Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı

Son dakika milli eğitim bakanlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan milli eğitim bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan milli eğitim bakanlığı haber sayfamızda...

Milli Eğitim Bakanlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 22.282 milli eğitim bakanlığı haberi bulunmuştur.
Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: İkimiz de rahat nefes aldık
Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: İkimiz de rahat nefes aldık Isparta’da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtaran öğretmen Özlem Kara, "Heimlich manevrası yaptım ve cismin çıktığını gördük ikimizde rahat bir nefes aldık. Hayat kurtarmak çok mutluluk verici” dedi.
18.04.2024 Haberler
2. DÖNEM ORTAK SINAV TARİHİ meb.gov.tr: 2. ortak yazılı sınavlar ne zaman?
2. DÖNEM ORTAK SINAV TARİHİ meb.gov.tr: 2. ortak yazılı sınavlar ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak sınavlar için tarih arayışı başladı. 2. dönem 1. ortak yazılı sınavları 6. ve 9. sınıflar için gerçekleştirildi. Öğrencilerin gözü 2. dönem 2. yazılı sınav tarihlerinde! Peki, 2. ortak sınavlar ne zaman?
18.04.2024 Bilgi Rehberi
BURSLULUK SINAVI giriş belgesi e-okul.meb.gov.tr: 2024 İOKBS ne zaman, bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?
BURSLULUK SINAVI giriş belgesi e-okul.meb.gov.tr: 2024 İOKBS ne zaman, bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek 2024 bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yörenlik gerçekleştiriliyor. 2024 İOKBS ne zaman? Bursluluk sınav giriş belgesi alma...
18.04.2024 Bilgi Rehberi
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e saldırı gerçekleştirdiği gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici bazı tedbirler alıp almadığına yönelik soruya yanıt verdi. Öte yandan MSB kaynakları, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldüğünü bildirdi.
18.04.2024 Haberler
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e saldırı gerçekleştirdiği gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici bazı tedbirler alıp almadığına yönelik soruya yanıt verdi. Öte yandan MSB kaynakları, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldüğünü bildirdi.
18.04.2024 Gündem
2 hafta önce aldığı eğitimle öğrencinin hayatını kurtardı
2 hafta önce aldığı eğitimle öğrencinin hayatını kurtardı Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, 2 hafta önce İlk Yardım Eğitimi Merkezi'nden aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
18.04.2024 Haberler
Atamada sayı henüz belli değil
Atamada sayı henüz belli değil Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması ile ilgili soruları yanıtladı.
18.04.2024 Gündem
LGS için örnek 45 soru yayında
LGS için örnek 45 soru yayında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran’da gerçekleştirilecek merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.
18.04.2024 Gündem
MEB 2024: LGS NE ZAMAN? Liselere Geçiş Sistemi LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? LGS sınav tarihi ve saati
MEB 2024: LGS NE ZAMAN? Liselere Geçiş Sistemi LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? LGS sınav tarihi ve saati Liselere Geçiş Sistemi LGS için geri sayım başladı. Liseye geçecek 8. sınıf öğrencilerin katıldığı LGS tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmişti. 2024 LGS başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte başvuru işlemleri sona erdi. Peki, LGS ne zaman, hangi ayda uygulanacak? LGS saat kaçta olacak?
16.04.2024 Bilgi Rehberi
YAZ TATİLİ 2024 HABERİ 🌞 Okullar ne zaman açılacak, okullar yarın başlıyor mu? 👧🏻👦🏻 2024 Yaz tatili hangi tarihte başlıyor?
YAZ TATİLİ 2024 HABERİ 🌞 Okullar ne zaman açılacak, okullar yarın başlıyor mu? 👧🏻👦🏻 2024 Yaz tatili hangi tarihte başlıyor? Yılın 2. ve son ara tatili ile ilgili araştırmalar başladı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için geçerli olan ara tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil bitiş gününü açıkladı. Öğrenciler ise okullar 15 Nisan 2024 Pazartesi başlıyor mu? sorusunu araştırmaya başladı.
15.04.2024 Bilgi Rehberi
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
Yapay zekânın rolü masaya yatırılıyor
Yapay zekânın rolü masaya yatırılıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde yapay zekânın kullanımına yönelik süreçleri değerlendirmek ve ulusal düzeyde yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu” düzenleyecek.
13.04.2024 Eğitim
Yatılı öğrenciler daha güzel yemek talep ediyor
Yatılı öğrenciler daha güzel yemek talep ediyor Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, pansiyonlu okullardaki öğrencilere kaldıkları yerlerden memnuniyetlerini sordu.
13.04.2024 Eğitim
Baykar'ın deprem konutları hızla yükseliyor
Baykar'ın deprem konutları hızla yükseliyor Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Baykar tarafına yapımına başlanan toplu konutlar yükselmeye devam ediyor.
12.04.2024 Ekonomi
MEB’den ara tatil önerileri
MEB’den ara tatil önerileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması amacıyla okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Ara Tatil Etkinlik Kitabı” hazırladı.
