idrak edilecek Aşure gününde neler yapılması gerekiyor. Aşure gününde oruç tutulur mu?
8.10.2016 Gündem