Marmara Depremi

Marmara Depremi

Son dakika Marmara depremi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Marmara depremi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Marmara depremi haber sayfamızda...

Marmara Depremi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.416 marmara depremi haberi bulunmuştur.
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor'
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor' Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerce derininde yakalansanız ne olurdu? Uzmanına sorduk.
16.04.2024 Yaşam
'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler
'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler Tayvan'da son 25 yılın en büyük depremi geçtiğimiz günlerde yaşandı. 7.4'lük depremden tam 30 saat önce ise ortaya çıkan kıyamet balığı dünya medyasında ses getirdi.
6.04.2024 Dünya
Son dakika: Bursa'da 3.5 büyüklüğünde deprem
Son dakika: Bursa'da 3.5 büyüklüğünde deprem Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
27.03.2024 Gündem
İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk temelleri atıldı
İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk temelleri atıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul’un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladığı ‘Yarısı Bizden’ kampanyasında ilk temeller atıldı.
25.03.2024 Ekonomi
İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk temelleri atıldı
İstanbul'da 'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk temelleri atıldı Sağlıklı ve güvenli evler inşa etme hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanında kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’u yüzyılın dönüşümüne ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile hazırlıyor. Olası Marmara depremi riskine karşı İstanbul’u afetlere dirençli hale getirmeyi hedefleyen Bakanlığın başlattığı kampanya kapsamında, devletin verdiği 1.5 milyon liralık destekle yapılacak evlerin ilk temeli Üsküdar’ın Salacak mahallesinde atıldı.
25.03.2024 Ekonomi
İstanbul depremi kapıda mı? Marmara Denizi'ndeki hareketlilik neyin habercisi?
İstanbul depremi kapıda mı? Marmara Denizi'ndeki hareketlilik neyin habercisi? Marmara Denizi'nde bu sabah saatlerinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Akıllarda ise aynı soru; Büyük Marmara depremi ne zaman gelecek, yakınlaştı mı?
20.03.2024 Haberler
İstanbul depremi kapıda mı? Marmara Denizi'ndeki hareketlilik neyin habercisi?
İstanbul depremi kapıda mı? Marmara Denizi'ndeki hareketlilik neyin habercisi? Marmara Denizi'nde bu sabah saatlerinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Akıllarda ise aynı soru; Büyük Marmara depremi ne zaman gelecek, yakınlaştı mı?
20.03.2024 Gündem
Son dakika: İstanbul'da hissedilen deprem
Son dakika: İstanbul'da hissedilen deprem Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve Bursa'da da hissedildi.
20.03.2024 Gündem
Bursa’da yeni bir fay hattı tespit edildi! Büyük İstanbul depremi için tarih verdi
Bursa’da yeni bir fay hattı tespit edildi! Büyük İstanbul depremi için tarih verdi Türkiye’nin şu sıralar en sık konuştuğu konulardan biri Bursa'da tespit edilen yeni fay hattı. Hangi bölgeler ne kadar riskli, yeni fay hattının tehlikesi ne ölçüde? Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’te değerlendirdi.
18.03.2024 Gündem
Bursa’da yeni bir fay hattı tespit edildi! Büyük İstanbul depremi için uyardı: Enerji gerilimi zaten doldu
Bursa’da yeni bir fay hattı tespit edildi! Büyük İstanbul depremi için uyardı: Enerji gerilimi zaten doldu Türkiye’nin şu sıralar en sık konuştuğu konulardan biri Bursa'da tespit edilen yeni fay hattı. Hangi bölgeler ne kadar riskli, yeni fay hattının tehlikesi ne ölçüde? Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’te değerlendirdi.
18.03.2024 Haberler
Deprem uzmanı Naci Görür, İstanbul'daki en riskli ilçeleri açıkladı! Yüzde 47 ihtimalle...
Deprem uzmanı Naci Görür, İstanbul'daki en riskli ilçeleri açıkladı! Yüzde 47 ihtimalle... Olası Marmara depremi ile ilgili uyarılarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'ten Ceren Meriç'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul çağrısı! 'Olasılık Yüzde 47' dedi, riskli bölgeleri paylaştı
Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul çağrısı! 'Olasılık Yüzde 47' dedi, riskli bölgeleri paylaştı Olası Marmara depremi ile ilgili uyarılarda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'ten Ceren Meriç'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.03.2024 Haberler
Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul çağrısı! 'Olasılık Yüzde 47' dedi, riskli bölgeleri paylaştı
Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul çağrısı! 'Olasılık Yüzde 47' dedi, riskli bölgeleri paylaştı Olası Marmara depremi ile ilgili uyarılarda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, CNN TÜRK'ten Ceren Meriç'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
16.03.2024 Gündem
Naci Görür 'İstanbul'da en fazla kayıp verilecek yerler'i göstererek tarih verdi: Deprem tam burada
Naci Görür 'İstanbul'da en fazla kayıp verilecek yerler'i göstererek tarih verdi: Deprem tam burada Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “6 sene içinde artı-eksi olarak, 10 sene içinde deprem olması bekleniyor. Biz uzatmaları oynuyoruz. Çok fazla bekleyecek durum yok" diyerek, beklenen Marmara depremi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.
14.03.2024 Gündem
Denizin dibi kaynamaya başladı! Kanadalı uzman konum verdi: 7.9 şiddetinde deprem olacak
Denizin dibi kaynamaya başladı! Kanadalı uzman konum verdi: 7.9 şiddetinde deprem olacak Kanadalı deprem uzmanları, ABD'nin kuzeyinde bulunan Washington eyaletinin kıyılarında akılalmaz bir keşifte bulundu. Saatte 200 depremin meydana geldiği nokta hakkındaki detaylar tüyler ürpertti.
14.03.2024 Dünya
Yunan profesör İstanbul'da 7.8 büyüklüğünde deprem bekliyor: Son bir parça kaldı
Yunan profesör İstanbul'da 7.8 büyüklüğünde deprem bekliyor: Son bir parça kaldı Yunanistan Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü ve zamanı hakkında açıklamalarda bulundu.
7.03.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu 2026 yılını işaret etti: 5G'ye geçeceğiz
Bakan Uraloğlu 2026 yılını işaret etti: 5G'ye geçeceğiz Yakından takip edilen ve beklenen 5G teknolojisiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz" dedi.
6.03.2024 Ekonomi
Japon deprem uzmanı Çanakkale depremini tahmin etti, yeni uyarılarda bulundu
Japon deprem uzmanı Çanakkale depremini tahmin etti, yeni uyarılarda bulundu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi daha önceden tahmin ettiğini söyledi, yeni uyarılarda bulundu.
6.03.2024 Gündem
Çanakkale'de 4.9'luk deprem! Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Şükrü Ersoy yanıtladı
Çanakkale'de 4.9'luk deprem! Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Şükrü Ersoy yanıtladı AFAD son dakika olarak duyurdu! Çanakkale Yenice'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy "Beklediğimiz Kuzey'deki kol Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey koluyla ilgili deprem değil" dedi.
4.03.2024 Gündem
Deprem hazırlığı temelden başlıyor! Türkiye genelinde durum
Deprem hazırlığı temelden başlıyor! Türkiye genelinde durum Türkiye’de 1-7 Mart tarihleri arası dönem ‘Deprem Haftası’ olarak anılıyor. Bu kapsamda depreme hazırlık çalışmaları içinde öncelikli uygulamalardan kentsel dönüşümde teşvik ve destekler ile yalıtım uygulamalarının önemini ele aldık...
1.03.2024 Ekonomi
İstanbul’u tercih edenler azaldı! Hep kampüsteler
İstanbul’u tercih edenler azaldı! Hep kampüsteler İstanbul’daki üniversiteleri tercih sayısı geçen yıla göre yüzde 25.5 oranında azaldı. Deprem korkusu, nüfus kalabalığı, yaşam maliyetleri bunda büyük etken. Aylık harcamaları 10 bin TL’yi aşan öğrenciler, yemekte üniversite tabldotunu, giyim ve kitapta ikinci eli, sosyalleşmede ise kampüsleri tercih ederek masrafları kısıyorlar.
1.03.2024 Eğitim
Marmara'da yeni fay sürprizi
Marmara'da yeni fay sürprizi Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi. Öte yandan CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şürkü Ersoy ise Bursa'da keşfedilen Kayapa-Yenişehir fayının 7.3 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
23.02.2024 Haberler
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilir
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilir Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi.
23.02.2024 Haberler
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilir
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilir Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi. Öte yandan CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şürkü Ersoy ise Bursa'da keşfedilen Kayapa-Yenişehir fayının 7.3 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
23.02.2024 Gündem
“En büyük hassasiyetimiz deprem güvenliği”
“En büyük hassasiyetimiz deprem güvenliği” Attığı her adımda, şehrin mimarisine ve insanların yaşamlarına değer katan RAMS Türkiye, bugünden geleceğe yatırım yaparak yüksek güvenlik standartlarıyla öne çıkan projelere imza atıyor.
20.02.2024 Advertorial

Benzer Haber Etiketleri

Marmara Depremi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.