Oruç Tutmak

Oruç Tutmak

Son dakika oruç tutmak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan oruç tutmak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan oruç tutmak haber sayfamızda...

Oruç Tutmak

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 792 oruç tutmak haberi bulunmuştur.
BAYRAMDA ORUÇ TUTULUR MU? Ramazan Bayramı'nın 2. gününde oruç tutmak günah mı?
BAYRAMDA ORUÇ TUTULUR MU? Ramazan Bayramı'nın 2. gününde oruç tutmak günah mı? Ramazan ayı sona erdi. Bugün Ramazan Bayramı başladı. Müslüman vatandaşlar ise bayramda oruç tutulur mu öğrenmek istiyor. Peki Ramazan Bayramı'nda 1.2.3. gün oruç tutulur mu, günah mı? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan cevap
10.04.2024 Bilgi Rehberi
Kalp hastasına ‘oruç’ uyarısı
Kalp hastasına ‘oruç’ uyarısı Ramazanda oruç tutmak isteyen kronik ve sürekli ilaç kullanan hastaların bazı kurallara dikkat etmesi gerekiyor.
31.03.2024 Gündem
2024 İZMİR İFTAR VE İMSAK VAKİTLERİ | İzmir'de bugün iftar/sahur saat kaçta olacak, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak?
2024 İZMİR İFTAR VE İMSAK VAKİTLERİ | İzmir'de bugün iftar/sahur saat kaçta olacak, iftara ne kadar kaldı, oruç ne zaman açılacak? Mübarek Ramazan ayında sahur ve iftar vakitleri araştırılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da il il imsakiye 2024 araştırması gündemde. İzmir de merak edilen şehirler arasında. İzmir'de yaşayan ve oruç tutmak isteyen vatandaşlar, İzmir imsakiye araştırmasını yapıyor. Peki İzmir'de sahur vakti ve iftar saati kaçta? İşte 2024 İzmir imsakiye
18.03.2024 Bilgi Rehberi
İFTAR DUASI (ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU-ANLAMI): 🤲 Ramazan ayı bugün başladı! İftar-oruç açarken okunacak dualar! 📌 İşte Ramazan ayı için iftar duası...
İFTAR DUASI (ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU-ANLAMI): 🤲 Ramazan ayı bugün başladı! İftar-oruç açarken okunacak dualar! 📌 İşte Ramazan ayı için iftar duası... İftar duası ile ilgili araştırmalar başladı. On bir ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Ramazan ayında Müslüman alemi oruç ibadetini gerçekleştiriyor. Oruç açarken okunacak dualar ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte Arapça-Türkçe iftar duası okunuşu ve anlamı! Peki oruç açarken hangi dualar okunur?
12.03.2024 Bilgi Rehberi
2024 RAMAZAN MANİLERİ SÖZLERİ YENİ, RESİMLİ: Ramazan için en farklı, güzel, anlamlı, kısa, uzun, 2 kıtalık, 4 kıtalık Ramazan Manileri
2024 RAMAZAN MANİLERİ SÖZLERİ YENİ, RESİMLİ: Ramazan için en farklı, güzel, anlamlı, kısa, uzun, 2 kıtalık, 4 kıtalık Ramazan Manileri Ramazan ayı, İslam dünyasında büyük bir öneme sahip olan kutsal bir zaman dilimidir. Bu mübarek ay, oruç tutmak, ibadet etmek, dua etmek ve hayır işlerinde bulunmak için bir fırsat sunar. Ramazan, müminler için manevi bir temizlenme ve yenilenme zamanıdır. Bu ayda tutulan oruç, sabır, dayanıklılık ve birlik duygusunu pekiştirirken, aynı zamanda açlık ve ihtiyaç içindeki insanlara empati duygusunu artırır. Ramazan manileri ise bu kutsal ayın neşesini ve coşkusunu dile getiren, geleneksel şiirlerdir. Bu maniler, iftar sofralarında, camilerde ve toplum içinde paylaşılırken, Ramazan'ın bereketini ve önemini hatırlatır. Ramazan boyunca manilerle birlikte paylaşılan dualar ve güzellikler, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarını artırırken, toplumsal dayanışmayı güçlendirir. Bu nedenle 2024 Ramazan manileri, bu kutsal ayın coşkusunu ve paylaşım ruhunu yansıtan önemli bir geleneği temsil eder.
