Lozan Antlaşması

Lozan Antlaşması

Son dakika Lozan antlaşması haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Lozan antlaşması gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Lozan antlaşması haber sayfamızda...

Lozan Antlaşması

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 619 lozan antlaşması haberi bulunmuştur.
'Türkiye ile birlikte geleceğe yürümenin bahtiyarlığı içindeyiz'
'Türkiye ile birlikte geleceğe yürümenin bahtiyarlığı içindeyiz' Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Güçlü ve yeni Türkiye Yüzyılı’nda, emin adımlarla Türkiye Cumhuriyeti milli savunma sanayi gibi büyük projeleri başarırken, Doğu Akdeniz'de bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve mavi vatanda ve göklerde hava sahasında büyük milletimizin ulusal ve milli çıkarları bakımından birlikte geleceğe yürümenin bahtiyarlığı ve mutluluğu içerisindeyiz” açıklamasını yaptı.
12.02.2024 Dünya
100 yıllık başkent
100 yıllık başkent Kurtuluş destanının karargahı, yeni devletin kuruluşunun merkezi Ankara, 100 yıl önce başkent oldu. Ankara’nın başkent olarak belirlenmesi, 29 Ekim’de ilan edilecek Cumhuriyet’in de habercisiydi.
29.10.2023 Gündem
‘En büyük devrim’i tamamlayan adımlar
‘En büyük devrim’i tamamlayan adımlar Cumhuriyet’in ilanından önce, Cumhuriyet’e giden yolu hazırlayan pek çok önemli adım atıldığı gibi, Cumhuriyet’in ilanından sonra da ardı ardına devrimler gerçekleştirildi. Tevhid-i Tedrisat’tan kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesine, laiklikten şapka ve kıyafet devrimine birçok değişiklikle Cumhuriyet’in kimliği belirginleşti.
29.10.2023 Gündem
29 EKİM 1923: O günün hikâyesi
29 EKİM 1923: O günün hikâyesi Meclis hükümeti sistemi nedeniyle yaşanan siyasi tıkanmaları da açacak olan Cumhuriyet’in ilanı, zaten fiilen uygulanan rejimi resmîleştirmek anlamına geliyordu. 29 Ekim 1923 akşamı, saat 20.30’da ilgili tasarı ve önergenin Meclis’te kabulü ile Cumhuriyet ilan edilmiş oldu. 15 dakika sonra da Mustafa Kemal, ilk cumhurbaşkanı seçilecekti.
29.10.2023 Gündem
Dış basında Cumhuriyet
Dış basında Cumhuriyet Genç Cumhuriyetin devrimlerine, Musul sorununa ve Lozan zaferine bir de dış basının perspektifinden bakalım. İşte 1923 ile 1930 arasında arşivlerden örnekler.
29.10.2023 Pazar
Osmanlı ile başladı, Cumhuriyet döneminde zirveye ulaştı
Osmanlı ile başladı, Cumhuriyet döneminde zirveye ulaştı 1927 yılı sonu itibariyle yalnızca Seyr-i Sefain İdaresine ait gemiler 63.000 grostonu geçmiş ve 1923 filosunun neredeyse üç katına ulaşılmış, yolcu taşımacılığı hizmetleri de içerik itibariyle oldukça zenginleştirilmişti.
28.10.2023 Ekonomi
100 yıllık başkent: Ankara
100 yıllık başkent: Ankara Bugün Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü.
13.10.2023 Gündem
Türkiye’den Lozan’a açılan kapı
Türkiye’den Lozan’a açılan kapı Şişli Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesi niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılına özel olarak hayata geçirdiği “100. Yılında Lozan Antlaşması: Sonsuz Barış” sergisi İstanbul’daki gösteriminin ardından İsviçre’de.
30.09.2023 Kültür Sanat
Özgür Türkiye’ye atılan imza
Özgür Türkiye’ye atılan imza 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü, Beyoğlu Tünel’deki 123 yıllık tarihî Casa Botter Apartmanı Kültür ve Tasarım Merkezi’nde özel bir sergiyle anılıyor. “Lozan 1923-Yüzyıl Önceki Başlangıç”, tarihsel yazışmalar, fotoğraflar ve basından çarpıcı alıntılarıyla farklı başlıkları bir araya getiriyor.
30.07.2023 Kültür Sanat
‘Kazanımlarımızı tahkim edeceğiz’
‘Kazanımlarımızı tahkim edeceğiz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştüreceklerini belirterek “Lozan Anlaşması’yla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz” dedi.
25.07.2023 Gündem
Lozan için anma pulu
Lozan için anma pulu PTT A.Ş tarafından “Lozan Barış Antlaşması’nın 100. Yılı” konulu anma pulu ve ilk gün zarfı da tedavüle sunuldu.
25.07.2023 Gündem
CHP'den MTV iptali için AYM’ye başvuru
CHP'den MTV iptali için AYM’ye başvuru CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Motorlu Taşıtlar Vergi’sinin (MTV) ikinci kez alınmasını öngören yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
24.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu Lozan'ın 100'üncü yılında Anıtkabir'i ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Lozan'ın 100'üncü yılında Anıtkabir'i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’ncü yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti.
