Leylekler

Leylekler

Son dakika leylekler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan leylekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan leylekler haber sayfamızda...

Leylekler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 302 leylekler haberi bulunmuştur.
Yaren leylekten yeni haber! 'Mutlulukları gözlerinden okunuyor'
Yaren leylekten yeni haber! 'Mutlulukları gözlerinden okunuyor' Türkiye'yi, Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç köyünde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü.
7.03.2024 Gündem
21 yıl önce köye geldiler! Göç etmeyen leylek ailesi şaşırtıyor
21 yıl önce köye geldiler! Göç etmeyen leylek ailesi şaşırtıyor Hakkari'de yaklaşık 21 yıl önce geldikleri Köprücük köyünde caminin bacasına yaptıkları yuvaya yerleşen 2 leylek, köyden ayrılmadı. 20 yıl boyunca kaldıkları cami yıkılmasına rağmen köyde kalan 2 leylek ve yavruları, bu kez de köy içindeki elektrik direğine yuva yaptı. Yaklaşık 1 ay önce erkek leylek akıma kapılıp öldü, anne leylek ve yavrusu köyde yaşamaya devam ediyor. Köylüler de kış aylarında leyleklere her gün yiyecek bırakıyor.
26.01.2024 Gündem
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Duygusal, Romantik, Anlamlı, Manalı Ünlü Şairlerin En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Bilgi Rehberi
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri
Aşk Şiirleri 2024: Sevgilinize, Eşinize Gönderebileceğiniz Romantik, Anlamlı, Manalı En Güzel Aşk Şiirleri Duyguları ifade etmenin en güzel yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz sözler ve şiirlerdir. Karışındaki kişiye hislerini aktarırken zorlanan kişilerin aklına ilk olarak şiirler gelir. Sevgiliye, eşe cümleleri bir araya getirip söylemediği şeyleri aşk şiirleri ile aktarmak isteyen kişiler için birbirinden güzel şiirler ve sözler vardır. Uzun, kısa, anlamlı, etkileyici sözleri içerin ile ünlü şairlerin çok güzel şiirleri bulunur. Özellikle Türk edebiyatının en popüler ve en iyi isimleri arasında Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf ve Can Yücel gibi isimler bulunur. 2024 Sevgiliye en güzel, kısa, en iyi, uzun, ünlü şairlerin anlamlı aşk şiirleri için içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.01.2024 Bilgi Rehberi
Dünya bile Türkiye'deki 'savaş'ı çözemedi! Kartallar ile leylekler birbirine girdi
Dünya bile Türkiye'deki 'savaş'ı çözemedi! Kartallar ile leylekler birbirine girdi İkinci Dünya Savaşı'na az süre kala Bursa'da başlayan bir 'savaş' bugün dahi hatırlanmaya devam ediyor. Dünyanın bile açıklama getiremediği, gelmiş geçmiş en gizemli olaylar arasında gösterilen bu kargaşada taraflar bu kez insanlar değil, kartallar ile leyleklerdi!
21.11.2023 Yaşam
Kalbi değişti, mantara yenik düştü! Aynı gün ameliyat olan herkese nasıl bulaştı?
Kalbi değişti, mantara yenik düştü! Aynı gün ameliyat olan herkese nasıl bulaştı? 45 yıl boyunca beklediği kalp sonunda gelmişti, artık daha sağlıklı olacaktı. Bir bağışçı sayesinde yeni hayatına kavuşacakken 'nereden geldiği bilinmeyen' mantar enfeksiyonuna yakalandığını haberlerden öğrendi, kısa sürede de hayatını kaybetti. Peki, bu olayın asıl sorumlusu kim? Prof. Dr. Onur Yaprak cevapladı.
21.11.2023 Genel Sağlık
Eylül-Kenan Öztürk çifti hakkında yeni iddia: 5 milyon dolarla ABD’ye gittiler
Eylül-Kenan Öztürk çifti hakkında yeni iddia: 5 milyon dolarla ABD’ye gittiler Engin-Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının ardından gözler diğer lüks yaşantısını yayınlayan fenomenlere çevrildi.
