Anadolu Efes'in EuroLeague maçında gerçekleşen kan kanseri mücadele dansı büyük alkış topladı!
Anadolu Efes'in EuroLeague maçında gerçekleşen kan kanseri mücadele dansı büyük alkış topladı! Anadolu Efes’in Khimki Moskova ile oynadığı EuroLeague maçının devre arasında kök hücre bağışlarında farkındalık yaratmak amacıyla kan kanseriyle mücadele dansı gerçekleşti. Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği’nin (LLMBİR) 2019 yılında başlattığı “Lösemi ise bir çaresi var” farkındalık projesi kapsamında gerçekleştirilen dans, binlerce basketbolseverden büyük alkış topladı.
4.01.2020 Yaşam
Lösemi hastası Evrim Çelik mucizesini bekliyor!
Lösemi hastası Evrim Çelik mucizesini bekliyor! 4 yıl önce Lösemi ''Kan kanseri'' teşhisi konulan Evrim Çelik, yapılan tedavilerin ardından sağlığına kavuştu. Ancak 3.5 yıl süren rutin kontrolleri sonrasında Evrim Çelik, Lösemi hastalığının tekrar nüksettiğini öğrendi. Şimdi ise Evrim Çelik'in sağlığına kavuşması için yüzde yüz uyumlu donör bulunması gerekiyor. İnsanlara donör olmaları çağrısında bulunan Evrim Çelik, "Sadece 5 dakika ayırarak bir insanın hayatını kurtarmak bir mucize bence..." diyerek tüm insanlığa çağrıda bulundu.
17.06.2019 Genel Sağlık
Lösemi tedavisi gören milli dansçı Kaan, yaşamını yitirdi
Lösemi tedavisi gören milli dansçı Kaan, yaşamını yitirdi İzmirli milli dansçı Kaan Özelçam (17), 7 yıldır tedavi gördüğü lösemi hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. İzmir'de yaşayan ve kendisini 'Kanser hücreleri kadar inatçı biriyim' diyerek tanıtan Kaan Özelçam, 7 yıldır mücadele ettiği lösemi hastalığına yenik düştü. Ankara'daki LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'nde üçüncü defa lösemiyi yenmek için tedavi sürecine başlanan lise öğrencisi ve aynı zamanda milli dansçı olan Kaan Özelçam için İzmir Dans Atölyesi öncülüğünde defalarca kan bağışı kampanyası düzenlendi. Son günlerde durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınan Kaan Özelçam, yapılan tüm müdahalelere karşın, dün hayatını kaybetti.
11.09.2019 Haberler
Lösemi hastalarında "hassas" tehlike
Lösemi hastalarında "hassas" tehlike YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner, "Eğer trombosit düşükse bir tokat ya da yolda sendeleyerek bir yere çarpmak dahi lösemi hastalarında ciddi kanamalara ve kötü sonuçlara neden olmaktadır" dedi.
2.02.2015 Genel Sağlık