Multiple Skleroz

Multiple Skleroz

Son dakika multiple skleroz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan multiple skleroz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan multiple skleroz haber sayfamızda...

Multiple Skleroz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 131 multiple skleroz haberi bulunmuştur.
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişim
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişim Muğla’da yaşayan ve sanayide fırın boya ustası olarak çalışan Necip Yıldız (23), belden aşağısının felç olduğu, yüzde 80 görme kaybı yaşadığı bir tür santral sinir sistemi hastalığı olan ve tanı konulması çok güç Nöromyelitis Optiko'yu, kortizon ve fizik tedavisiyle yaklaşık 1,5 yılda yendi.
12.04.2024 Gündem
‘MS hastalığı göçle Avrupa’ya taşındı’
‘MS hastalığı göçle Avrupa’ya taşındı’ Kuzey Avrupalıların, MS (Multiple Skleroz) hastalığına yakalanma risklerinin, neden atalarından daha fazla olduğuna dair Cambridge Üniversitesi’nde antik DNA’lar üzerine çalışma yapıldı.
12.01.2024 Dünya
'Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi!'
'Doktorum bana bir sevgiliye ihtiyacın var dedi!' 'Hellboy', 'Ateşli ve Tatlı' ve 'Bu Nasıl Sarışın!' gibi yapımlarda yer alan dünyaca ünlü oyuncu Selma Blair, beş sene önce Multiple Skleroz teşhisi almıştı. Kapsamlı tedavisinin ardından hastalığı remisyona giren ünlü isim, henüz hastalığının ne olduğu belli değilken bir doktorun kendisine söylediklerini anlatarak; "Sadece ağladım" dedi.
28.11.2023 Cadde
44 ilaç daha ödeme listesine alındı
44 ilaç daha ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "SGK tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Yüzün bir tarafında görülüyor! Diş ağrısıyla karıştırılıyor ama gerçek çok başka
Yüzün bir tarafında görülüyor! Diş ağrısıyla karıştırılıyor ama gerçek çok başka Kendini yüzde çakma tarzında bir ağrıyla gösteren hastalığın adının ‘Trigeminal Nevralji’ olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Pulat Akın Sabancı, ülkemizde her 100 bin kişiden 5’inde görülen hastalıkla ilgili 7 önemli bilgi açıkladı.   
12.09.2023 Genel Sağlık
Yemek yedirtmiyor, konuşturmuyor! Her yıl 4 bin kişinin yakalandığı 'delirten ağrı'nın çözümü
Yemek yedirtmiyor, konuşturmuyor! Her yıl 4 bin kişinin yakalandığı 'delirten ağrı'nın çözümü Yemek yerken, konuşurken ve mimik yaparken bile ağrı hissettiğinizi düşünün, ne kadar can sıkıcı değil mi? Türkiye'de her yıl 4 bin kişide görülen 'delirten hastalık' trigeminal nevraljinin altında yatan sebepleri ve tedavi edilip edilemeyeceğini Doç. Dr. Muhammet Arif Özbek tek tek açıkladı.
17.08.2023 Genel Sağlık
Safiye Soyman: Hastalanmadan önce oğlum Harun'la Amerika'ya gitmiştik
Safiye Soyman: Hastalanmadan önce oğlum Harun'la Amerika'ya gitmiştik Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman'ın, eski eşi Ziya Akaröz ile evliliğinden dünyaya gelen Harun, uzun yıllardır merkezi sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz'la (MS) mücadele ediyor. Sosyal medyada sık sık görüntülerini yayınladığı oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi de veren ünlü şarkıcı, son olarak nostaljik bir paylaşıma imza attı.
17.09.2022 Cadde
Multiple Skleroz Nedir, Neden Olur? Ms Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Multiple Skleroz Nedir, Neden Olur? Ms Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? Multiple Skleroz (MS), kişilerin bağışıklık sistemlerinde meydana gelen bozukluklar sonucunda omurilik ve beyinde pek çok sayıda plakların meydana gelmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Ataklar halinde meydana gelen bu hastalık düzenli takip ve tedavi ile kontrol altında tutulabilmektedir. Peki, Multiple skleroz nedir, neden olur? MS hastalığı nasıl tedavi edilir detayları ile derledik.
