Dünya Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

31.12.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyonu aşkın kişi havaifişek gösterisini izledi.

Türkiye ve dünya zorlu bir yılı, 2023'ü geride bıraktı. Depremler, savaşlar, gösteriler, orman yangınları ve kayıpların damgasını vurduğu seneye geride kaldı. Dünya '2024'e 'merhaba' dedi.

Haberin Devamı

YENİ ZELANDA

Avustralya'dan önce yeni yıla giren Yeni Zelanda'da geri sayım bitti ve saatler 00.00'ı gösterdiğinde çığlıklar yükseldi. Yerel medya, ülkenin en büyük şehri Auckland'da yağmura rağmen kalabalıkların toplandığını yazdı.

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

AVUSTRALYA

Dünyada yeni yıla ilk giren ülkelerden Avustralya'da, geleneksel 'erken' gösteri akşam 21.00'de gerçekleşti.

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

Sydney'in ünlü Opera Binası ve Sydney Köprüsü'ndeki şovu izlemek isteyenler, günün erken saatlerinden itibaren yerlerini aldı. Avustralya medyası, günün sonuna doğru Sydney Limanı çevresinde 1 milyondan fazla insanın toplandığını bildirdi.

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

Yerel saatle 21.00'de aileler için sekiz dakikalık ilk gösteri düzenlendi. Bu uygulama, çocukların havai fişekleri görmesi için gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

Saatlerin 24.00'ü bulmasıyla 12 dakikalık asıl gösteri Sydney semalarını aydınlattı. Gösteride 58 bin havai fişek ateşlendi.

 

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

GÜNEY KORE

Asya kıtasının doğusunda yer alan Güney Kore'de ise 2023'ün son gün batımını izlemek için Namsan Kulesi'nde toplananlar oldu. Grup, başkent Seul'deki gökdelenin tepesinden güneşin batışını izleyip fotoğraflar çekti.

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

ÇİN

Çin lideri Xi Jinping ise, devlet televizyonunda yayınlanan yeni yıl konuşmasında ülke ekonomisinin sıfır-Covid politikasının terk edilmesiyle fırtınayı atlattığını söyledi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin öncekinden daha dinamik ve dirençli olduğunu kaydetti.

Xi Jinping'in konuşmasında en dikkat çekici bölüm, Tayvan mesajıydı. Çin'in 'kesinlikle yeniden birleşeceğini' vurgulayan Xi, "Tayvan Boğazı'nın iki yakasındaki bütün Çinliler, ortak bir gaye duygusuna bağlı olmalı ve Çin ulusunun modernizasyonunun zaferini paylaşmalıdır" dedi.

JAPONYA

Japonya'nın başkenti Tokyo’da bulunan dünyanın en kalabalık yaya geçidi olarak bilinen Shibuya'da toplanan binlerce kişi, 2024 yılına coşkuyla girdi.

Japonya'nın başkenti Tokyo, bu sene de renkli yeni yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Her yıl olduğu gibi Tokyo'nun turistik semti Shibuya'da toplanan on binlerce kişi, 2024'ye birlikte "merhaba" dedi. Dünyanın en kalabalık yaya geçidi olarak bilinen Shibuya'daki yaya geçidinin araç trafiğine kapanmasını fırsat bilen yerli ve yabancı on binlerce kişi, meydanda kurulan dev ekranda geri sayım heyecanı yaşadı. Japonya'nın farklı bölgelerinde düzenlenen havai fişek gösterileri ise izleyenlere görsel şölen yaşattı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Kuzey Kore ise resmi anonsla 2024 yılına "merhaba" dedi.

HONG KONG 12 DAKİKALIK HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİYLE 2024’E GİRDİ

Dünyanın dört bir yanında yeni yıl kutlamaları yapılıyor. Çin’e bağlı Hong Kong da yeni yıla 12 dakika süren havai fişek gösterileriyle “merhaba” dedi. Victoria Limanı’nda yaklaşık 1 saat önce başlayan havai fişek gösterileri izleyenleri kendine hayran bıraktı. Erken saatlerde havai fişek gösterisini izlemeye başlayan Hong Konglular, geri sayımının tamamlanmasıyla 2024 yılına coşkuyla girdi. Yeni yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan “Yeni Yıl Yeni Efsane” temalı gösteride değişen mevsimler ve doğanın güzelliği anlatıldı.

TAYVAN’DA 2024 HEYECANI

2024 yılına ilk merhaba diyen Tonga ve Yeni Zelanda’nın ardından yeni yıl heyecanı sürüyor. Dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi Tayvan’da da binlerce kişi 2024 yılını heyecanla karşıladı. Taipei meydanına akın eden binlerce kişi, meydanda bulunan Taipei 101 gökdelenindeki havai fişek gösterileriyle 2024’e girdi. 509 metre yüksekliğindeki Taipei 101 gökdeleninin her katından fırlatılan havai fişeklerle ışık şöleni yaşanırken, meydanda toplananlar da dakikalarca eğlendi.

Haberin Devamı

TAYLAND

Tayland, TSİ 20.00’da 2024 yılına coşkuyla girdi. Başkent Bangkok’ta şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen etkinliklerde yerel halk ve yabancı turistler yeni yılın gelişini renkli görüntülerle kutladı. Başkentin geleneksel kutlama alanlarından Icon Siam, Central World ve Wat Arun Tapınağı’nda gerçekleşen etkinliklere yerel ve yabancı katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Bangkok’un Chao Phraya Nehri’nde yer alan Icon Siam’da düzenlenen kutlamalarda çeşitli konserler, yarışmalar, dron şov ve dans gösterilerinin yanı sıra 50 bin havai fişek ile oldukça görkemli bir geri sayım gerçekleştirildi.
Tayland’ın güney bölgelerinde ise yeni yıl kutlamaları sahil bölgelerinde ve halk plajlarında yapıldı. Hava sıcaklığının son günlerde 30 derecenin üzerinde seyrettiği Phuket, Krabi ve Pattaya gibi tatil şehirlerinde düzenlenen yılbaşı kutlamalarında turistler doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

ENDONEZYA

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yeni yıl akşamı binlerce kişi sokakları doldurdu. Binlerce kişinin meydanları doldurması nedeniyle trafik dursa da halk 2024 yılını coşkuyla karşıladı. Bali'de ise binlerce kişi sahillere akın etti. Geri sayımın tamamlanmasının ardından havai fişek gösterileri başladı. Kutlamaları heyecanla izleyen binlerce kişi, yeni yılın ilk dakikalarına sevdikleriyle girdi.

Dünya 2024e merhaba diyor 58 bin havai fişekle nefes kesen gösteri

DUBAİ

Dubai, 2024'ü dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'dan atılan havai fişek ve ışıklandırma sistemleriyle düzenlenen gösteri ile karşıladı. Dubai’de yaşayanlar yeni yılı karşılamak için 828 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa'nın çevresinde sokak ve caddeleri doldurdu. Geri sayımın tamamlanmasının ardından dakikalarca süren gösteri büyük ilgiyle izlendi.