Mehmet Öcalan

Mehmet Öcalan

Son dakika Mehmet Öcalan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Mehmet Öcalan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Mehmet Öcalan haber sayfamızda...

Mehmet Öcalan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.670 mehmet öcalan haberi bulunmuştur.
Osman Öcalan Kovid-19’dan öldü
Osman Öcalan Kovid-19’dan öldü İmralı’da hükümlü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi PKK’nın eski yöneticilerinden Osman Öcalan’ın, Kuzey Irak’ın yönetim merkezi Erbil’de koronavirüs nedeniyle öldüğü bildirildi. Öcalan, ailesinin talebi üzerine Erbil’e bağlı Selahaddin ilçesinde toprağa verildi.
16.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adayımız Binali Yıldırım Bey'dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adayımız Binali Yıldırım Bey'dir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değil" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'daki seçimin adayları bellidir, şu anda bizim adayımız da Binali Yıldırım Bey'dir" diye konuştu.
7.05.2019 Siyaset
Meclis’in yeni yüzleri
Meclis’in yeni yüzleri Kenan Sofuoğlu, Alpay Özalan, Tolga Ağar ve Mustafa Destici Ak Parti’den milletvekili seçildi. Cihangir İslam, İbrahim Kaboğlu ve Mehmet Ali Çelebi CHP listesinden Meclis’e girdi. Aylin Cesur ve Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den Meclis’e seçilen isimler olurken, Ahmet Şık ve Barış Atay da HDP’den Meclis’in yeni yüzleri oldu.
25.06.2018 Siyaset
48 milletvekilinden 21’i aday gösterildi
48 milletvekilinden 21’i aday gösterildi HDP’nin, YSK’ya sunduğu milletvekili aday listelerinde, mevcut 48 vekilden 21’i yer aldı. Birçok milletvekili tutuklanan HDP’de cezaevindeki iki milletvekili de listeye alındı.
21.05.2018 Siyaset
HDP'de milletvekillerinden 25'i liste dışı kaldı
HDP'de milletvekillerinden 25'i liste dışı kaldı HDP'de 24 Haziran'daki seçim için mevcut 48  milletvekilinden 25'i aday gösterilmezken, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah  Öcalan'ın iki avukatı ile yeğeni Ömer Öcalan'a aday listesinde yer verildi.
22.05.2018 Siyaset
Öcalan’ın kardeşinin evinde 9 kişiye gözaltı
Öcalan’ın kardeşinin evinde 9 kişiye gözaltı Şanlıurfa Valiliği’nin terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın doğum günü kutlamalarını OHAL kapsamında yasaklamasının ardından, izinsiz kutlama için Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın evinde gizlenen 9 kişi gözaltına alındı.
4.04.2018 Gündem
Öcalan'ın evinde gizlenen HDP il başkanı ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı
Öcalan'ın evinde gizlenen HDP il başkanı ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı Şanlıurfa Valiliği'nce olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yasak kararı alınarak, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalanın doğum günü kutlamalarına izin verilmedi. Kutlama için Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalanın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi'ndeki evinde gizlenen HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili'nin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı.
4.04.2018 Siyaset
Eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak hakkında dava açıldı
Eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak hakkında dava açıldı Terör soruşturması kapsamında Danıştay kararıyla görevinden alınan Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak hakkında, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 16 yıldan 27,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sadak'ın terör örgütü PKK'ya kuryelik yaptığı iddia ediliyor.
10.01.2018 Siyaset
Öcalan'ın doğum günü kutlamasına izin verilmedi
Öcalan'ın doğum günü kutlamasına izin verilmedi İMRALI Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması için doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlere, Valiliğin aldığı yasak kararı nedeniyle izin verilmedi
4.04.2017 Gündem
İşte Öcalan'ın mesajı
İşte Öcalan'ın mesajı Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendisine devletin projelere hazır olması durumunda sorunu 6 ay içerisinde çözebileceğini söylediğini kaydetti. Diyarbakır’da Öcalan için başlatılan açlık grevi de sona erdi.
12.09.2016 Gündem
Öcalan’ın mesajı Diyarbakır’da açıklanacak
Öcalan’ın mesajı Diyarbakır’da açıklanacak İMRALI Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile dün görüşen kardeşi Mehmet Öcalan’ın, yapılan görüşmenin detayları ve Öcalan’ın mesajını Diyarbakır’da açıklayacağı belirtildi. İmralı adasında uzun bir aradan sonra gerçekleşen görüşmenin mesajının bugün ya da yarın HDP’li milletvekilleri, DBP’liler ve DTK yöneticilerinin açlık grevinde bulunduğu DBP il binasında açıklanacağı belirtildi.
12.09.2016 Gündem
Öcalan’a ziyaret