6.07.2022 Sağlık
Multipl Skleroz (Ms) Nedir, Belirtileri Nelerdir? Ms Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?
Multipl Skleroz (Ms) Nedir, Belirtileri Nelerdir? Ms Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır? MS (Multipl Skleroz) hastalığı, kişinin bağışıklık sisteminde yaşanan bozukluk sonucunda omurilik ve beyinde çok sayıda plakların oluşması ile meydana gelen bir hastalıktır. Genç yaşlarda sıkça görülebilen MS (Multipl Skleroz) hastalığı ise, dünyada yaklaşık olarak 3 milyon, Türkiye’de de 35 bin kişiyi etkiler. Multipl skleroz (MS) nedir, belirtileri nelerdir sizler için derledik.
6.07.2022 Sağlık
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın 3’ü kanser, 1’i demans, 1’i multiple skleroz, 1’i pulmoner hipertansiyon ve 1’i acil serviste hipertansif kriz ilacı olmak üzere 83 ilacı daha geri ödeme listesine aldığını duyurdu.
10.06.2022 Ekonomi
MS hastası ve yakınları için hazırlanan kitabın gelirleri bağışlanacak
MS hastası ve yakınları için hazırlanan kitabın gelirleri bağışlanacak Türkiye Multiple Skleroz (MS) Derneği tarafından, MS hastalığı ile ilgili olarak mevcut tedavi yaklaşımları ve gelecekteki tedavi alternatifleri ‘MS İLE YAŞAMAK’ adlı kitapta toplandı. MS hastası ve yakınları için hazırlanan kitaptan elde edilen gelir ise, MS Derneği Ankara Şubesi’ne bağışlanacak.
26.05.2022 Sağlık
UZAYA GİTMEK İÇİN BAŞVURU SAYFASI 2022: Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru şartları neler?
UZAYA GİTMEK İÇİN BAŞVURU SAYFASI 2022: Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru şartları neler? Türkiye Uzay Ajansı tarafından, başvurular arasından belirlenen iki kişi Cumhuriyet'in 100. yılında Uluslarrası Uzay İstasyonuna gönderilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini vererek tarihini duyurduğu Milli Uzay Programı, başvuru şartları da belli oldu. Peki, Milli Uzay Programı son başvuru günü ne zaman, şartlar neler?
24.05.2022 Gündem
Uzaya gidecek Türk adaylarda aranacak kriterler belirlendi
Uzaya gidecek Türk adaylarda aranacak kriterler belirlendi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında açıkladığı 'Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu' projesinin detayları açıklandı. Bilimsel araştırmalar için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek Türk uzay yolcusu ile ilgili aranılan kriterler açıklandı. 'uzaya.gov.tr' adresinden yapılacak başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülen 2 adaydan biri Uluslararası Uzay İstasyonu'na çıkacak ilk Türk olacak.
24.05.2022 Haberler
Türkiye’nin uzay projesi başlıyor! Detaylar belli oldu
Türkiye’nin uzay projesi başlıyor! Detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
24.05.2022 Gündem
Tıp ve sanat dünyasından isimler Dünya MS Günü'ne dikkat çekti
Tıp ve sanat dünyasından isimler Dünya MS Günü'ne dikkat çekti MS Derneği, 30 Mayıs Dünya Multiple Skleroz (MS) Günü kapsamında Ortaköy'de bir otelde basın toplantısı düzenledi.
19.05.2022 Sağlık
MS tedavisinde %80 başarı oranı
MS tedavisinde %80 başarı oranı Türkiye MS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Melih Tütüncü, MS’in (Multiple Skleroz) bağışıklık sisteminin yanlış çalışması sonucunda gelişen bir hastalık olduğunu söyledi. Son yıllarda MS hastası sayısının attığını belirten Tütüncü, Dünyada 3 milyon Türkiye’de de 75 bin MS hastası bulunduğunu bildirdi.
18.05.2022 Gündem
'Koku kaybı, parkinson hastalığının ilk klinik belirtilerinden olabilir'
'Koku kaybı, parkinson hastalığının ilk klinik belirtilerinden olabilir' Koku kaybı olarak bilinen anosminin birçok nörolojik hastalıkla ilişkisi bulunduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Nicer Korkut Bıçak, “Anosminin en sık nedenleri arasında alerjiler, viral enfeksiyonlar, kafa travmaları bulunmaktadır. Covid-19 enfeksiyonu sırasında ve sonrasında anosmi görülmektedir. Koku kaybı Alzheimer, Parkinson gibi bazı nörodejeneratif hastalıkların ilk klinik belirtilerinden olabilir” dedi.