21.11.2023 Gündem
Son dakika! Meteoroloji tarih verdi ve uyardı! Kasım ayında İstanbul'a kar
Son dakika! Meteoroloji tarih verdi ve uyardı! Kasım ayında İstanbul'a kar Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu raporunu güncelledi. Kar yağışlı hava koşulları ülke genelinde hissedilecek şekilde etkili olacak. İşte detaylar...
21.11.2023 Gündem
Kızılırmak Deltası’na alan başkanlığı gündemde
Kızılırmak Deltası’na alan başkanlığı gündemde UNESCO Dünya Doğal Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, sahip olduğu biyolojik çeşitlilik nedeniyle Türkiye’nin en önemli doğal zenginlik müzeleri sayılıyor.
27.09.2023 Gündem
Leylek ölümlerine yalıtımlı direk önlemi
Leylek ölümlerine yalıtımlı direk önlemi Leyleklerin göç yolculuğu yine hüzünlü başladı. Elektrik hatlarına çarpan çok sayıda leylek ölürken, farklı önlemler gündeme geldi.
29.08.2023 Gündem
Avrupa'dan Afrika'ya göç eden leylekler İstanbul'da görüntülendi
Avrupa'dan Afrika'ya göç eden leylekler İstanbul'da görüntülendi Avrupa ve Balkanlar'dan Afrika'ya doğru göç yolculuğuna devam eden leylekler Kartal semalarında görüntülendi.
24.08.2023 Haberler
Avrupa'dan Afrika'ya göç eden leylekler İstanbul'da görüntülendi
Avrupa'dan Afrika'ya göç eden leylekler İstanbul'da görüntülendi Avrupa ve Balkanlar'dan Afrika'ya doğru göç yolculuğuna devam eden leylekler Kartal semalarında görüntülendi.
24.08.2023 Gündem
Yaralanan Kara Leyleğin göç yolculuğu yarım kaldı
Yaralanan Kara Leyleğin göç yolculuğu yarım kaldı Arnavutköy'de nadir görülen türlerden olan Kara Leylek göç yolculuğuna devam edemiyor. Leylek, mahalle sakinlerinin beslemesi ve tedavi etmeye çalışmasıyla yaşama tutunmaya çalışıyor.
21.08.2023 Gündem
Kocaeli'de leylekler için elektrikler kesildi
Kocaeli'de leylekler için elektrikler kesildi Kocaeli'de elektrikler kesildi ancak bu kez sebep başka... Leyleklerin göç rotası içerisinde yer alan Körfez ve Derince ilçelerinde leyleklerin kondukları tellerde akıma kapılmamaları için önlem alındı.
10.08.2023 Gündem
Leylekler yavrularını güneşten korumak için onlara gölge oluyor
Leylekler yavrularını güneşten korumak için onlara gölge oluyor Türkiye genelinde etkili olan sıcaklarda, Osmaniye'de elektrik direğinde yuvada bulunan yavru leyleği güneşten korumak için anne ve baba leylek yanından ayrılmadan gölge oluyor.
3.08.2023 Haberler
İstanbul'un tılsımlı sütunları! Fark etmeden yanından geçip gidiyoruz ama işte gerçek
İstanbul'un tılsımlı sütunları! Fark etmeden yanından geçip gidiyoruz ama işte gerçek Kimisi bütün şehri hastalıklardan korudu, kimisi kıtlığa çözüm buldu, bazıları da akrep ve yılanlara siper oldu. Öyle ki içlerinden biri yıkıldığında ise tüm İstanbul'u veba sardı. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde İstanbul'daki tılsımlı sütunlardan işte böyle bahsetmişti. Tılsımlı hikâyelerin kent kültürünü korumak açısından çok önemli olduğuna değinen Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, bu sütunların ardındaki tarihi gerçeği açıkladı.