21.03.2024 Bilgi Rehberi
Sahura kalkın! Ramazanda böbrek hastalarına 6 önemli uyarı
Sahura kalkın! Ramazanda böbrek hastalarına 6 önemli uyarı Oruç tutmak fiziksel ve ruhsal sağlığımız üzerinde pek çok fayda sağlasa da, bazı kurallara dikkat etmediğimizde böbrekleri etkileyebiliyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Bilal Görçin, “Böbrek hastalıkları genellenemez. Bu nedenle böbrek hastalığına sahip kişilerin ramazanda beslenme yaklaşımları farklı olmalıdır” diyerek, böbrek hastalarının oruç tutarken dikkat etmeleri gereken kuralları anlattı.
11.03.2024 Genel Sağlık
Oruçluyken boy abdesti alınır mı? Gusül abdesti almak orucu etkiler mi?
Oruçluyken boy abdesti alınır mı? Gusül abdesti almak orucu etkiler mi? Oruçluyken boy abdesti almak orucu bozar mı sorusu Ramazan ayında yoğun olarak aranıyor. Mart ayına denk gelen Ramazan ayında çeşitli sorular gündemi meşgul ediyor. Oruçlu zamanlarda en büyük zorluk ise susuzluk. Oruçlu iken serinlemek için duşa girmek isteyenlerin aramaları da arttı. Peki, oruçluyken duş almak, boy abdesti almak orucu bozar mı? Gusül abdesti orucu bozar mı?
11.03.2024 Gündem
Sahurda azıcık yiyen iftara kadar acıkmak bilmiyor! İşin sırrı içinde saklı, saf proteinmiş
Sahurda azıcık yiyen iftara kadar acıkmak bilmiyor! İşin sırrı içinde saklı, saf proteinmiş Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sağlıklı bir şekilde oruç tutmak isteyen birçok kişiyi 'İftarda ve sahurda ne yesek?' telaşı sardı. Peki sağlıklı bir şekilde oruç tutmak için sahur sofralarında hangi besinlere yer verilmeli? İşte mideyi açlıktan kazıtmadan oruç tutmanızı sağlayan sahurda tüketilmesi gereken yiyecekler.
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar
Orucu bozan şeyler nelerdir? Oruç hangi hallerde bozulur? Orucu bozan ve bozmayan durumlar Ramazan ayında vatandaşlar tarafından 'Orucu bozan durumlar nelerdir' sorusu merak ediliyor. Ramazan'da dikkat edilmesi gereken orucu bozan şeyler ve orucu bozmayan durumlar hakkında detaylı bilgiyi sizler için bu haberde topladık. İşte Ramazan orucunu bozup, yalnız kaza gerektiren şeyler...
11.03.2024 Gündem
Oruçluyken kolonya sürülür mü, deodorant veya ağız spreyi sıkılır mı?
Oruçluyken kolonya sürülür mü, deodorant veya ağız spreyi sıkılır mı? Ramazan ayı içerisinde en fazla araştırılan konu başlıkları arasında orucu bozan şeyler geliyor. Oruç ibadetini yerine getiren binlerce müslüman Kolonya sürmek orucu bozar mı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Peki Ramazan ayında kolonya sürmek orucu bozar mı, parfüm ve deodorant koklamanın oruca bir zararı var mı? İşte Diyanet bilgisi...
11.03.2024 Ramazan
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı...
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı... Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde oruç tutan vatandaşlar oruç bozan durumları, oruç bozan şeyleri bilmek ve buna göre bu hususlara dikkat etmek istiyorlar. Sağlık durumu el veren her müslüman oruç ibadetini yerine getirmekle sorumludur. Peki Diş fırçalamak orucu bozar mı? Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir?
11.03.2024 Gündem
Oruçluyken boğaza su kaçarsa oruç bozulur mu? Abdest alırken boğazına su kaçması orucu etkiler mi?
