Lityum

Lityum

Son dakika lityum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lityum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lityum haber sayfamızda...

Lityum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 767 lityum haberi bulunmuştur.
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.
17.04.2024 Dünya
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi Geçtiğimiz ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero isimli bir adamın gece saatlerinde evine uzaydan bir cisim düştü. Çatıyı delip zemin kata kadar inen nesle ile ilgili NASA günler sonra açıklamada bulundu.
16.04.2024 Dünya
Guardiola'nın özel saati dudak uçuklattı! Sadece 50 adet var
Guardiola'nın özel saati dudak uçuklattı! Sadece 50 adet var Pep Guardiola'nın Real Madrid maçında taktığı saatin değeri dudak uçuklattı. Rafael Nadal için özel olarak üretilmiş saatten 50 adet bulunuyor.
10.04.2024 Futbol
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
Portekiz sandık başında
Portekiz sandık başında Antonio Costa'nın istifasıyla erken seçime giden ülkede yeni başbakan ve parlamento belirlenecek, aşırı sağın yükselişi endişeleri artırıyor.
10.03.2024 Dünya
Herkesin iyiliği için YZ
Herkesin iyiliği için YZ 'Moda' sözcüğün ötesinde: Yapay zekânın küresel zorluklara karşı sunduğu gerçekçi çözümler
9.02.2024 Teknoloji
Tesla, ABD'deki pil tesisini genişletiyor
Tesla, ABD'deki pil tesisini genişletiyor Tesla, lityum demir fosfat pillerin tedarik zincirini ABD'ye getirmek için Nevada'daki pil tesisini genişletiyor.
1.02.2024 Uzmanpara
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deney için yanında götürdüğü bitki merak konusu oldu.
26.01.2024 Haberler
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deney için yanında götürdüğü bitki merak konusu oldu.
26.01.2024 Gündem
Yapay zekanın bulduğu yeni madde
Yapay zekanın bulduğu yeni madde Yapay zeka ve süper bilgisayarlar kullanarak keşfedilen yeni bir maddenin, pillerde kullanılan lityum miktarını azaltabileceği tahmin ediliyor.
10.01.2024 Dünya
Bolivya Hakkında Bilgiler; Bolivya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Bolivya Hakkında Bilgiler; Bolivya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Resmi ismi, Bolivya Çok Uluslu Devleti olan ülke, Amazon Yağmur Ormanları ile ünlüdür. İspanya'nın hakimiyeti altında bulunurken, Yukarı Peru ismiyle anılan devlet, bağımsızlığını önderleri Simone Bolivar öncülüğünde kazanmışlardır. Bolivya'nın başkentinin ismi nedir, kullanılan para birimi nedir, nüfusu ne kadardır, hangi diller konuşulur gibi sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
Oyun Nickleri 2024: En Havalı, İyi, Güzel, Yaratıcı, Türkçe, Yabancı, Kısa Oyun İsimleri ve Anlamları
Oyun Nickleri 2024: En Havalı, İyi, Güzel, Yaratıcı, Türkçe, Yabancı, Kısa Oyun İsimleri ve Anlamları Bilgisayar ve akıllı telefonlarda oynanan oyunlar ve oyun konsolları son dönemlerde popüler hale geldi. LOL, PUBG, CS GO, Valorant gibi çok oyunculu video oyunları dünya ve Türkiye üzerinde en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Ancak oyunları oynarken kendinize öncelikle nick veya isim vermeniz gerek. Mobil, bilgisayar veya konsollardaki oyun nickleri de en az seçilen karakter kadar öneme sahiptir. İyi, yaratıcı, güzel ve havalı nickler ve anlamları oyunda öne çıkmanızı sağlar ve akılda kalıcılığı artırır. En havalı, iyi, güzel, yaratıcı, şekilli, Türkçe ve komik oyuncu isimleri önerileri için “Oyun Nickleri ve Anlamları 2024” içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
2.01.2024 Oyun
Avustralya tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklıyor
Avustralya tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklıyor Avustralya, nikotin bağımlılığıyla mücadele kapsamında, tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini 1 Ocak'tan itibaren yasaklayacak.