12.08.2023 Gündem
Leylekler futbol sahasında serinledi
Leylekler futbol sahasında serinledi Türkiye genelinde etkili olan ‘El Nino’ sıcakları Antalya’nın Manavgat ilçesinde de etkili oluyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın daha da artmasıyla sıcaktan sadece insanlar değil hayvanlar da etkilendi. Daha önce bir elektrik direğini mekan edinen leylekler, bu yıl dünyaya gelen 2 yavrularıyla birlikte sıcağın etkisinden kurtulabilmek için Sarılar futbol sahasında çimlerin sulanmasını fırsat bildi.
14.07.2023 Haberler
Akıma kapılan leyleğin yuvası ve yumurtalarını daha güvenli direğe taşıdılar
Akıma kapılan leyleğin yuvası ve yumurtalarını daha güvenli direğe taşıdılar Aydın'ın Söke ilçesinde, elektrik akımına kapılan leyleğin direk üzerinde 3 yumurta bulunan yuvası, Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği (EKODOSD) ve elektrik dağıtım şirketi görevlileri tarafından daha güvenli olan başka bir direğe taşındı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, anne adayı leyleğin yapılan işlemleri bir süre izledikten sonra taşınan yuvasına dönerek yumurtalarına sahip çıktığını belirtip, "Çıkacak yavruları biz de merakla bekliyoruz" dedi.
24.05.2023 Gündem
5 bin kilometrelik yolculuğa hazırlanan yavru leylekler için 'kuraklık' riski
5 bin kilometrelik yolculuğa hazırlanan yavru leylekler için 'kuraklık' riski Diyarbakır Bismil kara yolunda elektrik direklerinin üzerine kurdukları yuvalarla, Türkiye'nin en büyük kolonilerinden birini oluşturan leylekler, yaklaşık 3 hafta önce dünyaya gelen yavrularını besliyor. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç; "Göller ve nehirler kurumaya başladı veya su seviyesi çok azaldı. Bu durum tür çeşitliliğine de etki edecek, leyleklere de etki edecek” dedi.
24.05.2023 Gündem
Baharda şehirden kaçış rotaları
Baharda şehirden kaçış rotaları Baharı karşılamaya hazırlandığımız bugünlerde şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için Konya’dan Çanakkale’ye, Bursa’dan İzmir’e doğa, kültür ve tarihin iç içe geçtiği en güzel bahar rotalarını alanın uzmanlarına sorduk.
30.04.2023 Pazar
Leylekler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yuvalarına döndü
Leylekler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yuvalarına döndü Samsun'un Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki 'Leylek Ormanı', baharın gelmesiyle canlandı. Kış döneminde deforme olan yuvalarını gagalarında taşıdıkları dal parçalarıyla onaran leylekler, kuluçkaya yatıp yeni yavruları için hazırlanıyor.
21.04.2023 Gündem
Muazzez Ersoy'un çocukları depreme Adana'da yakalandı
Muazzez Ersoy'un çocukları depreme Adana'da yakalandı Önceki gün alışveriş merkezinde objektiflere takılan Muazzez Ersoy, depremin etkisinden hala kurtulamadığını söyledi. Ersoy, çocuklarının Adana’da depreme yakalandığını ve gelininin psikolojik destek aldığını belirterek, “Hep birlikte el ele vererek yaraları saracağız” diye konuştu.
31.03.2023 Cadde
Göçmen leylekler Domaniç'te mola verdi
Göçmen leylekler Domaniç'te mola verdi Kütahya'nın Domaniç ilçesinin semalarını leylekler kapladı. Baharın gelmesiyle Güney'den Kuzey'e göç eden leylekler, ekili arazilere inmeye başladı.
22.03.2023 Gündem
Göç yolundaki leylekler Domaniç'te mola verdi
Göç yolundaki leylekler Domaniç'te mola verdi Kütahya Domaniç ilçesinde göç yolunda mola veren yüzlerce leylek, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Tarlalara inen leylekler, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
22.03.2023 Haberler
Göç yolundaki leylekler Domaniç'te mola verdi
Göç yolundaki leylekler Domaniç'te mola verdi Kütahya Domaniç ilçesinde göç yolunda mola veren yüzlerce leylek, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Tarlalara inen leylekler, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
22.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Leylekler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.