Oruçluyken boğaza su kaçarsa oruç bozulur mu? Abdest alırken boğazına su kaçması orucu etkiler mi? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar oruç tutmaya başlar. Oruç ibadetini yerine getirirken birtakım hususlara dikkat edilir. Gösterilen özene rağmen bazen bazı durumlar orucu bozabilir. Abdest alırken hataen boğaza su kaçması gibi durumlarsa insanları ikilemde bırakabiliyor. Gerçekten de abdestliyken boğaza su kaçarsa oruç bozulur mu?
11.03.2024 Gündem
Sigara içmek orucu bozar mı? Oruçluyken sigara kokusu ve sigara dumanı orucu etkiler mi?
Sigara içmek orucu bozar mı? Oruçluyken sigara kokusu ve sigara dumanı orucu etkiler mi? Ramazan ile birlikte özellikle sigara kullananların araştırdığı soru, 'oruçluyken sigara içmek orucu bozar mı?' oldu. Uzun oruçlu bulunan saatlerde sigara içen vatandaşlar aramalara başladı. Sigara dumanı orucu etkiler mi, sigara kokusu orucu bozar mı?
11.03.2024 Ramazan
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir?
Oruçluyken tok tutan besinler nelerdir? Oruçluyken kaçınılması gereken besinler nelerdir? Oruç tutarken uzun süre tok kalmamızı sağlayacak besinler neler?
Uyuyarak oruç tutmak günah mı? Ramazan’da oruçluyken sürekli uyumak oruca bozar mı?
Uyuyarak oruç tutmak günah mı? Ramazan’da oruçluyken sürekli uyumak oruca bozar mı? On bir ayın sultanı Ramazan ayı gelmesiyle birlikte çeşitli konular araştırılmaya başlandı. Oruç ile ilgili araştırılan konulardan biri ise uyuyarak oruç tutmanın günah olup olmadığı ve Ramazan ayında iken gündüzü uyuyarak geçirmenin oruca zarar verip vermeyeceği yer alıyor. Peki uyuyarak oruç tutmak günah mı, Ramazan’da oruçlu iken gündüzü uyuyarak geçirmenin oruca zararı var mıdır?
11.03.2024 Ramazan
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.03.2024 Dini Bilgiler
Oruçluyken ağda yapılır mı? Oruçluyken epilasyon yaptırmak orucu bozar mı?
Oruçluyken ağda yapılır mı? Oruçluyken epilasyon yaptırmak orucu bozar mı? Oruç zamanı geldiğinde insanların en çok korktuğu olay oruçlarının bozulması olmakta. Ramazan, beraberinde büyük bir bereket ve sağlık habercisi orucu getirmekle birlikte birçok soru işaretini de getiriyor. Günümüzde gerçekleştirilen henüz insanlığa sunulmuş yeni eylemlerin oruca etkisi oldukça konuşulmakta. Ağda yapmak da bu konuşulan eylemlerden biri. Peki bu kadar sıcak havalarda ve uzun günlerde tutulan oruca ağdanın yapmış olduğu etki nedir?
11.03.2024 Ramazan
Sabah ezanı okunurken yeme içmeye devam edilebilir mi? Diyanet açıkladı
Sabah ezanı okunurken yeme içmeye devam edilebilir mi? Diyanet açıkladı Huzur ayı Ramazan'ın gelişi tüm İslam aleminde büyük bir mutluluk yarattı. Müslümanlar oruç başta olmak üzere bu kutsal ayı bol bol ibadet ederek geçiriyor. Oruç tutmak için sahur yapan vatandaşlar ise bir soruya cevap arıyor. Cevabı merak edilen "Sabah ezanı okunmaya başladığında yeme içmeye kısa bir süre devam edilebilir mi?" sorusunu Din İşleri Yüksek Kurulu yanıtladı. İşte cevabı...
11.03.2024 Dini Bilgiler
Yolculuktayken oruç tutulur mu? SEFER ORUCU NEDİR, NASIL TUTULUR? Seferi iken yolculuk esnasında oruç bozulur mu?