7.04.2024 Eğitim
ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Nisan ara tatili kaç günde sona erecek? İşte 2. ara tatil süreci
ARA TATİL NE ZAMAN BİTİYOR? 2024 Nisan ara tatili kaç günde sona erecek? İşte 2. ara tatil süreci Milli Eğitim Bakanlığı yılın 2. ara tatilinin başlangıç ve bitiş tarihlerini duyurdu. Milyonlarca öğrenci ara tatil ne zaman, yarın okulun son günü sorularına cevap aramaya başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı tarihleriyle denk gelen ara tatil öğrencilerin aklına 2024 Nisan'daki ara tatil tarihleri kaç gün, uzayacak mı? sorularını getirdi. İşte ara tatil hakkında merak edilenler
6.04.2024 Bilgi Rehberi
Oğuz Çetin: 81 ilde futbol okulları kurulması hedefleniyor!
Oğuz Çetin: 81 ilde futbol okulları kurulması hedefleniyor! TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde konuştu.
5.04.2024 Futbol
Öğrenciler ara tatil öncesi bugün son derse girecek
Öğrenciler ara tatil öncesi bugün son derse girecek Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, ikinci dönem ara tatili için bugün son derslerine girecek.
5.04.2024 Eğitim
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
'Okuldaki Çiftlik Projesi' meyvelerini vermeye başladı! Okul bahçesine fidanlar dikildi
'Okuldaki Çiftlik Projesi' meyvelerini vermeye başladı! Okul bahçesine fidanlar dikildi "Okuldaki Çiftlik Projesi” kapsamında Samsun'da bir okula meyve fidanları dikildi. Okulu'nun bahçesinde bulunan toprak alana 80 adet meyve fidanı dikimi yapıldı.
4.04.2024 Gündem
2. ARA TATİL TARİHLERİ TAKVİMİ >> Ara tatil ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? 2024 Nisan ayında öğrencilerin gündemi sıradaki ara tatil tarihleri
2. ARA TATİL TARİHLERİ TAKVİMİ >> Ara tatil ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? 2024 Nisan ayında öğrencilerin gündemi sıradaki ara tatil tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı yılın 2. ara tatili için tarihleri duyurdu. Milyonlarca öğrenci ara tatil ne zaman sorusunu araştırmaya başladı. 2024 Nisan ara tatili ayın kaçında başlıyor, kaçında bitiyor? İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için ara tatil kaç gün sürecek? İşte MEB'den ara tatil tarih aralığı...
4.04.2024 Bilgi Rehberi
ORTAK SINAV SONUÇLARI 2024 ✍ MEB 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2. dönem ortak sınav soru ve cevapları
ORTAK SINAV SONUÇLARI 2024 ✍ MEB 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2. dönem ortak sınav soru ve cevapları Ortak sınavlar gerçekleşti ve öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarih araştırması başladı. 2. dönem için 6. ve 9. sınıf ortak sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlendi, ardından soru ve cevap anahtarı da yayımlandı. Peki, 2. dönem ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
4.04.2024 Bilgi Rehberi
BİLSEM SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı: 2024 BİLSEM sınav takvimi
BİLSEM SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı: 2024 BİLSEM sınav takvimi BİLSEM sınav takvimi işliyor! Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna ilkokul 1, 2, 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı Bilim ve sanat merkezi (BİLSEM) sınav sonuçları öğrenci ve velilerin gündeminde. BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?
4.04.2024 Bilgi Rehberi
BU YIL OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? 2024 yaz tatili ve 2. ara tatil ne zaman, kaç gün kaldı? Yaz tatili hangi güne denk geliyor?
BU YIL OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? 2024 yaz tatili ve 2. ara tatil ne zaman, kaç gün kaldı? Yaz tatili hangi güne denk geliyor? Okulların ne zaman kapanacağı merak edilirken 2023-2024 Eğitim Yılının yaz tatili tarihleri araştırılıyor. İkinci ara tatilin Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesiyle birlikte okulların kapanma tarihleri de şimdiden araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki yaz tatili başlangıç tarihini duyurdu. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yaz tatili ne zaman sorusunu sorguluyor. Peki okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB takvimindeki yaz tatili tarihi...
3.04.2024 Bilgi Rehberi
LGS BAŞVURU 2024 BİTTİ Mİ? LGS Liselere Geçiş Sistemi başvurusu nasıl yapılır? LGS ne zaman?
LGS BAŞVURU 2024 BİTTİ Mİ? LGS Liselere Geçiş Sistemi başvurusu nasıl yapılır? LGS ne zaman? LGS 2024 için başvurular sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan Liselere Geçiş Sistemi başvurularının süresi uzatılmıştı. Başvurular bugün sona eriyor. Peki, LGS başvurusu ne zaman sona erecek? İşte 2024 LGS tarihi.
2.04.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.