Orman Yangınları

Orman Yangınları

Son dakika orman yangınları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan orman yangınları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan orman yangınları haber sayfamızda...

Orman Yangınları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.132 orman yangınları haberi bulunmuştur.
Yabancı öğrenciler ebru çalışması yaptı
Yabancı öğrenciler ebru çalışması yaptı Erasmus+ değişim programı çerçevesinde Japonya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen 9 öğretmen ve 12 ortaokul öğrencisi, ebru çalışması yaptı.
24.04.2024 Eğitim
'Dünya Günü' Google'da Doodle oldu! 22 Nisan ne günü? İklim değişikliği nedir, neden Doodle oldu? 22 Nisan Dünya Günü nedir?
'Dünya Günü' Google'da Doodle oldu! 22 Nisan ne günü? İklim değişikliği nedir, neden Doodle oldu? 22 Nisan Dünya Günü nedir? Her yıl olduğu gibi 22 Nisan Dünya Günü Google'da Doodle oldu. Google dikkat çekmek ya da tarihte önemli bir günü anmak amacıyla arama motorunda Doodle çizimleri gerçekleştiriyor. İklim değişikliği farkındalığı kapsamında 1970 yılından bu yana kutlanan bu güne dair, "22 Nisan ne günü? İklim değişikliği nedir, neden Doodle oldu? 22 Nisan Dünya Günü nedir?" sorularının yanıtı aranıyor. İşte detaylar…
22.04.2024 Bilgi Rehberi
Önce sıcak sonra yağmur
Önce sıcak sonra yağmur Hava sıcaklığı bazı illerde 30 derecenin üstüne çıktı. Bakan Özhaseki, yaşlı ve hastalara “Dikkatli olun” çağrısı yaptı. Sıcaktan sonra yağmur bekleniyor
17.04.2024 Gündem
Çanakkale Valiliği uyardı! Orman yangınlarına dikkat
Çanakkale Valiliği uyardı! Orman yangınlarına dikkat Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.
15.04.2024 Gündem
‘Sizi ezdirmeyiz’
‘Sizi ezdirmeyiz’ CHP Genel Başkanı Özel, “Emekli ömrünü karınca gibi çalışmakla geçirdi. Şimdi sıra rahat etmeye geldi ama sizi görmezden gelen bir iktidar var. Ama çalıştığınız dönem gibi birlikte olun. Emeklilikte de karıncalar gibi olursanız sizi hor görenlere ezdirmeyiz”
29.03.2024 Gündem
Yumaklı: Su zengini değiliz
Yumaklı: Su zengini değiliz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen Dünya Su Günü Programı’nda, iklim olaylarında rekor artışlar yaşandığını belirterek, “Bu durumun bir yansıması olarak ülkemizde bir yandan kuraklık, bir yandan orman yangınları diğer yandan sel felaketleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Hatta aynı gün içinde bir yerde sel başka bir yerde orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz” dedi.
26.03.2024 Ekonomi
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak'
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2030’da ülkemizde su kaynakları yüzde 20 oranında azalırken, nüfusumuzun yüzde 10 oranında artması bekleniyor. 2050’de artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacını karşılamak için yüzde 65-70 daha fazla gıdaya, bu gıdayı üretmek için de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş: İtfaiye istasyon sayımızı 48'e çıkardık
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş: İtfaiye istasyon sayımızı 48'e çıkardık Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Bugün hizmete açacağımız, şehitlerimizin ismini verdiğimiz 2 yeni istasyonumuzla birlikte Başkentimizde istasyon sayımızı 48'e çıkarmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra 5 yeni istasyonumuzun daha bu yıl içerisinde yapımına başlanacak olup istasyon sayımızı yıl içerisinde 53'e çıkarmayı planlıyoruz" dedi.
15.03.2024 Gündem
Şili'de orman yangını evlere sıçradı: En az iki ölü
Şili'de orman yangını evlere sıçradı: En az iki ölü Şili’nin Valparaiso bölgesinde çıkan orman yangını sebebiyle en az iki kişi hayatını kaybetti, 20 ev ise küle döndü.
15.03.2024 Dünya
Rapor: Avrupa 'yıkıcı' iklim risklerine karşı daha fazla adım atmalı
Rapor: Avrupa 'yıkıcı' iklim risklerine karşı daha fazla adım atmalı Avrupa Çevre Ajansı tarafından hazırlanan analiz, Avrupa'nın risklere uyum sağlamak için acil ve kararlı adımlar atmaması halinde iklim değişikliğinin 'feci' sonuçlarına maruz kalabileceği uyarısında bulunuyor.
12.03.2024 Dünya
Avrupa’da su savaşları ihtimali var
Avrupa’da su savaşları ihtimali var Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’ndan sızdırılan rapor taslağında, gelecekte su kıtlığı nedeniyle üye ülkeler arasında savaşlar çıkabileceği bildirildi.
10.03.2024 Dünya
Murat Kurum'dan İBB yönetimine eleştiri: İSKİ elektrik parasını ödeyemez hale geldi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine eleştiri: İSKİ elektrik parasını ödeyemez hale geldi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’a 5 yılda hiçbir yatırım yapılmadığını belirterek 'Mevcut yönetim İSKİ’yi elektrik faturasını ödeyemeyecek hale düşürdü' dedi.