24.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı "Lozan Antlaşması’nın 100’üncü Yıldönümü” nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binlerce yıllık şanlı mazisinde nice saldırıları püskürtmüş, nice engelleri aşmış, nice ihanetin üstesinden gelmiş bir milletin mensupları olarak inşallah Türkiye Yüzyılını da hep birlikte gerçeğe dönüştüreceğiz." dedi.
24.07.2023 Gündem
Bahçeli'den Lozan mesajı: Dayatmalara müsaade edilmeyecek
Bahçeli'den Lozan mesajı: Dayatmalara müsaade edilmeyecek Lozan Antlaşması’nın 100’üncü Yıldönümü” nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP lideri Bahçeli, "Lozan Barış Antlaşması’nın Milli Mücadele’yle sınırları çizilmiş ilke ve esaslarından taviz verilmeyecektir." dedi.
24.07.2023 Gündem
DBP'li Aydeniz'in başına basın açıklaması sırasında platform düştü
DBP'li Aydeniz'in başına basın açıklaması sırasında platform düştü Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in başına, basın açıklaması yaptığı sırada kurulan platform düştü. O anlar, kameraya yansıdı.
24.07.2023 Gündem
Ünlü üniversiteden skandal yazı! 'Bir kez bile söz edilmedi'
Ünlü üniversiteden skandal yazı! 'Bir kez bile söz edilmedi' Uluslararası medyadaki analizde Lozan Antlaşması 100 yıl öncesinin ebedi dersi olarak nitelendi, Yunan basını dikkat çekici bir detay sundu. MIT Üniversitesi'nin internet sitesinde ise, skandal bir analiz var.
24.07.2023 Dünya
100. yılda Lozan’a karşı Sevr ittifakı
100. yılda Lozan’a karşı Sevr ittifakı Lozan Antlaşması’nın imzalandığı İsviçre’deki saray aylardır Lozan karşıtı etkinliklere sahne oluyor. “Lozan’ın 100. Yıl Dönümünde Kürdistan Halkının Tutumu” etkinliklerine Türkiye, Irak, Suriye ve İran’dan çoğu terör örgütüne bağlı 157 parti ve kuruluş katıldı.
24.07.2023 Gündem
Türkiye’nin kurucu belgesi: Lozan
Türkiye’nin kurucu belgesi: Lozan Millî Mücadele Destanı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası arenadaki tescili, kurucu belgesi niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması’nın bugün 100. yılı.
24.07.2023 Gündem
Lozan'da PKK skandalı! AFP fotoğrafları geçti
Lozan'da PKK skandalı! AFP fotoğrafları geçti Tarihi antlaşmanın yüzüncü yıldönümüne iki gün kala, PKK'lı teröristler ellerinde paçavralar ve terör elebaşının fotoğraflarıyla Lozan'da ortaya çıktı.
22.07.2023 Dünya
Dünya basını adını koydu: Yenilmez Erdoğan!
Dünya basını adını koydu: Yenilmez Erdoğan! AP'ye göre sandıktan çıkan karar Ankara'nın çok ötesinde sonuçlara yol açacak, BBC 'Yeniden cesaretlendirilen Erdoğan'dan ne bekleyebiliriz?' sorusunu soruyor. The Guardian 'Batı korku ve umut arasında kaldı' derken, Ta Nea, 'Erdoğan Kemal'e veda ediyor ve hepsine karşı tek başına galip çıkıyor' manşetini attı.
29.05.2023 Dünya
Yunanistan'a 19 Mayıs tepkisi: Siyasilerin tarihi çarpıtması beyhude bir çaba
Yunanistan'a 19 Mayıs tepkisi: Siyasilerin tarihi çarpıtması beyhude bir çaba Yunanistan'daki Yunan basınına yansıyan asılsız iddialarla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.
19.05.2023 Dünya
İskeçe Nerede, Hangi Ülkede? İskeçe Hakkında Bilgiler
İskeçe Nerede, Hangi Ülkede? İskeçe Hakkında Bilgiler İskeçe, yerli ve yabancı pek çok sayıdaki turistin ilgisini çeken modern bir kenttir. Doğası, gelenekleri ve tarihi varlıkları İskeçe’yi oluşturan özellikler arasındadır. İskeçe nerede, hangi ülkede? İskeçe hakkında merak edilenleri derledik.
20.04.2023 Tatil
Pendik’te en riskli yer merkez bölgesi
Pendik’te en riskli yer merkez bölgesi Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Milliyet’e bilgi veren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “En riskli alanımız eski çarşı olarak adlandırılan merkez bölgesi. Uykularımızı kaçıran Pendik merkezinde, 1999 sonrasında çıkartılan deprem yönetmeliğine göre yapılan bina sayısının oranı sadece yüzde 6” dedi.
7.04.2023 Gündem
Ekrem İmamoğlu: Seçimi ilk turda kazanacağız
Ekrem İmamoğlu: Seçimi ilk turda kazanacağız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nden sonra geçtiği Edirne'de Atatürk Kültür Merkezi'nde vatandaşlar ve Millet İttifakı temsilcileriyle bir araya geldi.
30.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lozan Antlaşması ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.