Sağlık Başta Elektrik Çarpması Gibi Ağrı Neden Olur?

Başta Elektrik Çarpması Gibi Ağrı Neden Olur?

28.07.2021 - 01:13 | Son Güncellenme:

Yoğun iş temposu, heyecan veya farklı durumlarda başımızda şiddetli ağrılar ortaya çıkabilmektedir. Başta meydana gelen şiddetli ağrılardan birisi de elektrik çarpmış gibi hissettiren ağrılar olabilmektedir. Bu ağrıya maruz kalan kişiler başta elektrik çarpması gibi ağrı neden olur? Baştaki ağrı için hangi doktora gidilir? Tarzında sorulara yanıt arıyor. İşte tüm detaylar.

Başta Elektrik Çarpması Gibi Ağrı Neden Olur

Başta elektrik çarpmış gibi hissettiren ağrıya nevralji adı verilmektedir. Genel olarak baş ve boyun kısmında görülen bu şiddetli ağrının tam olarak nedeni tıp alanında tespit edilememektedir.

Haberin Devamı

 Başta Elektrik Çarpması Gibi Ağrı Neden Olur?

 Başta meydana gelen oldukça sancılı ve sanki elektrik çarpmış hissi veren ağrıların adına nevralji, oksipital nevralji adı verilmektedir. Nevralji ağrıları boyun sinirlerinden çıkan ve başın arka kısımlarına kadar oksipital sinirlerinin ulaşması sonucunda ortaya çıkmaktadır.

 Normal bir ağrıya göre çok daha fazla şiddetli ağrı hissettiren nevralji ağrıları ortaya çıktığında bazı hastalar şiddetli elektrik çarpması, bıçak saplanması ya da yanmalar hissedebilmektedir. Nevralji ağrılarının ortaya çıkabilmesinde çeşitli hastalıkların yardımcı olduğu bilinmektedir. Nevralji ağrılarına neden olan bazı hastalıklar şunlardır:

 - Kanser ilaçlarının bazıları

 - Diyabet

Haberin Devamı

 - Multiple Skleroz

 - Travma

 - Kemik, yumuşak doku bozuklukları sonucunda sinire uygulanan baskı

 - Tümör

 - Damarsal bozukluklar

 - Kronik böbrek yetmezliği

 - Suçiçeği, AIDS ve sifiliz gibi bazı enfeksiyon hastalıkları

 Baştaki Nevralji Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Başta şiddetli ağrı ve yanma hissi duyan kişiler, bu ağrıların sebeplerini ve tedavi amaçlı hangi bölüm doktoruna gitmeleri gerektiğini merak ediyor. Şiddetli elektrik çarpması gibi şiddetli ağrıların meydana gelmiş olduğu nevralji hastalığı için gidilmesi gereken bölüm Nöroloji bölümüdür. Bu bölümden doktora randevu alabilir ve en doğru tedavi yöntemlerine uzmanlar tarafından erişim sağlayabilirsiniz.

Yazarlar