29.11.2023 Dünya
Avustralya'da şok karar! Tek kullanımlık sigaralara yasak geldi
Avustralya'da şok karar! Tek kullanımlık sigaralara yasak geldi Avustralya, nikotin bağımlılığıyla mücadele kapsamında, tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini 1 Ocak'tan itibaren yasaklayacak.
28.11.2023 Dünya
Portekiz'de yolsuzluk soruşturması! İsim benzerliği başbakanı yaktı
Portekiz'de yolsuzluk soruşturması! İsim benzerliği başbakanı yaktı Portekiz'i 2015'ten bu yana yöneten Sosyalist Partili Başbakan Antonio Costa, özel kalem müdürü ve bakanlarından birinin adının şüpheli olarak karıştığı bir yolsuzluk soruşturmasının ardından salı günü istifa etti.
13.11.2023 Dünya
Yerli ve milli üretim
Yerli ve milli üretim Savunma sanayiinin yerlileştirilmesi için kurulan şirketler ürünleri ve sistemleri ile havada,karada ve denizde Türkiye’nin gücüne güç katıyor.
28.10.2023 Gündem
Çin mucizesi bitti mi yeniden mi başlıyor?
Çin mucizesi bitti mi yeniden mi başlıyor? Bir zamanlar ucuz ve düşük kaliteli üretim yapan Çin artık yeşil ekonomiye, dijital ekonomiye, yarı iletken imalatı gibi yeni ve yüksek teknoloji ağırlıklı alanlara yöneldi. Yani rotayı değiştirdi. Gelin bu konuya birlikte yakından bir göz atalım...
26.09.2023 Ekonomi
Metal madenciliği kirliliğine dikkat!
Metal madenciliği kirliliğine dikkat! İngiliz bilim insanları dünyadaki 22.609 aktif ve 159.735 terk edilmiş metal madeninin haritasını çıkardı ve bunlardan kaynaklanan kirliliğin boyutunu hesapladı.
23.09.2023 Dünya
Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı
Sedan’ın ardından Hatchback de makyajlandı Toyota Corolla’nın ardından makyajlanan Corolla Hatchback Hybrid de Türkiye’de satışa sunuldu.
18.09.2023 Otomobil
1 milyar insan ölebilir
1 milyar insan ölebilir Küresel ısınma tüm dünyanın ortak sorunu. Karbon emisyonu ise bunu hızlandıran en büyük etken. Şu anki bin ton karbon emisyonu, gelecekte 1 insanın hayatını etkiliyor. Yüzyılın sonunda 1 milyar insan ölebilir.
8.09.2023 Gündem
Bilim insanları Ay’da yaşama imkan sağlayacak bir enerji kaynağı geliştirdi
Bilim insanları Ay’da yaşama imkan sağlayacak bir enerji kaynağı geliştirdi Bilim insanları astronotların Ay’da uzun süre boyunca bulunmasına imkan sağlayacak bir enerji kaynağı geliştirdi.
4.09.2023 Dünya
Enerji ve altın ‘odağa alındı’
Enerji ve altın ‘odağa alındı’ Türkiye’nin cari açığında önemli rolü bulunan enerji ve altın ithalatı, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önemli gündem maddesi oldu. EKK toplantısında altın ithalatına yönelik tedbirler ve enerji yol haritası görüşüldü.
30.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yerli ve milli üretim mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yerli ve milli üretim mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kritik alanlarda, enerji başta olmak üzere dışa bağımlılığımızı azaltmamız, yerli ve milli üretimi artırmamız gerekiyor." dedi.
29.08.2023 Gündem
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
TOGG'da sistem değişiyor! 3 farklı hedef
TOGG'da sistem değişiyor! 3 farklı hedef Togg’un üretim bantlarından inen araç sayısı planlar dahilinde arttı. Ağustos sonu itibarıyla günlük araç üretimi 100’e ulaştı. 2023 yılı için hedeflenen 28 bin adetlik üretimi yakalayabileceklerini söyleyen Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, “Normalde 2024’te ikili vardiyaya geçecektik ama yüksek talebi görünce kararımızı değiştirdik. Eylül ayının ortasından itibaren ikili vardiya sistemine başlıyoruz. Ağustos ayında ise şu ana kadar ürettiğimiz tüm araçlardan fazla araç üretmiş olacağız” dedi.
26.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Lityum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.