Gündem ‘Kazanımlarımızı tahkim edeceğiz’

‘Kazanımlarımızı tahkim edeceğiz’

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştüreceklerini belirterek “Lozan Anlaşması’yla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz” dedi.

‘Kazanımlarımızı tahkim edeceğiz’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasilerin Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıldönümü nedeniyle mesajlar yayımladı. Siyasilerin mesajları özetle şöyle:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Aziz milletimizin tam bağımsızlık iradesi, Lozan Barış Antlaşması’nın müzakere ve imza sürecinde de kendini çok güçlü bir şekilde göstermiştir. Binlerce yıllık şanlı mazisinde nice saldırıları püskürtmüş, nice engelleri aşmış, nice ihanetin üstesinden gelmiş bir milletin mensupları olarak inşallah Türkiye Yüzyılı’nı da hep birlikte gerçeğe dönüştüreceğiz. Bölgemizde barışın, istikrarın, güvenliğin tesisi için sahada ve masada güçlü Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lozan Anlaşması’yla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ülkemizin tapu senedi Lozan’ın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılını kutluyorum. Bu zaferin; mutlaka ama mutlaka, resmi bayram olarak kabul edilmesini sağlayacağız.

Haberin Devamı

‘Alçakların çabaları beyhude’

MHP Genel Başkanı Bahçeli: ‘Türkiye Cumhuriyeti Lozan’da kuruldu, Lozan’da yıkılacak’ sloganı atan alçakların çabaları beyhude, hevesleri boşunadır. Türk milleti hiçbir antlaşmayla var olmamış, hiçbir antlaşmayla da yok edilemeyecektedir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Havanda su dövmenin değil, ders alıp gelişmenin mutfağı olan şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasındayız. Meydanlarda kazandığımız üstünlüğün tapu senedi olan Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümündeyiz. Türk milleti olarak, ne geride kalacak ne de yolda duracağız.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bağımsız ve egemen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesi Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yaşı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm mücadele arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. Aynı mücadele iradesiyle geleceğe yürüyoruz.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Milli Mücadele destanımızın ardından, Sevr anlaşmasını tarihin çöplüğüne gönderen, bağımsızlığımızı tüm dünyaya duyuran Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümü kutlu olsun.

Haberin Devamı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Türk Milleti’nin egemenlik ve bağımsızlığının tescili, cumhuriyetimizin tapusu olan #LozanBarışAntlaşması’nın 100. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, emeği geçen vatan kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.

‘Kazanımlarımızı tahkim edeceğiz’

CHP heyeti Anıtkabir’de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’ncü yılı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün kabirlerine çelenk bırakan Kılıçdaroğlu’na MYK üyeleri, milletvekilleri, partililer eşlik etti.