5.03.2024 Gündem
Yeniden aday olan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı projelerini açıkladı
Yeniden aday olan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı projelerini açıkladı Yeniden aday olan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, seçim çalışmaları kapsamında projelerini açıkladı. Projelerin anlatıldığı programın sonunda belediye meclis üyeleri de tanıtıldı. Programa AK Parti MYK üyeleri milletvekilleri, partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2.03.2024 Gündem
Texas’ta yangın krizi: Acil durum ilan edildi!
Texas’ta yangın krizi: Acil durum ilan edildi! ABD'nin Texas eyaletinin beş farklı noktasında devam eden yangınlarda şu ana kadar 370 bin dönümlük alan küle dönerken, acil durum ilan edildi. Yanı sıra Smokehouse Creek yangınına müdahale için Greenville şehrinden yola çıkan bir itfaiye ekibi, görüş mesafesinin düştüğü yolda alevlerin arasında kaldı.
28.02.2024 Dünya
TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Yeniden ayağa kalkacağız
TESK Başkanı Bendevi Palandöken: Yeniden ayağa kalkacağız Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri için yayımladığı mesajda, “Geçmiş yıllarda meydana gelen ve yüreğimizi yakan depremlerden sonra nasıl ayağa kalktıysak bu deprem sonrasında meydana gelen sel ve orman yangınları da dahil olmak üzere birlik ve beraberliğimiz sayesinde yeniden ayağa kalkacağımıza inancım tam” dedi.
6.02.2024 Ekonomi
Şili’de facianın boyutu artıyor: 122 ölü
Şili’de facianın boyutu artıyor: 122 ölü Şili’nin orta kesimlerinde Cuma gününden bu yana devam eden orman yangınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 122’ye yükseldi.
6.02.2024 Dünya
Dışişleri Bakanlığı Şili için taziye mesajı yayımladı
Dışişleri Bakanlığı Şili için taziye mesajı yayımladı Dışişleri Bakanlığı, Şili’de orman yangınlarında hayatını kaybedenler nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
5.02.2024 Gündem
Şili'de orman yangınları felakete dönüştü! En az 112 kişi yaşamını yitirdi, 200 kayıp var
Şili'de orman yangınları felakete dönüştü! En az 112 kişi yaşamını yitirdi, 200 kayıp var Şiddetli orman yangınlarında en az 112 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi ise hala kayıp. Yanı sıra yangınlardan en çok etkilenen şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
5.02.2024 Dünya
Şili felaketi yaşıyor can kaybı yükseldi! Korkutan açıklama geldi
Şili felaketi yaşıyor can kaybı yükseldi! Korkutan açıklama geldi Şili’nin devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 64’e yükseldi. Şili Devlet Başkanı korkutan açıklama yaptı.
4.02.2024 Dünya
Şili'de facia! Orman yangınlarında can kaybı artıyor
Şili'de facia! Orman yangınlarında can kaybı artıyor Şili'de patlak veren orman yangınlarında yetkililer ölü sayısının 51'e yükseldiğini duyurdu.
4.02.2024 Dünya
Şili’de orman yangınları: En az 10 kişi öldü, ülkede OHAL ilan edildi
Şili’de orman yangınları: En az 10 kişi öldü, ülkede OHAL ilan edildi Şili'nin orta ve güney kesiminde çıkan orman yangınlarında en az 10 kişi hayatını kaybetti. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu.
3.02.2024 Dünya
2023 yılı kayıtlara geçti! 1850 yılından sonra ilk
2023 yılı kayıtlara geçti! 1850 yılından sonra ilk Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) tarafından yayınlanan Küresel İklim Raporu’nda, 2023 yılı kayıt altına alınan en sıcak yıl olduğu belirtilerek, 2023'te ortalama küresel sıcaklıkların sanayi öncesi dönem ortalamasının 1,48 derece üzerine çıktığı aktarıldı.
9.01.2024 Gündem
Acil numaralar listesi 2024 | Acil numaralar Korona, Polis, Ambulans, İtfaiye, Cenaze hizmetleri, elektrik, gaz kaçağı acil numarası kaç?
Acil numaralar listesi 2024 | Acil numaralar Korona, Polis, Ambulans, İtfaiye, Cenaze hizmetleri, elektrik, gaz kaçağı acil numarası kaç? Milyonlarca vatandaşın hizmetinde olan acil numaralar zaman zaman yoğun ilgi görüyor. Acil anda ihtiyaç duyulan hizmet neyse o numaraya ulaşmak isteyen vatandaşlar acil numaralar listesini incelemek istiyor. Polis, Ambulans, Cenaze hizmetleri, elektrik, gaz kaçağı ve daha fazla olan acil çağrı merkezi numaraları kaç? İşte muhakkak her vatandaşın bilmesi gereken numaralar...
2.01.2024 Gündem
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyonu aşkın kişi havaifişek gösterisini izledi.
31.12.2023 Dünya
Timsah baskını! Dünyayı şoka sürükleyen görüntüler
Timsah baskını! Dünyayı şoka sürükleyen görüntüler Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan bölgeyi daha sonra timsahlar bastı. Uluslararası ajansların geçtiği fotoğraflar dünyada şok etkisi yarattı.
18.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Orman Yangınları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.