Öcalan’a ziyaret İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, dün sabah saat 08.30’da Gemlik Jandarma Komutanlığı önüne geldi.
11.09.2016 Gündem
Öcalan’la görüşen kardeşi yarın açıklama yapacak
Öcalan’la görüşen kardeşi yarın açıklama yapacak Ağabeyi ile görüşmek için İmralı Adası'na giden Mehmet Öcalan, ziyaretin ardından herhangi bir açıklama yapmadan Gemlik’ten ayrıldı. Öcalan’ın yarın bir açıklama yapacağı belirtildi.
11.09.2016 Gündem
Mehmet Öcalan, İmralı Adası’ndan döndü
Mehmet Öcalan, İmralı Adası’ndan döndü Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve bir avukat, bayram görüşmesi için gittikleri İmralı'dan döndü. Öcalan açıklama yapmadı.
11.09.2016 Gündem
Mehmet Öcalan, görüş için İmralı Adası’na gitti
Mehmet Öcalan, görüş için İmralı Adası’na gitti mralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi cezaevi’nde tutulan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, bu Sabah saat 08.30’da gemlik Jandarma Komutanlığı önüne geldi. Mehmet Öcalan, burada yaptığı açıklamada, "Şu anda hiçbir şey bilmiyorum. Bizim tek isteğimiz var. 2 seneye yakındır aile görüşü yapmamıştır Avukatlar da 5 yıldır gidemiyor. Hükümetten ve devletten tek isteğimiz budur. Bu yasal hakkımız. 5 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Bu bizim hem yasal hem demokratik hakkımız talebimiz budur. Bunun düzenli yapılmasını bekliyoruz" dedi. Mehmet Öcalan, daha sonra İmralı’ya gidiş öncesi kontrollerin yapılması amacıyla Gemlik Jandarma Komutanlığı’na alındı. Buradaki kontrollerin ardından Mehmet Öcalan 09.13’te Ada’ya gitmek üzere jandarmadan ayrıldı. Mehmet Öcalan, Gemport Limanı’ndan adaya gidecek. Mehmet Öcalan, en son 6 Ekim 2014’te yine Kurban Bayramı dolayısıyla görüş için İmralı Adası’na gitmişti.
11.09.2019 Haberler
Mehmet Öcalan, görüş için İmralı Adası’na gitti
Mehmet Öcalan, görüş için İmralı Adası’na gitti İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, bayram görüşmesi yapmak üzere İmralı Adası’na hareket etti.
11.09.2016 Gündem
Öcalan’a açık görüş izni
Öcalan’a açık görüş izni 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Abdullah Öcalan’ın sağlık durumundan endişe duyduklarını belirterek, kendisiyle görüşülene kadar açlık grevi eylemi başlatan DTK,
10.09.2016 Gündem
Öcalan'a bayram izni
Öcalan'a bayram izni İmralı'da tutulan PKK elebaşının, Kurban Bayramı'nda ailesiyle görüşmek için yaptığı başvuru kabul edildi. Terör örgütü liderinin kardeşi Mehmet Öcalan adaya gidecek. Görüşmenin günü ve saati gizli tutuluyor.
10.09.2016 Gündem
Meclis’te Öcalan’a ‘özgürlük’ çağrısı
Meclis’te Öcalan’a ‘özgürlük’ çağrısı HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, dayısı Abdullah Öcalan üzerindeki “tecridin” son bulmasını isterken, AB ülkelerinin de, “Öcalan’a özgürlük ve Kürdistan’a statü talebine sessiz” kaldığını söyledi.
21.01.2016 Siyaset
Milletvekili yeğen Öcalan'dan Abdullah Öcalan talebi
Milletvekili yeğen Öcalan'dan Abdullah Öcalan talebi HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan'ın, sağlığı ve güvenliğiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını savunarak, "Yasalarla verilen haklardan keyfi şekilde men edilmesini kabul etmiyoruz. Bir an önce Öcalan'ın özgürlüğüne yönelik ciddi adımların atılmasını talep ediyoruz" dedi.
21.01.2016 Siyaset
Dilek Öcalan İngiliz basınında...
Dilek Öcalan İngiliz basınında... Dilek Öcalan'ın TBMM'ye girişiyle ilgili haberde "Öcalan adı, birçok Türk için silinmez bir şekilde 40 bin kişinin öldüğü Kürt isyanının lideri olarak lanetlenen adamla bağlantılı" denildi. Haberde, "Ancak Salı günü, bir Öcalan ülkenin en genç parlamenterlerinden biri oldu” ifadesi kullanıldı, Türkiye'nin son yıllarda önemli bir değişim yaşadığı kaydedildi.
24.06.2015 Siyaset
Kardeş Öcalan’dan ‘adaylık’ tepkisi
Kardeş Öcalan’dan ‘adaylık’ tepkisi İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP’nin yeğeni Dilek Öcalan’ı Şanlıurfa’da ikinci sırada aday göstermesine tepki gösterdi.
11.04.2015 Siyaset
Öcalan yeğeninin adaylığına tepkili!
Öcalan yeğeninin adaylığına tepkili! İMRALI’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP’nin yeğeni Dilek Öcalan’ı Şanlıurfa’da ikinci sırada aday göstermesine tepki gösterdi.
11.04.2015 Siyaset
Öcalan’ın doğum  gününü kutladılar
Öcalan’ın doğum gününü kutladılar Abdullah Öcalan’ın 66’ncı doğum günü, doğum yeri olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Mahallesi’nde pasta kesilerek kutlandı.
4.04.2015 Gündem
Demirtaş izdihamdan protokole ulaşamadı
Demirtaş izdihamdan protokole ulaşamadı Nevruz kutlamalarını tertip komitesinin “Öcalan’a Özgürlük” sloganını temel aldığı kutlamada konuşan Diyarbakır Büyükşehir Eş Belediye Başkanı Anlı, “2016’da Öcalan’ı bu meydanda ağırlayacağız” dedi
21.03.2015 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mehmet Öcalan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.