Özel Tüketim Vergisi

Özel Tüketim Vergisi

Son dakika özel tüketim vergisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan özel tüketim vergisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan özel tüketim vergisi haber sayfamızda...

Özel Tüketim Vergisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.415 özel tüketim vergisi haberi bulunmuştur.
‘Karbon depolama atlası’ oluşturulacak
‘Karbon depolama atlası’ oluşturulacak Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelede 2024-2030’u kapsayan “azaltım” yol haritası hazır. Buna göre, sera gazı emisyonlarının azaltılması için “Türkiye karbon depolama atlası” oluşturulacak. Döküm sahalarına atık kabulü sonlandırılacak. ÖTV tarifelerine karbon ayarı yapılacak.
29.03.2024 Ekonomi
TCMB: Yıllık enflasyon, temel mal ve enerjide yükseldi
TCMB: Yıllık enflasyon, temel mal ve enerjide yükseldi TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıllık enflasyonun temel mal ve daha belirgin olarak enerjide yükselirken; diğer ana gruplarda gerilediğini açıkladı.
6.02.2024 Ekonomi
Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı
Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıllık enflasyonun temel mal ve daha belirgin olarak enerjide yükselirken, diğer ana gruplarda gerilediğini açıkladı.
6.02.2024 Uzmanpara
Engelli Araç Limiti 2024: Sıfır Engelli Araç Limiti Ne Kadar?
Engelli Araç Limiti 2024: Sıfır Engelli Araç Limiti Ne Kadar? Engelli araç limiti, engelli vatandaşların Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden satın alabilecekleri araçların fiyatını belirleyen bir kriterdir. Her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenen engelli araç limiti 2024 yılında da artış göstermiştir. Engelli araç almak isteyen vatandaşların yerine getirmesi gereken bazı koşullar vardır. Engelli araç limiti ne kadar? Engelli araç alım şartları nelerdir? İşte detaylar...
5.01.2024 Ekonomi
‘İzmir yat turizmi başkenti olacak’
‘İzmir yat turizmi başkenti olacak’ Özdere, Dikili, Çeşme Şifne, Çeşmealtı ve Şakran yat limanları için etüt proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu “İzmir’i Türkiye yat turizminin başkentine dönüştüreceğiz” dedi.
28.10.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: 41 olan yat limanı sayımızı 62’ye çıkardık
Bakan Uraloğlu: 41 olan yat limanı sayımızı 62’ye çıkardık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kendi arıtma sistemlerinin yer aldığı en çevreci özelliğe sahip İzmir Yeni Foça Yat Limanı’nın hizmete açılış törenine katıldı.
27.10.2023 Ekonomi
Bütçede öncelikler deprem ve istikrar
Bütçede öncelikler deprem ve istikrar 2024 yılı Merkezi Yönetimi Bütçe Kanunu Teklifi’ni tanıtan Cevdet Yılmaz, “Bu dönemde temel önceliğimiz depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, geleceğe dönük afet risklerini azaltmaktır. Diğer temel önceliğimiz makro finansal ve fiyat istikrarını sağlama hedefine katkıda bulunmak” dedi.
18.10.2023 Ekonomi
BBP Genel Başkanı Destici'den yeni anayasa mesajı
BBP Genel Başkanı Destici'den yeni anayasa mesajı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni anayasanın bir an önce çıkartılması gerektiğini belirtti.
17.09.2023 Gündem
Benzin, mazot ve gaza ÖTV zammı
Benzin, mazot ve gaza ÖTV zammı Benzinde litre başına 2.52 TL olan ÖTV tutarı 7.52’ye, motorinde litre başına 2.05 TL olan ÖTV tutarı 7.05’e yükseldi. Doğal gazdaki ÖTV de metreküp başına 0.0230 TL’den 0.0747 TL’ye çıkartıldı. Gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerinde ÖTV tutarlarını artıran karar, dünden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre akaryakıt, gaz ve yağ ürünlerini de içeren, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli 1 sayılı listede yer alan mallara ilişkin ÖTV tutarları yeniden belirlendi.
17.07.2023 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı: Akaryakıtta ÖTV tutarı arttı
Resmi Gazete'de yayımlandı: Akaryakıtta ÖTV tutarı arttı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerini de içeren bazı mallara ilişkin Özel Tüketim Vergilerinde (ÖTV) artışa gidildi.
15.07.2023 Ekonomi
Torba tekliften vergi artışı çıktı
Torba tekliften vergi artışı çıktı En düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran torba kanun teklifinden, vergi artışı düzenlemeleri çıktı. AK Parti’nin teklifine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), bir sefere mahsus olmak üzere sıfır alınan ve mevcut trafiğe kayıtlı tüm araçlar için iki katı ödenecek. Teklife göre, akaryakıta otomatik enflasyon ayarlaması yapılacak.
6.07.2023 Ekonomi
Binali Yıldırım muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu
Binali Yıldırım muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Buca ilçesine geçti. Burada muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluşan Yıldırım, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın yoğun bir kampanya dönemi yaşadığını söyledi.
23.05.2023 Gündem
