Siyaset Meclis’te Öcalan’a ‘özgürlük’ çağrısı

Meclis’te Öcalan’a ‘özgürlük’ çağrısı

22.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, dayısı Abdullah Öcalan üzerindeki “tecridin” son bulmasını isterken, AB ülkelerinin de, “Öcalan’a özgürlük ve Kürdistan’a statü talebine sessiz” kaldığını söyledi.

Meclis’te Öcalan’a ‘özgürlük’ çağrısı

Milletvekili seçildiği günden bu yana ilk kez dün Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Dilek Öcalan, Abdullah Öcalan ile yapılan çözüm süreci müzakerelerine bir an önce kalındığı yerden devam edilmesi için çağrı yaptı. Sevk edildikleri dönemde İmralı’da “sekreterya” görevini yürütücekleri söylenen ancak 26 Aralık’ta adadan alınarak Silivri Cezaevi’ne nakledilen Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran’ın aileleri ve Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la birlikte açıklama yapan Dilek Öcalan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Sayın Öcalan tutuklandığı günden bu yana, İmralı’da ağır tecrit koşulları altında tutulmakta ve bu tecrit koşulları her geçen gün keyfi şekilde derinleştirilmektedir. Sayın Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014’ten beri ailesiyle ve 5 Nisan 2015’ten itibaren ise İmralı Heyeti ile görüşmesi engellenerek tecrit ve izolasyon altına alınmıştır. Son olarak 26 Aralık 2015’te yanında bulunan iki tutuklu Silivri’ye nakledildi. Bu konuda Adalet Bakanlığı ile görüşen HDP Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’a verilen yanıt ‘rutin işlem’ olduğudur. Bu yanıt, ciddiyetsiz yaklaşımın ta kendisidir.”

Dilek Öcalan, “Hükümet verdiği sözleri tutmadı. Diyalog masasını devirdi, tecridi ağırlaştırdı ve ülkeyi kaosa sürükledi. Çatışmasızlık ortamını yeniden inşa etmek ve kalıcı barışı sağlayabilmek için sürecin baş müzakerecisi olan Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması, özgürlüğünün acil olarak gündemimize gelmesi gerekir” dedi.