Tarihi köprünün yanına sonradan inşa edilen köprünün kaldırılmasını istiyorlar
Tarihi köprünün yanına sonradan inşa edilen köprünün kaldırılmasını istiyorlar Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Malabadi Köprüsü'nün yanına sonradan inşa edilen köprünün kaldırılması istendi.
18.10.2021 Gündem
Diyarbakır Gezilecek Yerler (2021) - Diyarbakır Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Diyarbakır Gezilecek Yerler (2021) - Diyarbakır Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Türkiye'nin en kalabalık 12. şehri olan Diyarbakır, peygamberler şehri olarak da biliniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan şehrin, doğu kısmında Muş ve Batman yer alırken, batısında Malatya ve Adıyaman bulunuyor. Çok eski tarihlere dayanan kökenleriyle kozmopolit yapıya sahip olan Diyarbakır'da tarihi yerler oldukça fazla. Bunun yanında müzeler konusunda oldukça iddialı olan şehrin, ziyaretçi sayısının azımsanmayacak miktarlarda olduğu söylenebilir. Sizler için hazırladığımız bu gezi rehberi listemizde, Diyarbakır'da nereleri gezebileceğiniz daha kolay bulabilirsiniz. İşte tarihi şehir Diyarbakır'da gezilebilecek yerler. Medeniyetlerin tarih boyunca uğrak noktası olan Diyarbakır'ın kökenlerinin 9 bin yıl öncesine kadar dayanıyor. Türkiye'nin en eski şehirlerinden birisi olan Diyarbakır'da tarihi açıdan gezilecek onlarca yer bulunuyor. Şehrin geçim kaynağı, turizm, esnaflık, ticaret ve sebze meyve üreticiliğidir. Batıyla olan mesafesi fazla olduğundan, yerli turist sayısı az olsa da yurt dışından her yıl on binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de birçok şehirden daha eski olan Diyarbakır, taşı ve toprağıyla tarihi eser halinde. Surlardan köprülere, bahçelerden konaklara kadar birçok seçeneğe sahip şehir, görülmeye değer bir yapıdadır. Özellikle Sur içi bölgesinin tarihle iç içe olduğu söylenebilir. Diyarbakır sadece tarihiyle değil, doğal güzellikleriyle de her daim önde yer alan, şehirlerimizden olmuştur. Bu nedenle Diyarbakır'a seyahat planlıyorsanız, detaylı inceleme yapmalısınız. Şehirde uzun süre kalma düşünceniz varsa, bunun için konaklama seçeneklerinin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz.
13.05.2020 Gezilecek Yerler
Malabadi Köprüsü Nerede? (Hangi İldedir) - Malabadi Köprüsüne Nasıl Gidilir?
Malabadi Köprüsü Nerede? (Hangi İldedir) - Malabadi Köprüsüne Nasıl Gidilir? Anadolu toprakları binlerce yıldır yüzlerce medeniyetin gelip geçtiği son derece önemli topraklardır. Bu sebeple Anadolu’da yerleşim kuran her medeniyetin Anadolu'da bıraktığı izler vardır. Anadolu toprakları birçok tarihi esere sahiptir. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılarda kullanIlan taş bölgede dayanıklı eserlerin yapılmasını sağlamıştır. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok eser bulunmaktadır. Bu eserlerden bir tanesi de Malabadi Köprüsü’dür. Malabadi Köprüsü ile ilgili Detaylara yer verdik.
22.07.2020 Tatil
Gölete giren yeğenini kurtarmaya çalışan dayı boğuldu
Gölete giren yeğenini kurtarmaya çalışan dayı boğuldu Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Şeyhmus Arı (35) boğulma tehlikesi geçiren yeğenini kurtarmaya çalışırken akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi. Yeğeni ise çevredekiler tarafından kurtarıldı.
24.06.2020 Gündem