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na: Vergi mevzuatından haberiniz yok
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na: Vergi mevzuatından haberiniz yok Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Bakan Nebati, "Bugünkü konuşmanızda şehit ailelerine ÖTV’siz araç alabileceklerine ilişkin düzenleme yapacağınıza dair söz vermişsiniz. "Vergi benim işim" diyorsunuz lakin vergi mevzuatından haberiniz yok." dedi.
29.04.2023 Gündem
Kamuya olan borçların yapılandırılması teklifi Meclis'ten geçti
Kamuya olan borçların yapılandırılması teklifi Meclis'ten geçti TBMM Genel Kurulunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi kabul edildi.
9.03.2023 Gündem
Elektrikli otomobillere vergi ayarı: 250 bin liralık indirim!
Elektrikli otomobillere vergi ayarı: 250 bin liralık indirim! Elektrikli otomobillerin ÖTV'sinde 8 ay sonra yeni bir güncellemeye gidildi. Motor gücü 160 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerde matrah sınırı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltilirken, motor gücü 160 kW'ı geçen elektrikli otomobillerde ise matrah sınırı 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin TL'ye çıkarıldı. Peki bu değişim araç fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte detaylar...
4.03.2023 Haberler
Elektrikli otomobillere vergi ayarı: 250 bin liralık indirim!
Elektrikli otomobillere vergi ayarı: 250 bin liralık indirim! Elektrikli otomobillerin ÖTV'sinde 8 ay sonra yeni bir güncellemeye gidildi. Motor gücü 160 kW'ı geçmeyen elektrikli otomobillerde matrah sınırı 700 bin TL'den 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltilirken, motor gücü 160 kW'ı geçen elektrikli otomobillerde ise matrah sınırı 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin TL'ye çıkarıldı. Peki bu değişim araç fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte detaylar...
4.03.2023 Ekonomi
Elektrikli otomobillerde matrah düzenlemesi
Elektrikli otomobillerde matrah düzenlemesi Elektrikli araçlarda Özel Tüketim Vergisi matrahı düzenlemesi yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3.03.2023 Uzmanpara
Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi
Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Elektrikli araçlarda Özel Tüketim Vergisi matrahı düzenlemesi yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3.03.2023 Ekonomi
'Enflasyondaki düşüş eğilimi devam edecek'
'Enflasyondaki düşüş eğilimi devam edecek' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Tek problemimiz var, enflasyon. Enflasyon son iki aydır düşüş eğiliminde, düşüş eğilimi devam edecek" dedi.
17.01.2023 Uzmanpara
Bakan Nebati otomotivdeki dönüşüme dikkat çekti
Bakan Nebati otomotivdeki dönüşüme dikkat çekti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati otomotivdeki dönüşüme dikkat çekti. Bakan Nebati TOGG ve elektrikli araçlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
17.01.2023 Ekonomi
Bugün itibarıyla ÖTV muafiyetinde limit değişti
Bugün itibarıyla ÖTV muafiyetinde limit değişti Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti yeni yılın son gününde artırıldı. Böylece, söz konusu limit yüzde 122 oranında artarak 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya çıktı. Yeni limit sayesinde, artık c-segment sedan ve c-segment SUV'ların da muafiyetli satışının önü açılmış oldu.
1.01.2023 Ekonomi
Otomotiv sektörü kademeli ÖTV indirimine çalışıyor
Otomotiv sektörü kademeli ÖTV indirimine çalışıyor Türkiye’de Ocak-Kasım dönemindeki otomobil satışları yıllık bazda yüzde 2,4 oranında azalarak 505 bin 886 adet olarak gerçekleşti. ODMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt yaptığı değerlendirmede, ÖTV’nin uzun vadede kademeli olarak kaldıracak senaryo ile 2 milyon adedin üstünde bir iç pazarın mümkün olduğunu kaydetti.
2.12.2022 Ekonomi
Kasko ödemelerine 'ÖTV' ayarı
Kasko ödemelerine 'ÖTV' ayarı Otomobillerde ÖTV matrahları yeniden belirlendi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hal böyle olunca bazı modellerin sıfır ve ikinci elinde düşüşler meydana geldi. Bu durum araçların kasko fiyatlarını da etkiledi.
29.11.2022 Ekonomi
Markalar sıfır otoda fiyat listelerini değiştirdi! İkinci el otoda hareketlilik başladı
Markalar sıfır otoda fiyat listelerini değiştirdi! İkinci el otoda hareketlilik başladı Otomobillerde ÖTV matrahları yeniden belirlendi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle motor silindir hacmi bin 600 metreküpün altındaki araçlarda matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Buna göre bazı firmalar araçların tabela fiyatlarını değiştirdi. Peki hangi araç ne kadar oldu?
28.11.2022 Ekonomi
ÖTV matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlandı
ÖTV matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV matrah düzenlemesi yürürlüğe girdi.
24.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Özel Tüketim Vergisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.