17.05.2022 Sağlık
Ürik Asit Nedir? Ürik Asit Neden Yükselir, Nasıl Düşer? Ürik Asit Düşürücü Tedavi Yöntemleri...
Ürik Asit Nedir? Ürik Asit Neden Yükselir, Nasıl Düşer? Ürik Asit Düşürücü Tedavi Yöntemleri... İnsan vücudunun en önemli yapı taşları arasında yer alan pürin, günlük beslenme sırasında yüksek proteinli gıdaların aşırı miktarda tüketilmesi sonucunda artıyor. Pürin, dışarıdan besinlerle alınabileceği gibi kanın içinde de bulunur ve vücutta parçalanması ile ürik asit meydana gelir. Ürik asit nedir? Ürik asit neden yükselir, nasıl düşer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.09.2021 Sağlık
Selma Blair: Ölümüm için plan yapmam söylendi
Selma Blair: Ölümüm için plan yapmam söylendi ABD’li oyuncu Selma Blair, uzun bir süredir MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele ediyor. Ünlü oyuncunun bu mücadele süreci belgesel oldu. Blair, tanıtımın bir noktasında, "Bana ölümüm için plan yapmam söylendi" diye konuştu.
14.08.2021 Cadde
Christina Applegate MS hastalığına yakalandı!
Christina Applegate MS hastalığına yakalandı! Yıllar önce meme kanserini yenen 49 yaşındaki ünlü oyuncu Christina Applegate, merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık olan MS'e (Multiple Skleroz) yakalandığını duyurdu.
11.08.2021 Cadde
Başta Elektrik Çarpması Gibi Ağrı Neden Olur?
Başta Elektrik Çarpması Gibi Ağrı Neden Olur? Yoğun iş temposu, heyecan veya farklı durumlarda başımızda şiddetli ağrılar ortaya çıkabilmektedir. Başta meydana gelen şiddetli ağrılardan birisi de elektrik çarpmış gibi hissettiren ağrılar olabilmektedir. Bu ağrıya maruz kalan kişiler başta elektrik çarpması gibi ağrı neden olur? Baştaki ağrı için hangi doktora gidilir? Tarzında sorulara yanıt arıyor. İşte tüm detaylar.
27.07.2021 Sağlık
‘İki doz BioNTech’e ek doza gerek yok’
‘İki doz BioNTech’e ek doza gerek yok’ Delta varyantının ortaya çıkmasından sonra 50 yaş üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan mRNA hatırlatma aşısına ilişkin bazı vatandaşlar tedirginlik yaşarken, pek çok merak edilen soru da var.
5.07.2021 Gündem
‘MS hastalığında pozitiflik önemli’
‘MS hastalığında pozitiflik önemli’ ABD’li oyuncu Selma Blair, MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla savaşı sırasında ‘pozitif’ kalmanın önemiyle ilgili açıklama yaptı.
17.06.2021 Dünya
MS hastalığı açılımı nedir? MS hastalığı neden olur, belirtileri, tedavisi nelerdir, genetik mi?
MS hastalığı açılımı nedir? MS hastalığı neden olur, belirtileri, tedavisi nelerdir, genetik mi? Bugün Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü...Vatandaşlar ise MS hastalığı nedir? MS hastalığı neden olur, belirtileri, tedavisi nelerdir? araştırmasına geçti. Ailesinde, arkadaşında, akrabalarında veya herhangi bir yakınında MS hastalığı ile karşılaşanlar detaylı bilgilere erişmek istiyor. Peki MS hastalığı genetik mi?
28.05.2021 Gündem
MS hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor
MS hastalığı kadınlarda daha sık görülüyor MS gençlerde nörolojik nedenli engelliliklerde birinci sırada yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Rengin Artuğ, sinir sisteminin önemli hastalıklarından MS (Multiple Skleroz) hakkında bilgi verdi.
26.05.2021 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Multiple Skleroz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.