Yolculuktayken oruç tutulur mu? SEFER ORUCU NEDİR, NASIL TUTULUR? Seferi iken yolculuk esnasında oruç bozulur mu? Seferi iken oruç tutulur mu sorusu Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bir kez daha araştırılıyor. Yolculuk sırasında ne zaman seferi olunur, seferi oruç nedir? Diyanet seferi iken oruç tutmak ve orucun bozulması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
10.03.2024 Bilgi Rehberi
Göbek eritme formülü: 7/7
Göbek eritme formülü: 7/7 Uzmanlar, göbek yağını yakmak için beslenme formülünü, güne sabah 6’da başlayıp 7’de kahvaltı yapmak, akşam yemeğini de 19.00’da yiyecek şekilde 7/7 diye tanımlıyor.
5.03.2024 Dünya
NAMAZ VAKİTLERİ 🤲🏻 İmsak & Sahur vakti 24 Şubat 2024 Cumartesi 🤲🏻 İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin bu geceki sahur saati kaçta, ne zaman?
NAMAZ VAKİTLERİ 🤲🏻 İmsak & Sahur vakti 24 Şubat 2024 Cumartesi 🤲🏻 İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin bu geceki sahur saati kaçta, ne zaman? 24 Şubat 2024 Cumartesi günü Berat Kandili olmasından dolayı bu akşam imsak vakti araştırılmaya başladı. Kandil gününde oruç tutmak isteyen vatandaşlar, yaşadığı şehrin imsak - sahur vaktini öğrenmek istiyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin bu geceki sahur saati kaçta?
23.02.2024 Bilgi Rehberi
ŞABAN AYI İBADETLERİ/ORUCU: Şaban ayı hangi gün başlıyor? Şaban ayı orucu ne zaman tutulur? Şaban ayı ilk 10 gün zikirleri ve tesbihleri
ŞABAN AYI İBADETLERİ/ORUCU: Şaban ayı hangi gün başlıyor? Şaban ayı orucu ne zaman tutulur? Şaban ayı ilk 10 gün zikirleri ve tesbihleri Mübarek Şaban ayı heyecanı tüm İslam alemini sardı. Üç aylardan ikincisi olan Şaban'da Müslüman dünyası oruç tutuyor, tesbihler çekiyor ve dualar ediyor. Öne çıkan soru ise 'Şaban ayı ne zaman başlıyor, hangi günler oruç tutulur?' oldu. İşte, 2024 Şaban ayı zikirleri ve tesbihleri...
11.02.2024 Bilgi Rehberi
MİRAÇ KANDİLİ ORUCU VAR MI? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç Kandili orucu ne zaman, kaç gün tutulur?
MİRAÇ KANDİLİ ORUCU VAR MI? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç Kandili orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Miraç Kandili orucu ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. 6 Şubat 2024 Salı günü Miraç Kandili idrak edilecek. Kandilde oruç tutmak isteyenler Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kandil orucu ne zaman, kaç gün tutulur, sorularının yanıtını merak ediyor. Din İşleri Yüksek Kurulu kandil orucu ile ilgili merak edilen soruların yanıtını verdi.
6.02.2024 Bilgi Rehberi
Recep ayının 13, 14, 15. günü ne zaman 2024? Eyyam-ı biyd orucu hangi günler tutulur?
Recep ayının 13, 14, 15. günü ne zaman 2024? Eyyam-ı biyd orucu hangi günler tutulur? İslam alemi üç aylara ulaşmanın sevincini yaşıyor. Ramazanın habercisi üç ayların içerisinde bazı günlerde oruç tutmanın fazileti çok daha fazla oluyor. Bu günlerden birisi de Eyyam-ı biyd orucudur. Bu özel günlerde oruç tutmak isteyen Müslümanlar ise "Recep ayının 13, 14, 15. günü ne zaman 2024? Eyyam-ı biyd orucu hangi günler tutulur?" sorularının yanıtını arıyor. İşte 2024 Recep ayı takvimi…
23.01.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Oruç Tutmak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.